отвличанията-нова мода....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 28 Юли 2008, 15:28

ACCELERATOR написа:Принципно е така, но!
Първо при обикновените отвличания говорим за искани суми от примерно 50000-100000лв. За 10к наистина няма кой да си сложи главата в торбата... Все пак това е ГРУПА от хора, тия 10к като си ги поделят, ще им остане колкото да се почерпят в БИАД...
Второ - за да почнат да те следят, те първо трябва да те забележат.
В София и големите градове вече има достатъчно хора със скъпи коли, които не са свързани със силовите групировки. И тук вече говорим за ШАНСА да те набележат, който според мен е доста по-голям, ако се набиваш на очи със скъпа кола, отколкото ако си караш е34, пък ако ще и тя да струва 30000лв.

Незнам за 10К ама колко срува един апартамент? А колко хора имат само по един апартамент? Колко пенсионери, а колко хора работили в чужбина за този апартамент. Не се набиват на очи със скъпи коли.

Точно за 50 лева може да се вземе списъка от общината с имената и адресите...
Последна промяна ja на 28 Юли 2008, 15:31, променена общо 1 път

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Юли 2008, 15:31

един апартамент се "залага" т.е.продава в заложна къща точно за два дни....!!!така че яа е прав и е много вероятно да минат на ниски тарифи и карането на Е34 да не спаси никой....!!! те са си напраили сметката!!!плюс това международният опит говори много...!!в бразилия,мексико и венецуела отвличат и за няколко милиона долара и за 100хил долара!!!
аз не бих разчитал да мина на москвич и никой да не ме види....

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 28 Юли 2008, 15:45

Аз си мисля че отвличането не касае нормални хора, такива които работят по 8 часа и взимат нормална заплата. Според мен тва нещо наречено отвличане с цел откуп не е нещо случайно, обикновено спохожда хора с минало и сенчест бизнес, задължения за пари, пране и т.н.
Това до някаква степен ме успокоява, но все пак има и изключения и зартади тях ако ще сваляме правителството е безмислено защото ще дойде друго, по-гладно и по крадливо, затова варината е сменяме държавата! Според мен...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 28 Юли 2008, 15:51

Dimo написа:.........ако ще сваляме правителството е безмислено защото ще дойде друго, по-гладно и по крадливо, затова варината е сменяме държавата! Според мен...

Да, ама тук е ролята на народа, да не си трае и само по спирки и седенки да си чеше езиците. И аз съм се родила тук за добро или зло, и онзи дебелак в парламента!
Защо заради него аз трябва да съм принудена да напусна държавата си, за да мога да живея нормално? Защото с 240 нещастника това общество очевидно не може да се справи...
Никой няма да си сменя държавата, ами да си стъпим на краката! :!:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Юли 2008, 15:53

Dimo написа:Аз си мисля че отвличането не касае нормални хора, такива които работят по 8 часа и взимат нормална заплата. Според мен тва нещо наречено отвличане с цел откуп не е нещо случайно, обикновено спохожда хора с минало и сенчест бизнес, задължения за пари, пране и т.н.
Това до някаква степен ме успокоява, но все пак има и изключения и зартади тях ако ще сваляме правителството е безмислено защото ще дойде друго, по-гладно и по крадливо, затова варината е сменяме държавата! Според мен...

аз пък си мисля,че грешиш много и за жалост ще има доказателства сигурно скоро....!!не може да казваме ,че всеки ,пострадал от престъпление си го е търсил...!!не е така!!! и като изгори недай си боже некой колега да кажем-бе то сигурно е имало защо,то баща му нещо....!!!
в бг почти всеки има някаква собственост...!къща,апартамент...!цените са високи и с дребно усилие могат да ги отмъкнат от човечеца - нищо ,че работи по 8ч......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 28 Юли 2008, 16:01

Мишел написа:
Dimo написа:.........ако ще сваляме правителството е безмислено защото ще дойде друго, по-гладно и по крадливо, затова варината е сменяме държавата! Според мен...

Да, ама тук е ролята на народа, да не си трае и само по спирки и седенки да си чеше езиците. И аз съм се родила тук за добро или зло, и онзи дебелак в парламента!
Защо заради него аз трябва да съм принудена да напусна държавата си, за да мога да живея нормално? Защото с 240 нещастника това общество очевидно не може да се справи...
:clap: :clap: :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 725 Е-38

Мнение от ИЛИЯН » 28 Юли 2008, 16:03

За някой неща не сте прави и се притеснявате излишно. Пример - за кражба на една кола участват една двойка патрулиращи полицай на смяна и един по виж от тях който седи в районното отделно и поне трима който я крадат колата /двама гледат един краде/. Значи този откуп примерно който ще вземат се дели на 6 може да не се дели по равно но е факт ,че взимат всичките . Я си предсатвете сега в едно отвличане на човек колко хора участват тези 10.00 или 20.00 дет каза колегата ще им стигне за едно напиване в Биад. Аз и ти и който и да е случаен неможем да седнем да крадем коли или отвличаме хора просто защото нямаме гръб. И ще ни хванат за по малко от 48-часа след което ще ни лепнат по още 50/100 кражби на коли или отвличания на хора. За това ви казвам нещата не са случайни не участват случайни хора и не отвличат случайни хора. ;)
Извинявам се за правописа.
Няма грозни жени, има трезви мъже!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 28 Юли 2008, 16:20

ACCELERATOR написа:
Мишел написа:

:clap: :clap: :clap:

Точно така. Мачкаме ги тия свине, другите ако не се справят и тях мачкаме и така докато се смени цялото поколение с тия неграмотни олигофрени, които ни управляват.

Илияне, никой не говори за 10К. Става дума, че имаш ли собствен апартамент, който не си ипотекирал си потенциална мишена. Тогава и голф 2 да караш пак може да те гърбат.
Последна промяна ja на 28 Юли 2008, 16:26, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 28 Юли 2008, 16:25

Не знам как е във Мексико и т.н., но тука "големите" не се занимават с "малки". Като вземем на предвид случая с Ангел Бончев и това че са използвали техника струваща колкото 3-4 Бмв-та последен модел.Това куфарче със което са били се използва главно от американската армия, за защита на важни личности и от активиране на бомби от разстояние. Българската армия също представи подобен модел преди 3-4 години на изложение на НАТО и събрахме доста погледи. Та мисълта ми е, че тези никога няма отидат да искат, откуп от някой със 1000 лв заплата... най-много някой, чул-недочул да се пробва и той, но голям дънер ще яде със сигурност. Сегашните похитители със сигурност има връзка с правителството, но ако за вбъдеще се пръкнат пишман похитители ще видите, че МВР може да си свърши работата перфектно. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 28 Юли 2008, 16:29

SKISA написа:сравнението не е точно...!!!!
щото на некой с майбах приятелите му може и да имат приятели в некои среди и да го намерат по-лесно...!!!и ше ядат дебело дърво тогава!! а като треснат некой с Е34 / що ли па ги набедихме хората с такива коли/ знаят,че той нема да е толко напред с материяла и с връзките и ще вземат парите по-лесно и с по-малко риск!!!....а риска за залавяне явно е нищожен,така че риска си струва и за 1 милион и за 10 бона...!!!
ако аз съм престъпник от среден калибър бих разсъждавал точно така: по-добре бързи 10-50 бона с малък риск да се опъне тоя ,отколкото на гриша ганчев дясната ръка за неколко милиона...!!!
така че освен оранжеви дрехи или камуфлаж в гората върху преценката на мечката играе роля и колко е голем заека и какви нокти има..... ако ще боравим с метафори!

То и твоята логика няма да е правилна !Ще се обоснова -защо автоджамбаза краде кайени ,х5 и т.н (притежание на хора с връзки освен пари) вместо 10 броя е34 да речем(при които риска да го търсят после е по-малък)и пак да спечели доволно!
Аз си мисля ,че всичко става с няква определена цел освен паричната и най-често изпълнение на поръчка ...;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 28 Юли 2008, 16:40

Според мен трябва да се стигне до някаква крайност. Като се палеше парламента 97-ма ли , кога беше.....бях малка тогава, но пък с интерес следях новините. Жалко че не го изгориха до основи тогава , и да беше убила тълпата 2-3-ма , ей така за назидание на останалите! Без закони и без съд за убийците!Как се бяха свили тогава по коридорите, наклякали по земята и пееха някакви революционни песни,нещастници!!!
Сега който е буден вече е зад граница. Няма кой да поведе народа. Останаха циганите, пенсионерите , и тези дето треперят за хляба си. И престъпниците естествено, за които е много удобно.
Ама то това им беше и целта на управляващите, да остане прост народ, страхлив, за да го управляват по-лесно. Сега няма да запалим парламента, щото от Европа ще ни обявят за "индианци" сигурно, нецивилизовани и кой знае още какво, и ще вземат да ни спрат "помощите", защото не "Европейско"......все едно че народа нещо разбира от тия пари.
Един по един да ги отвличат депутатите, пък да видим МВР как ще си пише докладите за неразкритите отвличания на държавници, като играят хем с мафията, хем с правителството :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 725 Е-38

Мнение от ИЛИЯН » 28 Юли 2008, 16:48

tsurata написа:
SKISA написа:сравнението не е точно...!!!!
щото на некой с майбах приятелите му може и да имат приятели в некои среди и да го намерат по-лесно...!!!и ше ядат дебело дърво тогава!! а като треснат некой с Е34 / що ли па ги набедихме хората с такива коли/ знаят,че той нема да е толко напред с материяла и с връзките и ще вземат парите по-лесно и с по-малко риск!!!....а риска за залавяне явно е нищожен,така че риска си струва и за 1 милион и за 10 бона...!!!
ако аз съм престъпник от среден калибър бих разсъждавал точно така: по-добре бързи 10-50 бона с малък риск да се опъне тоя ,отколкото на гриша ганчев дясната ръка за неколко милиона...!!!
така че освен оранжеви дрехи или камуфлаж в гората върху преценката на мечката играе роля и колко е голем заека и какви нокти има..... ако ще боравим с метафори!

То и твоята логика няма да е правилна !Ще се обоснова -защо автоджамбаза краде кайени ,х5 и т.н (притежание на хора с връзки освен пари) вместо 10 броя е34 да речем(при които риска да го търсят после е по-малък)и пак да спечели доволно!
Аз си мисля ,че всичко става с няква определена цел освен паричната и най-често изпълнение на поръчка ...;)

Разлика в риска колеги в Х5 и Е-34 няма този който краде си има гръб . Ти и едно трабанче да откраднеш ако нямаш хора зад теб ще те хванат за нула време и такава присъда ще ти лепнат ,че ще се учудиш как добре работи съдебната система. На времето имаше една много хубава песен - за кокшка няма прошка , кокшкаря няма как ще лежи в затвора пак. :mhihi: И сега не е по различно. :D
Последна промяна ИЛИЯН на 28 Юли 2008, 16:55, променена общо 2 пъти
Няма грозни жени, има трезви мъже!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Юли 2008, 16:48

Мишел написа:Сега няма да запалим парламента, щото от Европа ще ни обявят за "индианци" сигурно, нецивилизовани и кой знае още какво, и ще вземат да ни спрат "помощите", защото не "Европейско"......все едно че народа нещо разбира от тия пари.

Точно докладите от ЕК бяха към народа, не към правителството!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 28 Юли 2008, 16:52

///peter написа:
Мишел написа:Сега няма да запалим парламента, щото от Европа ще ни обявят за "индианци" сигурно, нецивилизовани и кой знае още какво, и ще вземат да ни спрат "помощите", защото не "Европейско"......все едно че народа нещо разбира от тия пари.

Точно докладите от ЕК бяха към народа, не към правителството!

А така. Ама народа ни е прост и страхлив...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 28 Юли 2008, 17:40

Управниците ако искат могат да пуснат СОБТ и няма софийски босове няма нарко дилъри, ако искат могат да направят една чистка, без въпроси и отговори, но нали работят за тях.

Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата