отвличанията-нова мода....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

отвличанията-нова мода....

Мнение от SKISA » 28 Юли 2008, 13:00

почвам вече изключително много да се замислям за тия изчезвания и отвличания....!!! като изчетох само как са действали при откупа за тоя от литекс-лошо ми стана!!!
тая нова мода нещо взима неприлични размери вече у нас!!! и лошото е ,че почват да налитат на хора-средна ръка,щото големите явно се подсигуряват добре с охрана. става опасно за всички и няма застраховани ,че утре нема да ти земат детето и да искат некой лев за връщане!!!
чета и за изчезналият колега....!!!
тва го има в колумбия и мексико в огромна степен и като видят ,че нема страшно и минава лекщо ше почнат и тука при нас да действат на едро! няма читави наказания за тези престъпления/не че като ги заима ще се прилагат читаво!/
не знам как да противодейства нормалният българин на такова чудо!?!?да си водим децата секиден на у-ще с кола и до всеки да има некой пазач-ни става!!! работата явно е много сериозна!!!
какво ви е мнението...!?!?!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 28 Юли 2008, 13:36

Досега беше на мода „отвличането“ на коли - взимат ти колата, и ако си платиш подкуп - ти я връщат. Ако не - отива при арабите на части.
По тази логика - колко му е да отвлечеш човек?! Безнаказаността в България е ФАКТ. Откупът, който може да се вземе за човек е много по-голям.
Лошото е, че няма решение на този проблем, след като полицията бездейства (или още по-лошо - действа с престъпниците). Дори и личното оръжие не е гаранция - винаги могат да отвлекат дете, съпруга...
Освен това, престъпниците имат двойна гаранция - ако ЕВЕНТУАЛНО бъдат заловени от полицията (досега няма такъв случай) - следващата им гаранция е... Съда. Там вече гаранцията им клони към 100%. :roll:
И пак всичко опира до държавата, в която живеем.
Изходите са два - или сменяме държавата, или сваляме правителството. Защото нещата вече са сериозни.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 28 Юли 2008, 13:37

шефе ако искаш вярвай имам една приятелка дет работи в магазин ,вчера някъв мангал и вдигнал скандал че нямало от неговите цигари и и посегнал да я удари и я заплашвал че нямало да се прибере и ако го видя тоя винаги до седалката ми е ключа за гумите щот ми се е налагало да го използвам вярвай ми неми трябва полиция и други олигофрени аз сам ще го накажа и понеже ся ще трябва да съм извън града около седмица тя помолила брат и да я прибира но мисля да намина ей така за спорта ако го видя тоя да му натроша тиквата.
Тая държава оправия няма докато не се избият сички видове сутениори,мангали и други подобни въпреки че може и да не останат хора , ама тоя да ми са прай на мъж на момиче ей тва кат го видя и полудявам особено ако я удари тва за мен е най педалското нещо :maad:
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cecoboy » 28 Юли 2008, 13:46

Мнението ми ли?Направо съм потресен!То в наща страна ни да имаш ни да нямаш,аз няма за кво да се притеснявам но ми е адски тъпо,щото нали всеки към това се стрми работиш,развиваш се искаш да спечелиш и кво накрая след години в които си си късал гъза и нервите ако успееш ...... трябва да трепериш за себе си и за близките си.Мисля че за престъплението отвличане с цел откуп трябва да се увеличи много наказанието и даже според това как са се държали с отвлечения може и доживотна да се предвиди,мисля също така и че трябва да се създаде звено/подразделение на полицията което да се занимава само с това и да пипа много здраво.Ама нямам надежди поне за близките 6-7години като знам в какви условия работят и кви пари получават дознателите.Ние сме смешна работа фатмаците(сержантите) изкарали по една школа от патрулите ни скубят наред,а пътна полиция да не казвам ама съм чувал че София-Пловдив пътя като застанат,старшия като направи хилядарка тогава започват да заделят за новобранеца - това на смяна.Повечето от тях започват работа точно с тази цел още в самото начало.Как да ви кажа то е все една да пуснеш вълка да пази стадото с овцете.А в същото време офицерите които са учили години работят за по 600-700лв. и се свиват в мизерни кабинети без никакви условия.Е как да стане дано още доста ни скръцнат със зъби от Брюксел че дано да се промени нещо!

Аватар

Мнение от SKISA » 28 Юли 2008, 13:57

бай бабо да не те стига мечка....!!!
не казвайте :мен не ме е страх,щото те вече свалят мизата! ще почнат да отвличат хора с нормална заплата и ще искат ниски откупи ,но бързо! като ти кажат дай 10 бона ,почти всеки ще ги събере от роднини,спестяване,продаване на колата и залагане на квото има....!!!
имаше термин за тия отвличания -забраих го! отвличат,искат малък откуп и пускат след два дни!!! бърза работа,бърза печалба!!!
направо не ми се мисли какво бих направил в такъв случай...!
ясно е,че полицията си бара оная....,някои даже барат с престъпниците!!! но и сам човек трудно би се справил с такава ситуация....!!! и да идеш сам с откупа ,и да набараш тоя,дет го зима....!треа да го кълцаш парче по парче ,за да каже къде са другите и пак не е сигурно,щото ако гледат от некъде - залога е много голям!живота на твой близък!!!
направо е страшно!! пари да ти земат,рекет да ти напраат през 1994та...,колата да ти гепят....!айде иди-дойди!!! ма да отвлекат човек.....!!!!! тва остава за цел живот дори и да завърши добре!!!
напрао не знам.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ACCELERATOR » 28 Юли 2008, 14:07

Познавам хора, които въпреки, че имат пари, не го демонстрират по никакъв начин. Защото ги е страх точно от отвличания и рекет. Като се замисля - тези хора са предимно в провинцията. Явно там отвличанията са по-разпространени, и не се вдига толкова шум. Та може би това е начина да живееш в България - караш си Е34-ката... Може да е с всички екстри, и 3.0 двигател, в идеално състояние, но поне не бие на очи. Живееш в нормална къща, говориш по нормален телефон. Това, че си материално осигурен, си остава за лично твое спокойствие. Нужно ли е да се демонстрира?
Знам, че нещата не трябва да са така. Но все пак - ние живеем в Булгаристан :roll:

Аватар

Мнение от SKISA » 28 Юли 2008, 14:15

аз ти казвам,че тва вече не важи!!!не търсят хора с висок социален статус!!! търсят квото и да е и да даде....!!! вече налитат и на хора от средната класа и дори още по-надолу...!!! не е само да караш седмица и да ти скочат!!! тва е проблема...!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 28 Юли 2008, 14:24

Така става като са останат ненаказани няколко отвличания. Първо паралиите пострадаха, сигурно помните рокера от Варна и още куп такива богати хора. Всички си мислеха типично по Български абе щом са ги отвлекли има защо... После взеха да изчезват хора които не са чак толкова богати и влиятелни и полицията дори не разбираше за това. Чудеха се като намерят некоя торба с пари хвърлена от влак или нещо подобно.

Сега обаче работата ми се струва загрубя доста щото след последните отвличания, които станаха нищо не се говори за разкриването им дори напротив в медиите излиза информация как бандити са направили МВР на луди и в момента са в мат.

Какво ли следва не ми се мисли. Ами ако всеки огладнял бандит реши да отвлича за да си докара някой лев. Естествено няма да налети на някой паралия от страх да не го пипнат ами ще налети на средно ниво човек, който ще се уплаши и ще си плати.

Ами ако това стане бизнес да се изнудват хора за да препишат един апартамент?

Четох една статистика, че в България има 800 официално изчезнали човека в момента и само 6 са намерени...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 725 Е-38

Мнение от ИЛИЯН » 28 Юли 2008, 14:33

Колега, съмнява ме да отвлекат някой за откуп от 10.000лв. Рискът е прекалено голям за толкова малко пари никой не би си сложил главата в торбата , все пак не става въпрос за кола а за човек. Ако нямаш милиони въобще не се притеснявай и тези отвличания съвсем не са случайни всичко става по поръчка. ;)
Последна промяна ИЛИЯН на 28 Юли 2008, 18:25, променена общо 2 пъти
Няма грозни жени, има трезви мъже!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 28 Юли 2008, 14:35

ИЛИЯН написа:Колега съмнява ме да отвлечът някой за откуп от 10.000лв. Риска е прекалено голям ...

Абе май няма риск...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ACCELERATOR » 28 Юли 2008, 14:38

SKISA написа:аз ти казвам,че тва вече не важи!!!не търсят хора с висок социален статус!!! търсят квото и да е и да даде....!!! вече налитат и на хора от средната класа и дори още по-надолу...!!! не е само да караш седмица и да ти скочат!!! тва е проблема...!!!

Абе не е съвсем така.
Отвличанията не стават просто така - виждат някой на улицата, бутат го в колата, и айде...
Има си сериозно проучване преди това - следене навици, къде ходиш, кога ходиш, в колко часа къде си, кога се прибираш от работа, откъде минаваш и т.н...
В този смисъл, за да почнат да те проучват и да подготвят похищението ти, те трябва да те набележат предварително. Сам си прецени чий шанс е по-висок да бъде набелязан - на някой с Е34, или на някой, който кара последен модел баварка, ходи с ланци, говори по скъп телефон...
Никой не е застрахован, но - все пак ако си в гората, шанса да те забележи мечката ако си с ярки дрехи е в пъти по-голям, отколкото да си с камуфлаж...

Аватар

Мнение от SKISA » 28 Юли 2008, 15:07

сравнението не е точно...!!!!
щото на некой с майбах приятелите му може и да имат приятели в некои среди и да го намерат по-лесно...!!!и ше ядат дебело дърво тогава!! а като треснат некой с Е34 / що ли па ги набедихме хората с такива коли/ знаят,че той нема да е толко напред с материяла и с връзките и ще вземат парите по-лесно и с по-малко риск!!!....а риска за залавяне явно е нищожен,така че риска си струва и за 1 милион и за 10 бона...!!!
ако аз съм престъпник от среден калибър бих разсъждавал точно така: по-добре бързи 10-50 бона с малък риск да се опъне тоя ,отколкото на гриша ганчев дясната ръка за неколко милиона...!!!
така че освен оранжеви дрехи или камуфлаж в гората върху преценката на мечката играе роля и колко е голем заека и какви нокти има..... ако ще боравим с метафори!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 28 Юли 2008, 15:18

SKISA написа:сравнението не е точно...!!!!
щото на некой с майбах приятелите му може и да имат приятели в некои среди и да го намерат по-лесно...!!!и ше ядат дебело дърво тогава!! а като треснат некой с Е34 / що ли па ги набедихме хората с такива коли/ знаят,че той нема да е толко напред с материяла и с връзките и ще вземат парите по-лесно и с по-малко риск!!!....а риска за залавяне явно е нищожен,така че риска си струва и за 1 милион и за 10 бона...!!!
ако аз съм престъпник от среден калибър бих разсъждавал точно така: по-добре бързи 10-50 бона с малък риск да се опъне тоя ,отколкото на гриша ганчев дясната ръка за неколко милиона...!!!
така че освен оранжеви дрехи или камуфлаж в гората върху преценката на мечката играе роля и колко е голем заека и какви нокти има..... ако ще боравим с метафори!

Прав си много. Както има различен калибър баровци така има и различен калибър бандити.

Страшното ше стане, когато всеки реши че може да е бандит.
Дори и да го хванеш, страданието което може да ти причини един такъв малоумен човек са несравними.

Имаше случай в Младост преди не много време, изчезва бебе от количката. Бащата обаче се усетил на време и газ по преките, хванал един циганин да бяга с детето му. Натам нема да продължавам всеки се сеща какво се е случило.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ACCELERATOR » 28 Юли 2008, 15:22

Принципно е така, но!
Първо при обикновените отвличания говорим за искани суми от примерно 50000-100000лв. За 10к наистина няма кой да си сложи главата в торбата... Все пак това е ГРУПА от хора, тия 10к като си ги поделят, ще им остане колкото да се почерпят в БИАД...
Второ - за да почнат да те следят, те първо трябва да те забележат.
В София и големите градове вече има достатъчно хора със скъпи коли, които не са свързани със силовите групировки. И тук вече говорим за ШАНСА да те набележат, който според мен е доста по-голям, ако се набиваш на очи със скъпа кола, отколкото ако си караш е34, пък ако ще и тя да струва 30000лв.

Аватар

Мнение от SKISA » 28 Юли 2008, 15:24

лошото е ,че като го намериш такъв ше требва да го лежиш като за човек!!!
щото в такъв момент нема да се мисли в крака ли да го стреляш или с тръба по гърба да го удариш или да му пръснеш зелката с тръбата......

Следваща

Назад към Извън Темата