Свщи. Стават ли на М43?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Свщи. Стават ли на М43?
Попаднаха ми почти нови GM (bosch) FLR8LDCU+ от вектрата на баща ми (екотек) и реших да ги разменя с моите за проба на външен вид са 1 към 1, тези които свалих са Champion RC8DMC и сигурно не са сменяни поне от 70-80 хиляди км.. Та въпросът ми е мога ли да карам с тея че са почти нови(той бащата за профилактика си ги смени) или трябва да си търся други? Палих колата и направих 1 кръгче сякаш по добре върви.
Мерси предварително!
Мерси предварително!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Колега,ако ми дефинираш смисъла на профилактичното сменяне на "почти нови" свещи може и да те разбера
Иначе не се занимавай с глупости и си купи сещите,които ти излизат по каталог ,за да си спестиш писането на следваща тема
Успех и поздрави!!![/quote]

- mihal
- ентусиаст
-
Ами колата я взех скоро и какво ли нхе смених вече искам накрая и за кръчми да остане някой лев, а свещите са наистина като нови. Старите не мога да ги сложа обратно че на нищо не приличат(толкова захабени не бях виждал). Та въпросът ми е проблем ли е да карам с тея или? Аз не знам може и такива да са за БМВ-тата. Не съм гледал каталог.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
+9 FLR8LDCU+ -Mercedes-Benz, Rover ето затова намерих ,че стават
.Ако нямаш проблеми с колата и искаш да спестиш някои лев карай с тях,само че не мога да ти кажа колко живот ще имат,ще имаш ли влошаване на разхода и паленето и т.н. Понякога евтиното (безплатното)излиза скъпо
Едит:и за това ставали от друг каталог
+9
FLR 8 LDCU+
Daewoo, Fiat, Ford, Opel, Renault, Saab

Едит:и за това ставали от друг каталог

FLR 8 LDCU+
Daewoo, Fiat, Ford, Opel, Renault, Saab
Последна промяна plradev на 27 Юли 2008, 22:12, променена общо 1 път
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Братле моят съвет е да си земеш свещи НЖК или Денсо,аз съм карал и с двете, добри са наистина.Мен лично НЖК по ми харесват, пък и на колата ти оригиналните свещи са НЖК.А доста хора са ми казвали да НЕ ползвам Бош и Шампион.
П.П. Колата си е твоя и ти си я караш и я чувстваш най добре.Не те карам да ги сменяш, а просто ти казвам мойте впечатления.
Поздрави
П.П. Колата си е твоя и ти си я караш и я чувстваш най добре.Не те карам да ги сменяш, а просто ти казвам мойте впечатления.
Поздрави

- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
Прав е Никито,послушай съвета.Не прави компромис точно със свещите по 13 лв.е едната,но колата си е твоя в крайна сметка..
- mihal
- ентусиаст
-
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
mihal написа:Може ли да ми кажете на бош кои свещи са за моята кола 1,8 м43
Братле защо искаш точно бош, казах ти доста теми съм чел по този въпрос и с доста хора съм говорил и приятели и майстори.Трима различни майстори ми казаха да не зимам бош и шампион.Ако си решил да ги сменяш търси НЖК или Денсо.
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
Ето ти два модела свещи които БМВ препоръчват.....................................
BOSCH-SUPER===F 7 LDCR
NGK===BKR6EK
BOSCH-SUPER===F 7 LDCR
NGK===BKR6EK
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
сложи си НЖК както са те посъветвали горе не си взимай bosch има адски много ментета както и на champion. За БМВ в книгата пише НЖК(NGK) аз си ги смених скоро с такива от оторизиран сервиз бяха 12,50лв/бр. от магазин сигурно и по-евтини.....
П.С. В книгата пише NGK и Bosch като препоръка за свещи но бош има просто прекалено много фалшификати.....
П.С. В книгата пише NGK и Bosch като препоръка за свещи но бош има просто прекалено много фалшификати.....
- indianeca
- младши ентусиаст
-
- Кара: Табуретка със спортно окачване...
- Мечтае да кара: Фотьойл
- Детайли за колата: БМВ e46, M54B25
- mihal
- ентусиаст
-
Като ще взимам ще взема денсо иридиум
, искам само да сравня разликите в оригиналните и тея които сега сложих
Какви пари трябва да си приготвя за денсо иридиум?
п.с. ма явно така ще я карам известно време докато събера лев за денсо-то

Какви пари трябва да си приготвя за денсо иридиум?
п.с. ма явно така ще я карам известно време докато събера лев за денсо-то
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега ... има едан приказка ,която се е превърнала в нещо като поговорка за БМВ ... свещи БОШ и Шампион да не се слагат на БМВ... просто щото са скапани ..това е мнението на сума майстори , с които съм говорил по въпроса. А иначе НЖК са свещите за БМВ ...въпреки че аз съвсем на скоро си сложих Денсо (обикновени) 8.50 лв боря... верно не са иридиум (30 лв. боря) но пък трябва да знаеш че съм много доволен .... колата върви по абсолутно същия перфектен начин както и със старите НЖК
М/у другото старите свещи като ги свалих - НЖК ,бяха в перфектно състояние . Нямам представа от колко време е карана с тях колата но със тях си дойде от Италия. Предвид това че от тая кола до сега каквото смених се оказа все оригиналното със щампа на БМВ (вероятно първоначално вграденото) ,няма да се очудя ако и свещите са първоначално вградените- та смятай за какво качество на свещи говориме при НЖК.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Сложи си Бош,аз карам с такива и нямам проблем,но са оригинални 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
metodi80 написа:Колега ... има едан приказка ,която се е превърнала в нещо като поговорка за БМВ ... свещи БОШ и Шампион да не се слагат на БМВ... просто щото са скапани ..това е мнението на сума майстори , с които съм говорил по въпроса. А иначе НЖК са свещите за БМВ ...въпреки че аз съвсем на скоро си сложих Денсо (обикновени) 8.50 лв боря... верно не са иридиум (30 лв. боря) но пък трябва да знаеш че съм много доволен .... колата върви по абсолутно същия перфектен начин както и със старите НЖКМ/у другото старите свещи като ги свалих - НЖК ,бяха в перфектно състояние . Нямам представа от колко време е карана с тях колата но със тях си дойде от Италия. Предвид това че от тая кола до сега каквото смених се оказа все оригиналното със щампа на БМВ (вероятно първоначално вграденото) ,няма да се очудя ако и свещите са първоначално вградените- та смятай за какво качество на свещи говориме при НЖК.

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3