ВИБРАЦИИ НА ВОЛАНА
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- DRAGONREBORN
- Потребител
-
ВИБРАЦИИ НА ВОЛАНА
Здравейте всички собственици на БМВ.Купих мойта баварка 316и Автоматик от София,преди 2 дни и през целия път до Бургас бях в постоянен оргазам,и се чудех как сам карал други коли до сега,а сам имал 5.Тогава разбрах как може толкова хора да боготворят БМВ.Колата 96г Е36 и е супер.Тъй като сам нов в този форум и нямах времето да прочета всичко за проблемите на тези коли,може някой да е писал и за моя но просо не сам го прочел,за което се извинявам.Та проблема е когато мина 120км/ч започват вибрации във волана които се усилват с увели4аването на скоростта,иначе колата не тресе набира страхотно и има чудесно ускорение даже и при 150км/ч.Прочетох че може да е от болтовете но колата не вибрира при завои.Също имам и вибрации при натискане на спирачките от висока скорост.Смених дискове и накладки,но няма промяна вибрациите си останаха.Идвата проблема съществуват само при високи скорости.Бихте ли ми дали някъкъв съвет от какво може да е това.Досега(за съжаление)съм нямал БМВ така че не съм и запознат с особеностите на колата.Благодаря на всичкиви за вниманието.
Два пъти ми се е случвало да имам вибрации във волана.
Първият път причината веше в разбити шарнирни болтове,а вторият път изкривена предна лява джанта.
Щом имаш вибрации също и при натискане на спирачките,при спиране,предполагам че са шарнири.Не сам автомонтьор,моето мнение не е миродавно,казвам ти неща от собствен опит и се надявам да сам ти бил полезен!
Първият път причината веше в разбити шарнирни болтове,а вторият път изкривена предна лява джанта.
Щом имаш вибрации също и при натискане на спирачките,при спиране,предполагам че са шарнири.Не сам автомонтьор,моето мнение не е миродавно,казвам ти неща от собствен опит и се надявам да сам ти бил полезен!
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Най вероятно криви джанти или гуми + разбити биалетки.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- CrUeSpIrIT
- Потребител
-
Честита придобивка колега
Това, че ти тресе волана като натискаш спирачка с висока скорост да не те плаши АБС-а е
, но за другото най-добре прегледай предница .

Това, че ти тресе волана като натискаш спирачка с висока скорост да не те плаши АБС-а е

If you love something let it go,
If it comes back to you it`s yours.
If It doesn`t , It never was
If it comes back to you it`s yours.
If It doesn`t , It never was
- indianeca
- младши ентусиаст
-
- Кара: Табуретка със спортно окачване...
- Мечтае да кара: Фотьойл
- Детайли за колата: БМВ e46, M54B25
Провери си джантите първоначално и виж дали са балансирани. Дори и да са, пак нека ги погледнат в някоя гумаджийница....
Няма страшно, честито и със здраве
...
Няма страшно, честито и със здраве

Последна промяна indianeca на 27 Юли 2008, 16:45, променена общо 1 път
- metodi80
- старши ентусиаст
-

Здравей колега и честита кола

Значи за да ти тресе кормилцето ,както колегите са ти казали може причината да е крива джанта или небалансирани джанти ,нерегулирана предница . Друго .... разбити шарнири -външни или вътрешни ,накрайници външни и вътрешни ,тампони на носача към купето ,биелетки , накрайник на кормилната щанга.Всичките тези неща могат ако са разбити да водят до подобна проява- тресене на кормилото! От всичко до тук съвета ми е иди да ти видят предницата прегледа е до 10 лв.
- Axis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
Мой съвет първо при гумаджия за баланс на предни гуми. Когато ги свали погледни джантите от вътрешната страна. Често насабралата се по вътрешната част кал може да доведе до тресене. Аз имах такъв проблем със старите ми джанти, но след като ги свалих и минах през пароструйка да ги измият от всякъде вибрациите изчезнаха. Успех!
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Честито,мн безавариини киломерти.Почни от най-елементарното както ти казаха и др колеги,баланс на джанти и гуми,реглаж на предница (стенд)+диагностика,и тогава ако не се оправи сменяи квото е необходимо.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- disasterguy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330
Няма какво да говоря аз, в колелата е проблема, къде- ще установиш след като ги прегледат.
П.П. Честито за придобивката и от мен
П.П. Честито за придобивката и от мен

- DRAGONREBORN
- Потребител
-
БЛАГОДАРНОСТИ
Благодаря на всички за съвета ще проверя всичко и ще пиша.
15 мнения
• Страница 1 от 1