Чук-чук---проблема отстранен -носач
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Чук-чук---проблема отстранен -носач
Колеги , не очаквам чудеса но да попитам ---За 1 година по предницата съм сменил тампони, накрайници ,биалетки ,втулка на хебел някаква , но остава едно метално почукване сякаш има някоя отвертка в джоба на вратата ,когато мина през някой по остър ръб, дори 1 см . По черни пътища и паваж е като гумена топка и не се чува нищо...Не сее ,не носи гуми , амортисьорите са здрави . След всичко ,което смених - никакъв ефект . Карал съм я в 2-3 сервиза - всичко било 6. Чува се отдясно . Дайте някакви предположения , че като чукне и ....
Последна промяна klintan66 на 27 Юли 2008, 17:50, променена общо 1 път
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
а централната щанга?
иди на канал и я хвани отдолу (колата не я вдигай на крик или подемник) и лашкай щангата напред-назад и нагоре-надолу
според мен ще чуеш познат звук...
иди на канал и я хвани отдолу (колата не я вдигай на крик или подемник) и лашкай щангата напред-назад и нагоре-надолу

- klintan66
- старши ентусиаст
-
Мисля , че е гледано , но пак ще погледна . То не аз, а едно приятелче монтьор . Но ми се струва ,че е някой по - рядко срещан дефект
- plboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m20b20 turbo, E38 725tds
klintan66 написа:Мисля , че е гледано , но пак ще погледна . То не аз, а едно приятелче монтьор . Но ми се струва ,че е някой по - рядко срещан дефект
проверили планката под амортисора на която са захванати носачите - да не би да са се разхлабили 3-те винта . Така в спокоино састояние не можеш я усетиш опитай да натегнеш винтовете
King Regards, 0888 750 222
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Re: Чук-чук
klintan66 написа:...За 1 година по предницата съм сменил ...биалетки...
Колегата май ги е сменял вече? Да не би да ти дрънчи нещо, там на спирачния апарат ламарината или нещо ?
BMW only!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Де да беше биалетка - и 2 -те са нови. не е пипана кормилната кутия за сега . Ако акумулатора беше отпред в коша щях да си помисля ,че не е хванат стабилно или кората под двигателя. Звука е някакъв такъв . Мисля и за тампони на двигателя ...то и друго не остана.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Stanchev написа:а централната щанга?
Втулка на паразитният хебел-колега като я клатиш слушай от дясно.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
Надеждата ми беше в тая втулка и след като и нея смених вчера и нямаше ефект ,пуснах темата. Има ли вариант да е от амортисьор макар ,че не мърда и е сух. Звука не е единичен - виниги два пъти или три - тррр.... като разтрисане зависи от скоросттаzvetiko написа:Stanchev написа:а централната щанга?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
klintan66 написа:Надеждата ми беше в тая втулка и след като и нея смених вчера и нямаше ефект ,пуснах темата. Има ли вариант да е от амортисьор макар ,че не мърда и е сух. Звука не е единичен - виниги два пъти или три - тррр.... като разтрисане зависи от скоросттаzvetiko написа:Stanchev написа:а централната щанга?
Остават ябълковидните болтове на носачите-качи я леко на някой бордюр и виж дали ще се чуе чукането.
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, имах подобен проблем!! И аз кво ли не сменях и накрая се оказа носач!! Накарай майстора до ги смакне! защото като са на колата не се разбират! Това е моя съвет...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Колеги , някои от Вас познаха - оказа се горен /кривия/носач , въпреки ,че е на не повече от 15000 км ,6-7 месеца . След като разглобихме всичко от дясно , носача изглеждаше най- слаб а и всичко друго е сменено отскоро и срещу 100 лв проблема бе отстранен . Нямате идея колко ме дразнеше това почукване.Утре тръгвам на обиколка из България за 1 седмица и съм страшно доволен.Благодаря на всички за мненията .
13 мнения
• Страница 1 от 1