Пълна безотговорност
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Я какъв спор започнах неволно. Общо взето не мога да се примиря с тези бунтуващи се елементи на дивата селяния, дошли в София именно да бачкаторстват без видима цел. Извинявам се на колегите от споменатите градове. Аз обаче тъкмо си вдигам мнението за "провинцията" и как са чисти градовете и градчетата, и как си ги поддържат хората...и БУМ...днес на 3 пъти щяха да ме блъснат коли без софийска регистрация. Както и да е, ще зарежа темата, тъй като излезе че поставям всички под общ знаменател, а не е така.
Изобщо всяко излизане да се кара из София си е живо предизвикателство. Затова го правя главно след 23 часа, когато и софиянци и каквито и да било други граждани на РБ са намалели значително.
Изобщо всяко излизане да се кара из София си е живо предизвикателство. Затова го правя главно след 23 часа, когато и софиянци и каквито и да било други граждани на РБ са намалели значително.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Абе и аз май твърде остро ти влязох, но пък така се случи, че тези дни все някой се опитва да ми каже, че не му харесва месторождението ми...
А на колегата Wolfen - сори за офтопика
и че ти се изакахме в темата...обещаваме да изчистим след купона 
А на колегата Wolfen - сори за офтопика

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Като ще хвалите хората от днес, евала на пича отнесъл момчето на бул.Васил Левски тази вечер към 12:30! Можеше поне да спреш пумяр! Ама огледалото ти е там, пък и камерите 100% са те фанали ..
Половината ми приятели са били на метри зад момчето и е можело и тях да отнесеш!
Половината ми приятели са били на метри зад момчето и е можело и тях да отнесеш!

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Айде черната статистика + 1 ... мамка му!!! Добре де, какви са тези говеда, които са се намърдали зад волана ?!!!!?
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
Archangel написа:Я какъв спор започнах неволно. Общо взето не мога да се примиря с тези бунтуващи се елементи на дивата селяния, дошли в София именно да бачкаторстват без видима цел. Извинявам се на колегите от споменатите градове. Аз обаче тъкмо си вдигам мнението за "провинцията" и как са чисти градовете и градчетата, и как си ги поддържат хората...и БУМ...днес на 3 пъти щяха да ме блъснат коли без софийска регистрация. Както и да е, ще зарежа темата, тъй като излезе че поставям всички под общ знаменател, а не е така.
Да се включа и аз в темата за това кой как кара. Голям процент от тези криволичения по платната и смяна на лентите е, че шофьора не познава улиците и се оглежда докато кара. Същото се получава и в други градове с автомобили с регистрация С или СА, но не им викаме селяни, те са просто хора търсещи адрес или улица.

Така че не избързвайте с лепенето на епитети кой какъв е.
Като се замисля, съм роден в София, Баща ми също е роден в София, да де, ама майка ми е родена в Русе. Баба ми и дядо ми и те са от пи*ка си майна, единия е от едно село до Казанлък, другия пък е или от Плевен или от Варна и аз самия не мога да разбера още. Та в разговор с едни познати от форума, се установи, че аз не съм Софиянец, а аз съм Българин. Да де, ама аз имам себе си, за Гражданин, а не за селянин. Кат се замисля за втори път, към 80% от приятели и познати са от градове различни от София, да де, ама за 90% от тия 80% не съжалявам грам, че са в София и , че работят на мястото на някой Софиянец, защото те не са посредствени хора, а са хора с идеална цел и хъс да я постигнат. Не са селянчето дето работи за 400лв, плаща наем от 600 и като си отиде на село се връща с един багажник ракия, вино и зимнина, които продава за да може да живее в столицата. Но въпреки, че познавам толкоз хора от прованса и ги уважавам, аз си мрънкам пак срещу провинциалистите, защото повечето са посредствени хора и просто утежняват положението. Дефакто столицата е главата на страната, в нея трябва да е каймака й, демек, всички умни, амбициозни, перспективни и прочие люде. А тези дето си носят зимнината за да я продават и да живеят, нека си останат на село, там ще им е по-добре икономически. А в интерес на истината, съм се замислял да си бия камшика от тоз град, ама като знам, как щ ме гледат хората като ида в техния град, в смисъл, че ще казват, ходи си в София, не ни яж хляба тук, до някъде се замислям, че ще са прави. Всеки си пази неговото, просто е логично 

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
someone написа:...
Браво колега! По-добре от това едва ли би могло да се изкаже и моето мнение по въпроса. Само с един пост сложи точка на този така или иначе безмислен спор.

Честно казано не ми харесва живота в София, но работата ми го налага. Явно пазара на труда, който общо взето се саморегулира е наложил мен и още много много хора като мен да дойдат и да заемат тези позиции, защото не е имало достатъчно кадърни хора от тук. При всички положения ние сме имали по-труден старт - в повечето случаи от общежитие в студ. град

А като някой дето живее при майка си и баща си и всеки ден като се прибере чака мама да наготви и да му изпере тръгне да ми говори колко съм прост и глупав селянин ми става много смешно..

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Като начало за "дрифтаджията" Истината е, че много хора се накачиха на бмв и четат по форума кой как и къде пързалял и си вика що и аз да не мога. Да ама учил се недонаучил се и хоп дрифти където му падне няма значение има ли хора коли и т.н. Лошото е, че такива хора ще се научат да не правят простотии там където може да стане сакатлък едва когато наистина стане а до тогава ще се имат за царете на пътя.
А за провинцията и София, Няма човек който да не признае, че София стана пренаселена и много хора се изнервят. Най много аз се нервирам на хора който майка му и баща му са от нейде далече обаче те се имат за най-големите Софиянци и хулят наред. От друга страна пък са хората от провинцията който са дошли тук и само викат колко е грозна и мръсна София. Еми ходете си по родните месста за да ви е хубаво и чисто
Аз лично употребявам редовно думата "селянин" но под тази дума имам предвид не хората от други градове различни от София а самото поведение и държание. Та така кой откъде ще да е обаче като дойде в София да не се държи като "селянин" и да не обижада колко е зле столицата.
п.с. Аз съм 4-то поколение Софиянец ама това не значи задължително, че не ме гони и мен селянията понякога
А за провинцията и София, Няма човек който да не признае, че София стана пренаселена и много хора се изнервят. Най много аз се нервирам на хора който майка му и баща му са от нейде далече обаче те се имат за най-големите Софиянци и хулят наред. От друга страна пък са хората от провинцията който са дошли тук и само викат колко е грозна и мръсна София. Еми ходете си по родните месста за да ви е хубаво и чисто

п.с. Аз съм 4-то поколение Софиянец ама това не значи задължително, че не ме гони и мен селянията понякога

- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
Уф, тоя местен олигофренизъм... Я па от оняден кат' земах бмв-то, съм със "софийски номер - олеле" и аре ся да видим как ше ма напсуват като майна
Няма как, ама и защото няма за какво, дори и да направя неволно някоя тъпотия, махам с ръка, цъкам с аварийни да се извиня на колегата шофьор без значение от номера и марката. Обаче наличието на голям брой паплач от близо и далеч в столицата няма как да се пренебрегне и те именно изнервят останалите хора и правят зулумите. Понеже очевидно няма кой да ни пази от такива идиоти, трябва сами да си се пазим. Последните дни ми прави впечатление как все по-голяма част от шофирането ми се заема от пазене от поредния джигит с прогнил таралясник, за когото да изпревари БМВ и да го засече е голямата гъзария. Дори това, че вчера тъкмо след като за първи път бях изкъпал бимата и си я търкалях по Шипченски от Дружба към офиса, някакъв кретен с баничарка премина със 100 върху острова с трамвайните линии, вдигайки облаци прахоляк върху още неизсъхналия капак, ме изритва от спокойното ми иначе придвижване. Толкова много комплексари, събрани на едно място - явно няма да се подобри положението 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
bigmurzi написа:Като ще хвалите хората от днес, евала на пича отнесъл момчето на бул.Васил Левски тази вечер към 12:30! Можеше поне да спреш пумяр! Ама огледалото ти е там, пък и камерите 100% са те фанали ..
мислех да си замълча ама няма

така снощи заради концерта на Металика в района НДК-СУ беше един малък ад след концерта(или може би не толкова малък). Всички пияни на свине ходят на зиг-заг по палтното и 4акат таксита на осовата линия

сега по темата:
Не е важно от къде си а какъв ти е манталитета.

Не може на човек който е от Пловдив, примерно, ти да му кажеш че е селянин само защото е роден извън софия, въпреки че той може би е много по-образован и с много по-високо ниво на култура от тебе

Лично на мене ми писна да гледам селски мутри по центъра, слушащи дивите чалгий на телефоните си 32-ра ръка купени от заложната

Псуващи, сякаш са на нивата и йм се е счупила дръжката на мотиката докато копаят картофи

Та с две думи това е селски манталитет, а не това някой да те засече без да иска в задръстването защото не знае ,маркировка ли да гледа(ако има такава),светофар ли или знак за предварително престрояване, като и 3-те показват различни неща и той като не е от софия и не знае хватката на дадено кръстовище

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
VesoPesa написа:bigmurzi написа:Като ще хвалите хората от днес, евала на пича отнесъл момчето на бул.Васил Левски тази вечер към 12:30! Можеше поне да спреш пумяр! Ама огледалото ти е там, пък и камерите 100% са те фанали ..
мислех да си замълча ама няма![]()
така снощи заради концерта на Металика в района НДК-СУ беше един малък ад след концерта(или може би не толкова малък). Всички пияни на свине ходят на зиг-заг по палтното и 4акат таксита на осовата линияа десния завой към стадиона се правеше като във токио дрифт
![]()
![]()
........
Дам, изпреварвал е от дясно такси героя ..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2