Настройка след смяна на свещи ?!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Настройка след смяна на свещи ?!!!
Колеги имам питане. Днес след като говорих с един приятел и му споделих че сам съм си сменил свещите и той ми каза че трябвало след това да се ходи да се прави някаква си настройка !!!!!!! Просто го гледах като ударен с мокър парцал ,за първи път чувам за такова нещо. Кажете има ли такова нещо ,вярно ли е че след смяна на свещи се ходело за някаква си настройка ?!!!!
А иначе свещите ги смених на студен двигател ,отвих старите ,завих новите ,сложих кабелите и това е . Колата си запали ,работи си не забелязвам да има някакъв проблем. Споделете че ме хвърли в размисли тоя приятел !!!! И ако се прави някаква настройка мога ли сам да си я правя или трявба на сервиз ?!!! Ааа забравих да кажа двигателя е М43 (ако има значение това)

Последна промяна gogo1 на 26 Юли 2008, 18:51, променена общо 1 път
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
vicho написа:тоя се ебава с тебе
Малее "vicho" направо ми падна товар от плештите . Като почна тоя приятел да ми ги говори едни (той ми е приятел голям ,ама май или се е е*авал верно с мене или и той не е на ясно баш ,щото ми каза че на москвича стария им така са правили след смяна на свещите ,ама то вика било така за всляка кола

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
gogo1 написа:vicho написа:тоя се ебава с тебе
Малее "vicho" направо ми падна товар от плештите . Като почна тоя приятел да ми ги говори едни (той ми е приятел голям ,ама май или се е е*авал верно с мене или и той не е на ясно баш ,щото ми каза че на москвича стария им така са правили след смяна на свещите ,ама то вика било така за всляка кола. Аз му казвам абе то там по друг начин са устроени нещата ,той вика не не -иди да ти видят в сервиз
) Та така
Може да е имал впредвид центровка на запалването! Но при М43 няма такъв филм

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
....щото ми каза че на москвича стария им така са правили след смяна на свещите ,ама то вика било така за всляка кола ....
Бате,кажи му на приятеля ти,че за пробемите на москвича е виновна ламбда сондата

Извинявам се за ОФФ-а ама не се сдържах

А ериозно по темата,дишай спокойно и си карай няма настройки при смяна на свещи ,кабели бубини и т.н.

Последна промяна plradev на 26 Юли 2008, 19:08, променена общо 1 път
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Don_Mandragon написа:Сигурно тяхния москвич и след смяна на масло са го карали за центровка![]()
![]()
Е то на москвича центровка и настройка на карбуратор се правят поне веднъж в годината:)
А основен ремонт на всеки 5 год

- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
mihal написа:Don_Mandragon написа:Сигурно тяхния москвич и след смяна на масло са го карали за центровка![]()
![]()
Е то на москвича центровка и настройка на карбуратор се правят поне веднъж в годината:)
А основен ремонт на всеки 5 год
И най-тънкия момент... В багажника ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има повече свещи от колкото в една църква и няколко чифта чукчета и кондензатори

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
никакъвHellrider написа:все се чудя какъв е проблема да се сменят на топличък двигател и никой не ми казва
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Don_Mandragon написа:И най-тънкия момент... В багажника ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има повече свещи от колкото в една църква и няколко чифта чукчета и кондензатори![]()

са се сещам че в на баща ми жигулата има около 10-тина палеца в жабката щото на тая кола са общо взето консуматив, абе караш караш и си спира изведнъж слизаш за 1мин. сменяш палец и пак газ

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
plradev написа:....щото ми каза че на москвича стария им така са правили след смяна на свещите ,ама то вика било така за всляка кола ....
Бате,кажи му на приятеля ти,че за пробемите на москвича е виновна ламбда сондата![]()
![]()
и го фърли у размисли
!
Няма да е ламбдата, най вероятно компа на космича трупа грешки

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2