рязко ми се вдигна разхода
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
рязко ми се вдигна разхода
318is купе '93 година....
взех я преди 1 месец, за който са навъртяни почти 1000км....
и съм я засякъл точно, че с 10лв бензин (зареждам само от 1 място)
изминава 35км с нормално каране или около 30км с повечко газ... което прави разход около 12 /100... и го засичам приблизително когато стрелката почти подмине и последната черта на индикатора... като досега не съм спирал на пътя за без бензин..... онзи ден си сипвам 10 левчета бенз и изминавам 25км и стрелката беше на дъното... снощи зареждам и карам само нощно време, без задръствания и без кой знае колко газ и сутринта като се прибирах... гледам пише 20км изминати а бензина пак е на умрялото ?!?!?!?!?!!! Това значи, че ми е скочило на 20 / 100 разход,.... нищо не е пипано под капака,... даже не е отварян.... карам си сумати време с 10лв-35км и 2 дена подред изминавам почти наполовина със същите пари.....
само не приемам отговор от типа "кво се стискаш, караш бмв, сипи му до горе" ............... алоооууу... всеки според възможностите си, последното не се обсъжда!!!
взех я преди 1 месец, за който са навъртяни почти 1000км....
и съм я засякъл точно, че с 10лв бензин (зареждам само от 1 място)
изминава 35км с нормално каране или около 30км с повечко газ... което прави разход около 12 /100... и го засичам приблизително когато стрелката почти подмине и последната черта на индикатора... като досега не съм спирал на пътя за без бензин..... онзи ден си сипвам 10 левчета бенз и изминавам 25км и стрелката беше на дъното... снощи зареждам и карам само нощно време, без задръствания и без кой знае колко газ и сутринта като се прибирах... гледам пише 20км изминати а бензина пак е на умрялото ?!?!?!?!?!!! Това значи, че ми е скочило на 20 / 100 разход,.... нищо не е пипано под капака,... даже не е отварян.... карам си сумати време с 10лв-35км и 2 дена подред изминавам почти наполовина със същите пари.....
само не приемам отговор от типа "кво се стискаш, караш бмв, сипи му до горе" ............... алоооууу... всеки според възможностите си, последното не се обсъжда!!!
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
тва с капака не е хубаво,някой да го вдигне и да смени туй онуй
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- boywalking
- младши ентусиаст
-
pavlin_e30 написа:тва с капака не е хубаво,някой да го вдигне и да смени туй онуй
като го взех съм му сменил консумативи и масла, филтри всичко... как така от самосебе си се вдигна разхода....
- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Колега тея дни е по студено и за тези 35 км по бавно колата стига максималният режим на работа може би е от това А иначе промена в работата на мотора или виж някое маркуче да не цръцка по малко
Не всичко което лети се яде
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
Вече щом си минал 1000км,знаеш че колата работи добре,според мен са те прецакали на бензиностанцията,може да си дал същите пари но си сипал по малко гориво,от там идват нещата,аз имах същия случай.Изчакай,зареди още един,два пъти и тогава вече вземи мерки,и според мен щом казваш че колата работи добре на диагностиката няма да излезе нищо.Не пишеш дали си сменил свещите!!!!!
- agent smit
- младши ентусиаст
-
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
абе вие сте много интересни
как ще сипеш 4 литра в почти празен резервоар и ще искаш да ти индикира точно
то бива бива ама...

то бива бива ама...

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
аз мисля че Stanchev е прав в случая, може да ти е кофти, че ти го казвам ама верно ако можеш сипи повечко да речем за 20-30лв да изгасне лампата и карай докато светне и после пак зареди за 20-тина лева и карай пак докато светне(и така засечи разхода)...... Аз съм забелязал, че на моята да речеме стрлката седи една идея след 1/2 гася я паля я след 10мин и вече е на една идеа преди 1/2, така че ти с 4л. малко тудно ше го хванеш.
Ако и това не помогне ходи на диагностика, може да е в ламда сондата както казаха по-горе......
Ако и това не помогне ходи на диагностика, може да е в ламда сондата както казаха по-горе......
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
и аз ползвах лампата като индикатор като светне зареждам и така си засичах,но преди седмица сипах за 30 лв и след 23 км ми светна лампата
та тва с лампата не е много вярно... истината е догоре и пак догоре! само да кажа,че сега карах при същите условия София
и с 11 литра и съм минал 70 км и има доста още до лампа ..... демек тва с лампата си е доста невярно 

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
според мен е от студа, и моята тези дни загрява по бавничко, нормално е да качи разход... дано да не е от друго
- vasildavid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW318i 93г М40
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: BMW318i 93г М40
може и да е някои от датчиците в резервоара,ако единия е изгорял и бензина се сабира в неговия краи показва доста по малко ,при мене е така сипвам за 25 лв и на 2рия десен завои лампата светва

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
<= точно това имах в предвидvasildavid написа:може и да е някои от датчиците в резервоара,ако единия е изгорял и бензина се сабира в неговия краи показва доста по малко ,при мене е така сипвам за 25 лв и на 2рия десен завои лампата светва

- boywalking
- младши ентусиаст
-
снощи сипвам 10 кинта бенз (паднал на 2,33 литъра вече) и още същата вечр с повечко ръчкане изминавам 25км и в момента има за приблизително още около 10-15 (моя преценка от стрелката)
бах тая кола, кво прави

бах тая кола, кво прави

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2