Срамът на България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Срамът на България

Мнение от ka4i » 24 Юли 2008, 12:15

“Файненшъл таймс”публикува статия за това, какво очаква страната ни.

В документ от миналата седмица, Европейската комисия нахока България с най-острия език, използван по отношение на страна-членка, заявявайки че корупцията по високите етажи и организираната престъпност влошава “проблемите на всеобща слабост в административните и правни възможности”.
В друг документ ОЛАФ, Европейската служба за борба с измамите, обвинява предполагаеми криминални бизнес групи в измами с европейските предприсъединителни фондове и посочва, че властите са се провалили да се справят със случая.
И двата документа са предварителни и са предмет на преразглеждане преди да бъдат представени пред външните министри на Европейския съюз тази седмица. Но Комисията трябва да запази позицията си и министрите трябва да подкрепят и да потвърдят спирането на до 1 млрд. евро предприсъединителни помощи.
Може да изглежда нечестно да се “тормози” уязвима нова страна-член при положение, че още по-големи измами с еврофондове, например в Гърция, не са довели до подобни радикални действия. Санкциите ще бъдат тежки, тъй като предприсъединителните фондове ще бъдат изгубени, ако не бъдат изразходвани до края на годината.
Но на България и Румъния бе посочено, че трябва да се справят с корупцията при присъединяването на двете страни към ЕС през януари 2007 г. София и Букурещ бяха поставени под специален мониторингов режим. Румъния, въпреки трудностите си, изглежда горе-долу е удовлетворила исканията на Европейската комисия.

Кой носи отговорността за унижението на страната ни?

Ще има ли предсрочни избори, ще обмислят ли позициите си лидери като Станишев и Първанов?

Не трябва ли Брюксел да изолира не страната ни, а ключови министри,бюрократи и съдебни лица?

Продължавайки в този ред на мисли или може би не съвсем в този, но в подобен, коя от двете възможности изглежда по-адекватна:

1. Българският народ някак успява да се вземе в ръце, някак успява да отстрани корупираното си правителство, някак успява (това вече ми е най-трудно да си го представя) да намери подходящи достойни лидери, които да го поведат в борбата за пречистване... и т.н. някак успяваме със собствени сили да си изградим читаво общество.

2. (Само теоретично, защото ситуацията хич не е точно такава, че да го позволява)
Европейският съюз поема нещата изцяло в свои ръце и НАЛАГА управление, което да направи това, което трябва да бъде направено, за да се създаде по-добро и некорумпирано общество.

Тези два варианта показват слабостите и на двете страни - кекавото българско общество от една страна и, от друга, неясната концепция за Обединена Европа - някой да си спомня за подобни адски големи сложности при присъединяването на нови Американски щати!?

Само че по сума ти причини Европа е адски далече от чувствително по-ефективното федерално устройство на Съединените Щати (щат - state - страна, държава) и се лута в собственото си незнание какво, аджеба, да прави със собствения си съюз - какъв да бъде, кое да надделява, докъде да се простира централната (федерална) власт и докъде тази на отделните страни (щати)... изобщо неяснотата е навсякъде, раздвоението в самата Европа е пълно и никакъв ясен път не се вижда, който да удовлетворява всички - големи, малки, Франция, Великобритания, Скандинавските страни, стари, нови и т.н.

Все едно де, вероятно почти на всички ще им се стори адски далечен дискурсът за Европейското бъдеще и май точно това е част от проблема.

В случая невъзможността на ЕС да има механизмите, с които достатъчно категорично да вкара в правия път една разяждана от корупция страна, която явно продължава да не може сама да се вкара в правия път.

Лично аз бих предпочел модел, при който да не бъде оставено на произвола на съдбата оправянето на нещата, а да бъдат оправени от тези, които имат необходимите ресурси.
Нещо подобно на начините, по които след Втората Световна бяха изградени Западна Германия и Япония примерно.

И то не защото не ми се ще българският народ да не се справи сам с проблемите, а защото не само че не ми показва ВОЛЯ да го направи, ами дори се съмнявам дали има СПОСОБНОСТ да го направи, дали има нужните ресурси за целта - желание, умения... всичко, което се изисква.

Казано най-простичко, имаме си адски сериозно предупреждение, което даже ще има и конкретни измерения, включително и финансови, НО А СЕГА НАКЪДЕ!?

Какви изобщо са вариантите, каква РЕАЛНА алтернатива има днешното статукво

С което хич, ама ни най-малко дори и не намеквам, че онези мафиоти, които управляват сега и са полазили всичко, трябва да останат дори и ЕДИН ДЕН ПОВЕЧЕ на власт, ама какво да се направи, как може да се направи импийчмънт на президента, как да се предизвикат предсрочни избори...

И, което е още по-важно - КОИ са тези, които "ще ни оправят"

Мислейки за РЕАЛНИТЕ - и ще го подчертая и удебеля - РЕАЛНИТЕ възможности, всъщност на някого идва ли му каквато и да било друга идея, освен Бат' Бойко да поеме нещата.
И напълно логичният въпрос - на него ще ли му вЕрвате!?

Понеже не е най-коректното само да се критикува, без да се предлага каквато и да било алтернатива, аз ще си призная, че, колкото и да не съм му фен, просто нищо друго РЕАЛНО не ми идва на акъла, освен някакво много силно самостоятелно дясно мнозинство, водено от Бат' Бойко, което по никакъв начин да не трябва да разчита на подкрепата на ДПС.

Други идеи!?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Срамът на България

Мнение от bobi_maxo » 24 Юли 2008, 12:45

ka4i написа:“Файненшъл таймс”публикува статия за това, какво очаква страната ни.

Какви изобщо са вариантите, каква РЕАЛНА алтернатива има днешното статукво

С което хич, ама ни най-малко дори и не намеквам, че онези мафиоти, които управляват сега и са полазили всичко, трябва да останат дори и ЕДИН ДЕН ПОВЕЧЕ на власт, ама какво да се направи, как може да се направи импийчмънт на президента, как да се предизвикат предсрочни избори...

И, което е още по-важно - КОИ са тези, които "ще ни оправят"

Мислейки за РЕАЛНИТЕ - и ще го подчертая и удебеля - РЕАЛНИТЕ възможности, всъщност на някого идва ли му каквато и да било друга идея, освен Бат' Бойко да поеме нещата.
И напълно логичният въпрос - на него ще ли му вЕрвате!?

Понеже не е най-коректното само да се критикува, без да се предлага каквато и да било алтернатива, аз ще си призная, че, колкото и да не съм му фен, просто нищо друго РЕАЛНО не ми идва на акъла, освен някакво много силно самостоятелно дясно мнозинство, водено от Бат' Бойко, което по никакъв начин да не трябва да разчита на подкрепата на ДПС.

Други идеи!?

И аз не съм му фен, но освен него и Костов друга алтернатива за сега не виждам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 24 Юли 2008, 12:46

срам не ами и аз не знам какво - изложиха се наще както винаги. убава ни е държавата убава

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 24 Юли 2008, 14:11

Марчето Капон!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 24 Юли 2008, 14:11

:help: :help: :help:
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 24 Юли 2008, 14:41

Ние и в другата тема пишеме ама само си пишеме май :)

http://www.bgpetition.com/vot_nedowerie/index.html

Темата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=102067

Давайте да ги сваляме тия пък после ше умуваме кой да управлява... Време е да покажеме на Европа че се разгранизаваме от управляващите ни.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 24 Юли 2008, 15:03

ja написа:Ние и в другата тема пишеме ама само си пишеме май :)

http://www.bgpetition.com/vot_nedowerie/index.html

Aз там съм се подписал.№11 съм в схемата ;)

А относно другата тема, не знам що не писах там , а пуснах тая :confused:
Изображение

Назад към Извън Темата