нали не всички сте такива!?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар

нали не всички сте такива!?

Мнение от slaf4u » 16 Юли 2008, 12:50

привет на всички!
това което ме провокира да пиша тук е следното. днес един пезевенг със зелена тройка се движеше пред мен и когато наближихме един светофар пред него се оказа една учебна кола с някаква жена в нея. така се получи че и двамата завиваха на ляво и учебната се позабави малко със съеденителя. "шофера" на баварията счупи волана изнесе се сякаш жена му раждаше и затвори момичето от дясно. учебната се позаклати и намали още повече-очевидно ученичката се беше шащисала. пезевенга си направи левия завой и отлетя доволен. искаше ми се това да е единствения подобен случай но за съжаление не е така. виждал съм конкретно това зелено БМВ-СН3338.... да кара като джедай из пътищата и наистина ми е жал че докато се размазва някъде може да отнесе някой невинен с него. съжалявам че има такива хора които да чернят марката- със сигурност има лекета каращи фордове и голфове но имам чувството че когато едно 20 годишно келеме се качи на БМВ му поникват крила и се опитва да покаже своето величие, като за съжаление успоредно с това отнася някой заблуден пешеходец или друг участник в движението имал "наглостта" да се намира в лявата лента без значение че се е престроил там за завой.
в този ред на мисли, много ме дразни когато някой "тарикат" или пън не дай си боже бакшиш се опита да ме литне от дясно и за това винаги декларирам готовност да кача нагляра на тротоара или да го метна от моста. явно с добро не става.
в този форум намерих много отзивчиви хора които ми помогнаха и предполагам че са съвестни и отговорни когато са в колата. сигурен съм че много от вас са на моето мнение и биха пребили всеки един мухльо който застрашава живота на приятелките, жените, децата им без значение каква кола кара идиотина. сигурен съм че има разлика от това да караш неопитно и да караш самонадеяно. когато неопитен шофьор обаче кара самонадеяно-това вече е ужасяващо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fnt » 16 Юли 2008, 13:06

На тоя каквато и марка кола да му дадеш да кара пак ще е същото.
Много ме радват такива тарикати :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 16 Юли 2008, 15:11

Затова ги забраниха повечето леви завои,че БМВ-тата им е трудно да ги взимат....все с вратите д..ба! :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 16 Юли 2008, 16:07

Ами няма кой знае какво да се каже... :dunno:
Ежедневна случка, всеки ден виждам поне по 2-3 такива изпълнения отивайки и връщайки се от работа.
И да, съгласен съм, че колата няма значение, само че Е36 напоследък станаха твърде достъпни и всеки келеш може да дръпне малък заем и да започне да се прави на безсмъртен по улиците. :censored:
А пък от тези изпълнения излиза лошо име на BMW и се започва едно "хранене"...
Абе... С две думи, нямам думи. :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 16 Юли 2008, 16:17

За Е36 е ясно. Дано тея същите тарикати не се качат и на 5-ците, че тогава ще я втасаме. Ще фърляме БМВ-ата :roll: . Според мен единственото, което можем да направим е да не обръщаме внимание на колата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

...

Мнение от AceMF » 16 Юли 2008, 16:24

Нема ве, те тия големите бмв-та са бавни и не са връткат :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 16 Юли 2008, 16:57

Е заради такива дето "много бързат" и изнервят хората в трафика, има толкова много чичковци с изпръщели нерви по улиците.Я си представете един много симпатичен човечец който си се качва на колицата(примерно ФВ пасат) и тръгва към работа, на този човечец на всеки светофар му секът пътя някви бмв-та и голфове, изнервя се, почва да псува,..... и на един от последните светофари, до там за където е тръгнал, друг като него забравил от нерви да се престрои и дава мигач за да го пусне пред него и кво става, секът се, чукват се, голям скандал ......
По принцип на тъпаците не им пука особено в трафика, понеже си карат по техните тъпашки правила, обаче на хората дето спазват нормалните правила в един момент им действа много зле цялата тая работа и стават участници в ситуации като горната. Демек те са най-честите жертви.Съветвам ако някой се смята за тъпак да не взема книжка, щото много станаха, че и е заразно.

Пък за горната ситуация мога да кажа че оня с бмв-то може и да е искал да впечатли по някакъв си измислен от него начин мацката в учебната кола, да види тя какъв голям шофиор е, а на нея и е толкова трудно.

Айде със здраве да си карате колиците и да не се впрягате на охлюви в бирзи коли.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Re: ...

Мнение от \MITETO\ DSB » 17 Юли 2008, 22:28

AceMF написа:Нема ве, те тия големите бмв-та са бавни и не са връткат :mhihi:
Така си мислиш ти :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от justinmaggie » 17 Юли 2008, 23:05

Най-лошото е че вече не веднъж виждам някакви страшни изцепки от хора със стикер.2 пъти вече един със зелена софийска 3ка ми прави някакви намеци и ще яде песничета , има и още един сладур с черна е36 316 маи беше който на кръговото на надлез надежда се опита нещо да се врътка обаче щеше да ми врътне вратите и щях да му въртна главата.Колеги мислете , вече лично аз не карам БМВ , но не съм карал 1 , 2 или 3 бмв-та.Знам млад шофьор , БМВ , иска да се суче ама има ли места за тая работа.Мислете , тия момчета които визирах не им запомних номерата обаче съм сигурен че четат форума щом имат стикери и ще има последици не само от мене.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 18 Юли 2008, 8:18

Мани и аз направих баси изцепката. Бях на изпит във варненския и вечерта реших да ида да пообиколя града, да видя дали ми харесва.
И обикалям, обикалям из някви улички и на един завой, някъв заблуден голф кара срещу мен ... в моето платно. :shock: Добре че успя да се върне някак си в платното. А, моят фал беше, че минах моста и слизам отдолу, и си карам... поглеждам отдясно пътя и гледам колата пътува в същата посока, която и аз. :shock: :shock: :shock: Пътя беше като магистрала с мантинела и се досещам, че единия от нас кара в насрещтното платно, поглеждам идва остър завой и се панирам, че някой ще изкокне от него. :mhihi: Газзз в канавката и ще обръщам в тва време гледам някво бмв спряло до мен и ми размахва с ръце тип "Ти луд ли си ве?!" :mhihi: :mhihi: Оказа се, че си бях в правилната посока, ама се уплаших като го видях оня накъде кара. :mhihi:
Иначе за 3 дена навъртях около 1100км и нямаше абсолютно никви изцепки. :shock: И пътищата особенно в източна бг са много добри, има и знаци. :shock: :D
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 18 Юли 2008, 9:40

Затова ги забраниха повечето леви завои,че БМВ-тата им е трудно да ги взимат....все с вратите д..ба! muhihihihi

:yes: ,как беше чудим се защо на всички мухите се лепят отпред а на мен на страничните врати!
Сега по темата:
Ти колега дето пусна темата не се коси както казва един приятел ''Господ гледа,а левкемията чака :mhihi: !'' ,има възмездие за всички това че не е веднага само го прави по-сладко!
А още нещо винаги трябва да сме по-толерантни особенно за хора от други градове,така решената не планувана възникнала от самосебеси улична среда не позволява проектирането на нормални еднотипни повтарящо симетрични крастовища/имам предвид често се нарушава основното правило в уличното строителство от колкото ленти излизаш в толкова да влизаш/има се предвид при преминаване на крастовището/ и да не забравяме недостатъчното място за престрояване/по норми мин 30м и не на последно място липсата на маркировка съчетана с пресичането на ранспортни потоци.
Това всичкото го казах с идеята че когато си в нов град има много неинтуитивни места кадето примерно улица с по-голям габарит се пресича от-по малка и предимството се сменя в полза на по-малката и места кадето трябва да се отдаде предимство а знака е откраднат.В моя роден град покраи големия пазар се събират пумияри от цяла България и на кави изпълнения съм се нагледал,така че нека бъдем малко по-толерантни и не толкова агресивни!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: нали не всички сте такива!?

Мнение от mangini » 19 Юли 2008, 22:54

slaf4u написа: сигурен съм че има разлика от това да караш неопитно и да караш самонадеяно. когато неопитен шофьор обаче кара самонадеяно-това вече е ужасяващо.

Доста добре казано!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 21 Юли 2008, 23:16

Само да напомня, че "литването от дясно" си е абЦолютно разрешено в града ;) Справка - Правилника за движение по пътищата :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 22 Юли 2008, 0:28

justinmaggie написа:Най-лошото е че вече не веднъж виждам някакви страшни изцепки от хора със стикер.2 пъти вече един със зелена софийска 3ка ми прави някакви намеци и ще яде песничета , има и още един сладур с черна е36 316 маи беше който на кръговото на надлез надежда се опита нещо да се врътка обаче щеше да ми врътне вратите и щях да му въртна главата.Колеги мислете , вече лично аз не карам БМВ , но не съм карал 1 , 2 или 3 бмв-та.Знам млад шофьор , БМВ , иска да се суче ама има ли места за тая
работа.Мислете , тия момчета които визирах не им запомних номерата обаче съм сигурен че четат форума щом имат стикери и ще има последици не само от мене.

Колега аз съм с една черничка е36 316 и живея в района до кръговото, да кажа да не ме объркаш некой път с оня дето се въртел..... я си карам като пенсионер :mhihi: а па като съм с комбито карам като шеф с 20 и колона зад мен .... тея 19-ки лесно се криват :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apolon_3 » 22 Юли 2008, 13:10

Всеки да кара както иска,стига да притежава уменията за това и да не пречи на останалите!Какво ме интересува мене кой какво правел,ако не ми пречи и обратното,аз карам винаги бързо и мразя трафик,така че карайте добре,карайте умно и няма проблем.
None

Следваща

Назад към Страхотни истории