Катализатор на 320 i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
ауспуси Лазаров написа:
Колеги, с риск да се повторя пак ще кажа. При отстраняване на катализатора за да няма проблеми трябва да се сложи или нов катализатор ( рядко се монтират нови катализатори зари цената им) или гърне ( не тръба, не изтърбушване на старият катализатор) три, четири, пет и т.н. камерно гърне със същите параметри ( съпротивление, брой камери, заглушителна инсталация, скорост на отработените газове) като на оригиналният катализатор.
Единствено тогава може да се гарантира, че няма да има шумове, вибрации, резонанс, звънтене, сондата ще работи и разхода на гориво ще е в нормите.
на това гърне ли му викат резонаторно гърне? то ако си запазва същите параметри като катализатора и ламбдата си работи нормално то защо тогава им слагат катализатор? не спомена количеството CO не е ли параметър от които ламбдата се влияе?
ако това е резонаторно гърне със същите параметри ( съпротивление, брой камери, заглушителна инсталация, скорост на отработените газове) то защо хората си го слагат и казват че колата се "отпушва" и върви повече

- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
slav4o1 написа:ауспуси Лазаров написа:
Колеги, с риск да се повторя пак ще кажа. При отстраняване на катализатора за да няма проблеми трябва да се сложи или нов катализатор ( рядко се монтират нови катализатори зари цената им) или гърне ( не тръба, не изтърбушване на старият катализатор) три, четири, пет и т.н. камерно гърне със същите параметри ( съпротивление, брой камери, заглушителна инсталация, скорост на отработените газове) като на оригиналният катализатор.
Единствено тогава може да се гарантира, че няма да има шумове, вибрации, резонанс, звънтене, сондата ще работи и разхода на гориво ще е в нормите.
на това гърне ли му викат резонаторно гърне? то ако си запазва същите параметри като катализатора и ламбдата си работи нормално
то защо тогава им слагат катализатор? не спомена количеството CO не е ли параметър от които ламбдата се влияе?
ако това е резонаторно гърне със същите параметри ( съпротивление, брой камери, заглушителна инсталация, скорост на отработените газове) то защо хората си го слагат и казват че колата се "отпушва" и върви повече![]()
Колега, катализаторното гърне няма нищо общо с резонаторното. Повече информация търсете на Google.
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 19' G31 540i
Аз си махнах преди време катализатора на мойта 320-ка,работата на двигателя значително се подобри,усети се малка положителна разлика в ускорението,а разхода ми се намали с малко.Колата не е по-шумна от преди,монтирах резонаторно гърне,а катализатора го продадох.При Е36 ламбда сондата и катализатора нямат нищо общо,за това няма никакъв проблем да се махне (катализатора).При по-новите коли някои имат ламбда сонда след катализатора,тогава вече се почват грешки по компютъра и отрицателни резултати като цяло.
- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Заформя се интересна тема което ми харесва та да продължим
Ламбда сондата на м40 е преди катализатора та по пътя на логиката газовете минават първо през нея и след това отиват в катализатора Значи тя би трябвало да си отчете какви са газовете още преди да стигне до катализатора Или какво катализатора задържа газовете за да може ламбда сондата да ги отчете Темата на Лазаров е поучителна и интересна но там пише повече за функцията на сондата отколкото за преди и след премахване на катализатора И Лазаров ако си вещ с гърнетата дай да видим кво ще правим с мойте че и задното ми е за смяна и какви пари Че още не съм продал катализатора а половината пари (както пишат колегите че струва около 150лв) съм ги изпил
Другото което е карам я на газ
Ламбда сондата на м40 е преди катализатора та по пътя на логиката газовете минават първо през нея и след това отиват в катализатора Значи тя би трябвало да си отчете какви са газовете още преди да стигне до катализатора Или какво катализатора задържа газовете за да може ламбда сондата да ги отчете Темата на Лазаров е поучителна и интересна но там пише повече за функцията на сондата отколкото за преди и след премахване на катализатора И Лазаров ако си вещ с гърнетата дай да видим кво ще правим с мойте че и задното ми е за смяна и какви пари Че още не съм продал катализатора а половината пари (както пишат колегите че струва около 150лв) съм ги изпил
Другото което е карам я на газ
Не всичко което лети се яде

но пак не разбирам като не се сложи камерно гърне със същите параметри ( съпротивление, брой камери, заглушителна инсталация, скорост на отработените газове) а резонаторно как така колата ще харчи повече от преди не виждам връзката
"Единствено тогава може да се гарантира, че няма да има шумове, вибрации, резонанс, звънтене, сондата ще работи и разхода на гориво ще е в нормите."
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 19' G31 540i
slav4o1 написа::banghead:![]()
оф забравих че само новите имат ламбда след кат. и затова го питах колегата ..
но пак не разбирам като не се сложи камерно гърне със същите параметри ( съпротивление, брой камери, заглушителна инсталация, скорост на отработените газове) а резонаторно как така колата ще харчи повече от преди не виждам връзката
"Единствено тогава може да се гарантира, че няма да има шумове, вибрации, резонанс, звънтене, сондата ще работи и разхода на гориво ще е в нормите."
При всяка кола е различно,принципно на ламбдата не и пречи и да си с права тръба,но тогава ще е малко по-шумна колата и може да има "звънтене" . Иначе разхода не би трябвало да се повиши след махане на катализатора,даже трябва да спадне.Проблема ще е от друго.Възможно е и при махането на катализатора да са разбазикали ламбда сондата
- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, има техническа литература, каталози, схеми, ръководства за експлоатация и ремонт, тепърва "топлата вода няма да откриваме". В тях точно е описано кое, как и защо трябва да бъде.
А кой как ще си потдържа автомобила си е лично негова работа.
А кой как ще си потдържа автомобила си е лично негова работа.
- issey
- Потребител
-
- Кара: Е46 328i
- Мечтае да кара: E60 M5V10
Колеги - махнах го. Сложих гърне, стана малко по-шумна /но за мен е приятно шумна/ сега има един съвсем подчертан метален звук. Катализатора изглеждаше запазаен, взех му мн. хубави пари. 320-ата се поотпуши, аз я чувствам по-добре, за разход ще споделя след 1-2 седмици.
- carbon_bg
- Потребител
-
- Кара: BMW E36
Аз преди време имах една Калибра, че на нея и бях махнал катализатора и сложих такова резонаторно гърне, обаче махнах и средното гърне ( права тръба ), а на мястото на задното сложих спортно от по-скъпите и стана мноо хубаво и вадеше плътен звук и от към вървене беше добре
,
че ся мисля и 320ката да я направя така да видим ко ши стани.

че ся мисля и 320ката да я направя така да видим ко ши стани.
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Аз като питах в крафт дали да го махна и момчетата ми казаха да не го махам, ако не е много запушен и ако ми върви колата. Казаха ми че колата може да се спъне, да почне да харчи и бучи повече и ако ми е азпушен най-добре да си взема нов катализатор (не резонаторно гърне). Иначе съм с мотор М52В20 и съм чувал,че дава повече проблеми при махане на катализатор от на М50В20!
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
ауспуси Лазаров написа:Колеги, с риск да се повторя пак ще кажа. При отстраняване на катализатора за да няма проблеми трябва да се сложи или нов катализатор ( рядко се монтират нови катализатори зари цената им) или гърне ( не тръба, не изтърбушване на старият катализатор) три, четири, пет и т.н. камерно гърне със същите параметри ( съпротивление, брой камери, заглушителна инсталация, скорост на отработените газове) като на оригиналният катализатор.
Виждам, че се стремиш да се аргументираш технически за това какво точно трябва да се сложи на мястото на катализатора. Определено това което е казваш е така, но в допълнение би ли споделил как точно определяш характеристиките на катализатора и после ги прилагаш при изработката на заместителя. С други думи спомена, че от години се занимаваш с това и си провел редица тестове. Как точно тестваш?

- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
Жоро 320и написа:Аз като питах в крафт дали да го махна и момчетата ми казаха да не го махам, ако не е много запушен и ако ми върви колата. Казаха ми че колата може да се спъне, да почне да харчи и бучи повече и ако ми е азпушен най-добре да си взема нов катализатор (не резонаторно гърне). Иначе съм с мотор М52В20 и съм чувал,че дава повече проблеми при махане на катализатор от на М50В20!
Точно така,напълно си прав,и аз ходих в сервиз и ми казаха същите неща

аз ходих тук на Ботевградско в Крафт ,4е ми е наи-близо да видят да махна катализатора на 320-ката преди да отида на по4ивка и ми обявиха 260лв 6тото 6тели да слагат 2 резонаторни гърнета и отказах естесвено.сега като се върнах се замислих и се бях ре6ил да отида,но преди това исках да мина през централния сервиз на Аспо на 4км. до ЦСКА, да видя там ква цена 6те ми кажат. еми обявиха ми 90лв
и с едно гърне.
казах им за онази спомената цена от оня сервиз и се опулиха мом4етата,та сега съм си запазил 4ас за понеделник да го махам и моя
докато бях там забелязах как работеха мом4етата, внимание обръщат на наи-малките детаили и това ми хареса доста.

казах им за онази спомената цена от оня сервиз и се опулиха мом4етата,та сега съм си запазил 4ас за понеделник да го махам и моя

докато бях там забелязах как работеха мом4етата, внимание обръщат на наи-малките детаили и това ми хареса доста.
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

Части за Е34 - тел.0899 828 626
- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
martoto написа:ауспуси Лазаров написа:Колеги, с риск да се повторя пак ще кажа. При отстраняване на катализатора за да няма проблеми трябва да се сложи или нов катализатор ( рядко се монтират нови катализатори зари цената им) или гърне ( не тръба, не изтърбушване на старият катализатор) три, четири, пет и т.н. камерно гърне със същите параметри ( съпротивление, брой камери, заглушителна инсталация, скорост на отработените газове) като на оригиналният катализатор.
Виждам, че се стремиш да се аргументираш технически за това какво точно трябва да се сложи на мястото на катализатора. Определено това което е казваш е така, но в допълнение би ли споделил как точно определяш характеристиките на катализатора и после ги прилагаш при изработката на заместителя. С други думи спомена, че от години се занимаваш с това и си провел редица тестове. Как точно тестваш?
Колега, разрешете ми да внеса едно уточнение. Не се стремя само да се аргументирам технически, а го прилагам и на практика......има голяма разлика. Доста ще ми е трудно във форума, а и не ми е работа да изнеса лекция за конструиране и изчисляване на ауспухови инсталации. За този вид дейност има учебни заведения в които тази материя се изучава с години. И доколкото ми е известно вече, образованието не е безплатно. А резултатите от дейността ми оставям на преценката на клиентите.
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3