Ново масло - тракат повдигачите М40...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Ново масло - тракат повдигачите М40...
Значи, преди да сменя вчера маслото повдигачите се чуваха да тракат само, когато е студена колата... От вчера след смяната се чуват почти постоянно. От време на време спират за малко и после пак.
Въпроса ми е на какво се дължи това и ще стане ли пак както преди ? Или май ще трябва да влизаме в бокса, че адски много ме дразни т'ва
Въпроса ми е на какво се дължи това и ще стане ли пак както преди ? Или май ще трябва да влизаме в бокса, че адски много ме дразни т'ва

Последна промяна Berboo на 19 Юли 2008, 18:27, променена общо 2 пъти
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- agent smit
- младши ентусиаст
-
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Маслото на всяка марка и модел кола има изисквания под които не можеш да падаш над тях може!!!Както и всяка марка (кола) слага различни присадки в маслото!!!моят съвет е да видиш АPI-то и ACEA-та на новото масло а те трябва да са над API-SH и ACEA-A3 не трябва да е с буква по-малка от h например F или G а АСЕА-та по малко от А3 например А2 А1 на шишето с маслото ги пише тези данни свери ги и виж и ако съвпадат значи вече са самите повдигачи!!!
Успех
Успех
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
agent smit написа:Налели сте по-рядко масло може би
И аз така си мисля...
А ако е така, какви могат да бъдат последиците?
Маслото на всяка марка и модел кола има изисквания под които не можеш да падаш над тях може!!!Както и всяка марка (кола) слага различни присадки в маслото!!!моят съвет е да видиш АPI-то и ACEA-та на новото масло а те трябва да са над API-SH и ACEA-A3 не трябва да е с буква по-малка от h например F или G а АСЕА-та по малко от А3 например А2 А1 на шишето с маслото ги пише тези данни свери ги и виж и ако съвпадат значи вече са самите повдигачи!!!
Значи, маслото е 15W-40 (забравил съм да спомена) и на тубата пише "API SG/CD" и SAE 15W-40. Друго не пише, няма ACEA или поне аз не виждам да има...
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Berboo написа:Владо написа:марка старо масло, марка ново масло...
Старото не знам каква марка е, колата дойде с него от Германия. Не знам какво са слагали там. Новото е Castrol от Германия пак, уж хубаво...
Лошо брат!И аз бях с Castrol 10в40 и за един месец колата хапна 1 литър от него.Сега съм с Мотул 6100 10в40 и определено има разлика, а и не се губи.
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
Аз слагам за трети път вече MObil1 10в40.4 литровата туба.200-300 грама ми изгаря някаде от него.Не съм чул да чука дори и зимата.Явно на такова си случил или си за повдигачи 

- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Положението е ясно вече и от Германия не е сигурна работата но това го знае вече почти всеки На брат ми я докараха от там преди половин година но имаше късмет (чрез познат) после докара и на мен но беше пълна трагедия и аз не я взех Малко се отклоних за за което се извинявам
Та колега ако си решил да си я караш по добре си я оправи Не със масла Виж си повдигачи клапани и вал решавай проблема докато е време Ремонта ти е около 400-500 лв но нали ти казвам зависи от състоянието на чарколяка
Та колега ако си решил да си я караш по добре си я оправи Не със масла Виж си повдигачи клапани и вал решавай проблема докато е време Ремонта ти е около 400-500 лв но нали ти казвам зависи от състоянието на чарколяка
Не всичко което лети се яде
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ами общо нещата са: ако сега и обърнеш внимание, може да спестиш един вал, ако е по-късно, сменяш и него... ако ти е за търговия добавките помагат... не и на следващия собсвеник разбира се 

- Betrayer
-
-
- Мечтае да кара: E9 CSL Batmobile
абе хора ще ме извините, ама съм нов (то се вижда) говоря за това 4е можеби не поствам на правилното място ама ще може ли някой доста разбиращ от Е36 да ми пише на привате имам да питам някой работи относно ЕВЕНТУАЛНА покупка на Е36 

"With power up to 321hp and a six speed gearbox, the EVO will launch from 0-100km/h for 5,4sec and nudge with 260km/h on the German autoban!"
Berboo написа:Първо мисля да пробвам тия дни с някоя добавка поне моментно да изчезне тва чукане, че ме дразни, щото имам след няколко дни път и като се върна ще се разглабя всичко![]()
А иначе някой, който е наясно с добавките да дава съвети, коя добавка е добра, марка и т.н.
Идин колега Е30-ката му беше на същото положение, и като наля Лъки Моли (маи се казваха имаги на всякъде по бензиностанции и т.н.) и колата доста отихва6е. И аз съм на мнеие 4е ако леко "6трака" си сложи добавка да не те дразни ина4е си трябва ремонт.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3