Ресетване на софтуера
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shaterhand
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520 D
Ресетване на софтуера
Колеги, един приятел ми пусна тази информация за ресетване на компютъра - някой правил и го е и има ли нещо особенно?
"цитат"
Това указание важи за модели след 1996 год.
За да ресетнеш ВСИЧКИ управляващи устройства и да изчистиш грешките, направи следното:
1. Откачи акумулатора: първо - и после +
2. Вземи един кабел и свържи двата полюса както са откачени от акумулатора.
(ВНИМАНИЕ: най-добре е акумулатора да се махне от колата, за да не стане късо съединение!!!)
3. с ключа дайте на контакт!
4. Изчакайте 30 мин. и закачете обратно акумулатора.
5. Включете на контакт, но в НИКАКЪВ случай не палете колата, а задръжте така 4-5 мин. докато се рестартира напълно софтуера на всички устройства.
След това запалете и карайте колата ПОНЕ 10 км. за да се настрои софтуера.
"край на цитата"
"цитат"
Това указание важи за модели след 1996 год.
За да ресетнеш ВСИЧКИ управляващи устройства и да изчистиш грешките, направи следното:
1. Откачи акумулатора: първо - и после +
2. Вземи един кабел и свържи двата полюса както са откачени от акумулатора.
(ВНИМАНИЕ: най-добре е акумулатора да се махне от колата, за да не стане късо съединение!!!)
3. с ключа дайте на контакт!
4. Изчакайте 30 мин. и закачете обратно акумулатора.
5. Включете на контакт, но в НИКАКЪВ случай не палете колата, а задръжте така 4-5 мин. докато се рестартира напълно софтуера на всички устройства.
След това запалете и карайте колата ПОНЕ 10 км. за да се настрои софтуера.
"край на цитата"
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Значи аз съм чувал за разкачането на акомулатора и за изчакването след като се даде контакт, но това със свързването на двата полюса е ново! То най-добре някой ако има грешка и се пристраши да се пробва да каже после резултата какъв е, или ако някой не го е вече пробвал де.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Явно са се чудили какво да напишат, ще го изтрия този линк от листата си вече, като не върши работа за какво въобще са го писали. Ето го и него : http://www.bmw-bulgaria.com/SHOP/bmw-tips-tricks/2008-04-10-04-50-19/913-tips/13-2008-04-10-04-47-57.html.
- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
BMDrago написа:plamen_hh написа:Само не разбрах кои са двата плюса
Къде го прочете
Пламен сигурно има предвид това
"2. Вземи един кабел и свържи двата полюса както са откачени от акумулатора."

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Че ти колко нафта ще наливаш, бах печката му
. Не се занимавайте с глупости, щом са казали че не става, не става. Да не вземете да си прецакате колите нещо.

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
...в е46фанатикс четох, че има диск с новия софтуер за колата, който обаче си се пуска отзад в двд-то за навигацият (там където я има) на екрена се изписва- искате ли да обновите софта? - ти казваш ДА и не бераш нищо докато се обновява....после излиза ново лого на екрана и разни там други джаджи....
alexsch написа:...в е46фанатикс четох, че има диск с новия софтуер за колата, който обаче си се пуска отзад в двд-то за навигацият (там където я има) на екрена се изписва- искате ли да обновите софта? - ти казваш ДА и не бераш нищо докато се обновява....после излиза ново лого на екрана и разни там други джаджи....
Това за което говориш е актуализация на софтуера на навигацията ,а в темата става въпрос за бордовия компютър
аз имам този диск имам и диска с картата за източна европаalexsch написа:...в е46фанатикс четох, че има диск с новия софтуер за колата, който обаче си се пуска отзад в двд-то за навигацият (там където я има) на екрена се изписва- искате ли да обновите софта? - ти казваш ДА и не бераш нищо докато се обновява....после излиза ново лого на екрана и разни там други джаджи....

- Dacheff
- Потребител
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: E92 M3
Не знам дали тук му е мястото, но...така или иначе съм нов във форума
На мен ми свети лампичката за двигателя...казаха ми че, понеже са сменяни консумативи и не е пренастройвано, затова така...възможно ли е това и кои консумативи трябва да са сменени? И също така има ли начин, ако е вярно да го ресна ли, де да знам, че да се оправи? Това цялото с рестарта малко не смея да го направя 

Bayerische Motoren Werke...BMW...sonst nichts...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Значи софтуера на комп-а се ресетва като откачиш акумулатора за повече от 15 мин. - само ще видиш че ти се зануляват часовника и малкия километраж.
Лампата за двигателя (жълтата чешмичка) не светка заради консумативи - обикновено е развалена ламбда-сонда
Лампата за двигателя (жълтата чешмичка) не светка заради консумативи - обикновено е развалена ламбда-сонда

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2