лампата за маслото - проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

лампата за маслото - проблем

Мнение от BiTurbo » 19 Юли 2008, 14:42

здравейте колеги,

начи имам проблем с лампата на таблото за маслото. Значи до тука свалихме таблото и директно свързахме лампата за акумулатора на 12 волат и лампата светна , следва че не е от лампата. Замерихме биксата на датчика дава си 12 волата, сменихме и датчика и пак не свети лампата.

Някой някви идеи ??!

Мотора е М43 1.8 (96-та година)

Мерси предварително !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 19 Юли 2008, 15:03

няква схема на тая лампа ако има някой моля да даде.......
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 19 Юли 2008, 16:36

начи пуснахме една нова жичка от датчика до таблото и така лампата за маслото светна, обаче сега не загасва след като се запали.......................... Два нов датчика го пробвахме като му подадем налягане от компресор и с един мултицет настроен да пищи(тоес щом писне начи линияте е исправна) и нали идеята е като му се подаде налягане на датчика отпред да отвори веригата и да загасне лампата и като му подадем с компресора и спира да свири(мултицета) от което следва че датчика е изправен и си отваря веригата.
Моля помагайте че в чудо се видяхме вече !!!!

:help: :help: :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 19 Юли 2008, 19:37

такаааа значи оказа се следното нещо, понеже колата е внос от италия и тия мърлячи там ясно като са я докарали са и резнали жичката за лампата за маслото понежа ЛАМПАТА СВЕТИ !!!! Колата качва налягане на маслото но явно много малко и не достатъчно да сработи датчика и да угасне лампата. Та проблема явно е в това че или цедката е запушена или маслените магистрали, най-вероятно от тва че мундарите италианци толкова са и сменяли маслото. Ама айде аз съм си виновен като не гледам поне колата пък евтино се върза и са с оправията пак няма да се скъпо ама яднове що тряя да има.......... Тааа пичове да внимавате при покупка на автомобил на старо, чеее..... мамка им на тия..... :evil: :evil:

П.С. Иначе колата изглежда доста запазена аз и по тва се подлъгах може би, начи на всяка скобичка за всеки маркуч има емблемка на БМВ отдолу колата е перфектна диф. маншоноте там всичко е ток, просто явно само са наливали бензин гадовета ама са забравяли че и маслио тряя да се сменя, както и да е айде със здраве !
Изображение

Назад към E36