шибания климатроник
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- slimarata
- Потребител
-
- Кара: Fiesta
- Мечтае да кара: M3
шибания климатроник
Мнооо странно нещо се прецака климатроника.До преди два-три дни беше 6,а днес реших да го пусна и духа само горещо свети ми снежинката ама курец само топло.Та чудя се как така изведнъж се прецака не сам го ползвал много понеже сам всеки ден на работа по 12 часа(барман съм на Свети Влас) и зареждах с фреон преди 2 месеца и маистора ми каза че всичко си е ок.
.Ако някой има идея да помогне ако не ще се ходи на майстор 

- slimarata
- Потребител
-
сега забелязах,че няма никаква промяна в оборотите като го пусна и погледнах компресора и видях,не се върти
на какво ли се дължи това?дали трябва да сменям компресор
?

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
- Mitack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M43B18'97
- Мечтае да кара: ново BMW
ДА. Вярно е. преди два три месеца много му се чудих, защото и аз имах подобен проблем. Проверих всичко по ел.веригите и накрая се оказа, че ми е изтекъл фреона през една малка дупчица на тънката траба. Има един датчик, който при липса на налягане изключва съединителя на компресора. Ако схващаш от електротехника провери веригите - предпазители, релета и съединителя на компресора и тогава върви пак на майстора за проверка за херметизация, заварка и пълнене. Сори колега ама е кофти през тези жеги.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Там, където тръбите влизат в радиатора на климатика има 2 гумени уплътнения, които струват по 50ст, но никой не се занимава да смени преди да ти напълни фреон и после се връщаш за второ пълнене... С времето, от топлината и налягането просто се стриват на ппрах и от там тече. Би трябвало при зареждането да са ти вкарали оцветител, като го светнат с ултравиолетова лампа ще се види от къде е изтекъл фреона. Но все пак първо си провери бушоните, 4 или 5 са свързани с климатика, виж ги всичките и тогава на майстор 

Never mistake motion for action...
- slimarata
- Потребител
-
бушоните ги прегледах наред са.Нещо ме съмнява,че стана след един голям дъжд тук преди дни и аз бях пуснал климатика на топло защото ми се потяха стъклата и минавах през едни доста големи локви и си мисля че точно тогава е станало нещо,защото след това не сам го пускал до вчера,когато разбрах че не работи
.

- slimarata
- Потребител
-
спукан радиатор
.майстора ми каза,че това е чест проблем при бимите,защото имало някакви тампони между двата радиатора и като замине единия и се допира до големия радиатор и се спуква там от вибрации и нашите чудни пътища 

11 мнения
• Страница 1 от 1