Университет
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Колежите са наистина за хора които не са влезли никъде другаде, а искат там една диплома за вишист.Аз лично имам доста познати от някои колежи, а също и от свободния, огрявал съм насякъде
така, че и от свободния ги знам какви са.
Идеята е че повечето даже влизат в колеж с идеята да се преместят след първата година.

Знаех, че ще кажете това, то и аз съм горе долу на същото мнение, но то е много погрешно. Имам 6.00 на изпита, но да тръгна да изпъквам, да казвам на някой, ти си тъп/мамино синче, щот учиш в нбу е пълна простотия, завист и част от българския мантилитет. Познавам хора в частни колежи, които, ако искат и в най-добрите университе извън бг ще влезнат, просто са надарени, но не виждат смисъл в българото вишшо образование и са се захвални с други работи + колеж за да я имат хартийката.
Както казах образованието в бг е на мода и ми е жалко за хората, които се тупат в гърдите - "Аз имам вишшо!". Един умен човек не би казал така. 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ае въри в Винса поне ще си от ебеш там. За наученото и кой кво научил, си е до човека, ся да има смотани професори където не те Обучават добре навсякъде, ама ако има мерак човек литература БОЛ, има за четени из библиотеки и Гугъл колкото сакаш.
За мене Винса в Варна си е що годе хараби вариант за теб. И да както викаш "вишшту" и с него и без него все си човек, просто най малкото в повечето случаи ти дава по висока култура, ще ти се промени погледа в/у света. Ако не е така, то може лишпсата на диплома за Висше образование да ти попречи в намирането на симпатична работа.
За мене Винса в Варна си е що годе хараби вариант за теб. И да както викаш "вишшту" и с него и без него все си човек, просто най малкото в повечето случаи ти дава по висока култура, ще ти се промени погледа в/у света. Ако не е така, то може лишпсата на диплома за Висше образование да ти попречи в намирането на симпатична работа.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
deyan-enchev написа:Ае въри в Винса поне ще си от ебеш там. За наученото и кой кво научил, си е до човека, ся да има смотани професори където не те Обучават добре навсякъде, ама ако има мерак човек литература БОЛ, има за четени из библиотеки и Гугъл колкото сакаш.

От тогава русото не е на мода.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....като ги чета кви сте ги написали се замислям за второ висше във ВИНС-а- я кажете по документи в коя специалност може да ме пириемат? 

- Чанев
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше за стария E36 Team Sofia
- Мечтае да кара: M3 E36
Аз подадох документи за ВИНСа и сигурно ще ме приемат,но имам и друга оферта от Военен Университет Велико Търново за специалност Национална Сигурност,та се чудя и аз къде да вляза...Иначе Варна просто няма толкова много жени и всичките са адски красиви(аде почти всички)

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
S1z3 написа:Аз подадох документи за ВИНСа и сигурно ще ме приемат,но имам и друга оферта от Военен Университет Велико Търново за специалност Национална Сигурност,та се чудя и аз къде да вляза...Иначе Варна просто няма толкова много жени и всичките са адски красиви(аде почти всички)![]()
![]()
![]()
![]()
Чай си поема дъх че не те разбрах

ПП. Аз съм проВарненско ориентиран не за друго ми щот там си изкарахме "вишштУ" не е зле тадява по тоз край.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Това също е част от манталитета ни, когато някой каже, че нещо е скапано винаги се намира някой да го обвини в комплексарщина и завист
Тея дето бачкат или се занимават с нещо тяхно и просто им трябва диплома, като са много дявол, що не си вземат свястна диплома от нормално учебно заведение бачкайки междувременно. В България платеното все още е с една цел - да се вадят пари оттам. Ще мине време преди да се доближим до западния модел, където колкото повече вложиш, толкова повече ще изкяриш после от полученото образование.

Тея дето бачкат или се занимават с нещо тяхно и просто им трябва диплома, като са много дявол, що не си вземат свястна диплома от нормално учебно заведение бачкайки междувременно. В България платеното все още е с една цел - да се вадят пари оттам. Ще мине време преди да се доближим до западния модел, където колкото повече вложиш, толкова повече ще изкяриш после от полученото образование.
Последна промяна alexand на 18 Юли 2008, 17:13, променена общо 1 път
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
Бих ти казал да влезеш, защото си съфорумец и тук във Варна е много яко...
Бих ти казал да не влезеш щото има много кандидати а имам много приятели които се борят за място...
Бих ти казал да влезеш заради момичетата... наистина са много яки... има хора само заради тях влизат...
Бих ти казал да не влезеш щото в софийския и УНСС е по-добро обучението което би получил...
Бих тиказал сам да си прецениш...
Бих ти казал да не влезеш щото има много кандидати а имам много приятели които се борят за място...
Бих ти казал да влезеш заради момичетата... наистина са много яки... има хора само заради тях влизат...
Бих ти казал да не влезеш щото в софийския и УНСС е по-добро обучението което би получил...
Бих тиказал сам да си прецениш...

- ИлХиТо
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 Individual
- Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
- Детайли за колата: една сбъдната мечта
Слагай главата в торбата и записвай, пък после можеш да се прехвърлиш, без много много усилия. Няма се плашиш - ВИНС - "Влизаш излизаш нищо не става, даже онази работа и тя не става" ни каза един доцент на изпита:):):). И аз навремето там се бутах но не стана, приеха ме в техническия, и там имаше пиячка,ебачка.
П.С. В студентските си години се научих да слушам чалга
.
П.С. В студентските си години се научих да слушам чалга

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
alexand написа:Acer, колежите са за хора, които не могат да влязат в университет. НБУ е пак за такива хора, но с пари. А за задочното изобщо не искам и да си помисля, че някой може да иска обосновка защо мирише...
Напълно подкрепям. По мое лично мнение(не само че съм студент там) никъде, освен в определени специалности в СУ не получаваш добро образование.
Ако недай си Боже се опиташ да излезеш от България и кандидатстваш за работа с диплома от НБУ/УНСС/произволен университет - ще те гледат ей така

Че те били пращали в чужбина да взимаш степен- пращат те в някой забутан в гора частен колеж на 10км от някое селце във Германия примерно - сигурно е така.
Разбира се и във СУ има безхаберие, но в много малко специалности. Най-малкото всички там са много по-амбицирани да им влезе нещо в главата, имайки предвид през какви простотии са минали, за да влязат. Един вид те ти се падат бъдеща конкуренция.
А купон има навсякъде, стига да си го направиш. В НБУ и незнам си кой университет е нормално да има прекрасни момичета - бъдещи фолк певици с IQ клонящо към абсолютната нула. Разговорът обикновено се свежда до: -Здравей, искаш ли да отидем на кафе? - ъъъЪъ...амЧи то тъкоз, аз ши ходя на пазар.
Нека колегите от градовете, в които са по-горе описваните университети не се обиждат - просто образованието ни не е на ниво.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Заебете... няма да ме приемат. До сега не бях поглеждал балообразуването, а се оказа, че оценката от изпита НЕ се умножава, а се взимат оценките от мат, бг и диплома, които ме връщат на бал 19 от 24.
Мен кво ме интересува, че са дали лесните въпроси от книжката? Последните 4 месеца ги прекарах в home prision изучавайки 600 страници по география. Чувствам се страшно прецакан, с диплома 4.90 и оценка от изпита 6.00 не приет. Е, да разбира се, аз съм си виновен, трябваше да уча нон стоп за да имам диплома 6.00. лягам си...

Мен кво ме интересува, че са дали лесните въпроси от книжката? Последните 4 месеца ги прекарах в home prision изучавайки 600 страници по география. Чувствам се страшно прецакан, с диплома 4.90 и оценка от изпита 6.00 не приет. Е, да разбира се, аз съм си виновен, трябваше да уча нон стоп за да имам диплома 6.00. лягам си...

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колега и аз съм са кандидатстудент, като тебе, но ми става странно като те гледам как се тръшкаш и особено репликата " Требваше да уча постоянно" ме стресира !!! Кандидатсвах в УНСС и не ме приеха, защото с математиката съм много скаран въпреки усилията, които положих, ама на мене не ми пука ( за разлика от мойте родители, които се тръшкат 3 пъти повече от мене ), в НБУ може би ще ме приемат, но не съм 100 % сигурен и в ПЖИ имам един изпит по математика за специалностите Автомобилна техника и ЖП техника, за който се готвя, но не съм голям оптимист ( въпреки че ми се учи това ).... Но и там ако не ме приемат няма да легна да умирам, матурите пратиха по дяволите 4 години и от оценка 6-ца по БЕЛ стана на 4.70 , така че е.ал съм го , какво има да се тръшкам и да му мисля !! Как викаше един приятел са при завършването " След една година ще ме видите или с бял Мерцедес или в затвора" и може би си е прав !!! Аз има казах и на наще " Не ми пука колко дипломи ще имам за завършено висше " аз искам само да имам пари, коли, жени и най- важното здраве ! Просто не искам да вода живот с по 10- 15 лева на ден, да мизерствам, да не ми стигат парите до кенефа да отида .... и по всякакъв начин и с всякакви средства ще се боря да не стане това !!! Така че брат не се тръшкай толко за глупости
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4