Проблеми с охлаждане E36 316i coupr

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Юли 2008, 10:16

По горе сме писали какво е икъде трябва да е.
Как реши че има общо с газ не знам ма няма ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 14 Юли 2008, 10:51

Моята е абсолютно същата, дойде от италия и е без газ.

Защо решихте че това е нещо допълнително правено като си го пише и в документацията на БМВ незнам.

Този датчик си го има и си е точно там, черна кафява и зелена жица, маса плюс първа и втора степен на перката.

Виско-то си е виско, тази перка е за климатика и работи когато той е пуснат, плюс когато виското не смогва.

Като цяло забелязвам че това е често срещан проблем с температурата точно при този двигател, четох още няколко теми за колеги дето са сменяли какво ли не и пак не се е оправило.

Но колата си е така, не е заради слагана газ, къде е проблема обаче само мога да гадая. Можеби проблема е виското - щом не фучи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 316i m43 coupe
Мечтае да кара: e36 M3 EVO
Детайли за колата: Враца Биич 104магарета Куц кон ама бегачка с БаВаРсКо сърце и кръв!

Мнение от horsepower » 17 Юли 2008, 23:58

дам датчика си е оттам спрах да пиша защото отидохте много натам, не ми помагате на въпросите много. Датчика там си му е местото има си и скоби с печати на бмв и всичко си защо новото виско да не смогва ;( и аз смених кво ли не всичко и неще остана водна помпа а според мен циркулира водата добре и много
съдя по това когато отворя капачката за обезвъздушаване с сила искарва охладителна течност, просто не знам дали трябва да се чува виското на 316и -то .... при мен не бучи както на някои бмв-та силно незная просто немога да си обясня за кво се включва тая климатичнА ПЕРка и забелязвам че и климатика ми не работи вече а включва компресора, ползвал съм го около 5,6 пъти откакто имам колата и бачкаше яко сега неще ,,.... съмнявам се да няма фреон но ще водом това , трудно ли се сменява този филтър на климатика и каде се намира ? бЛагодарско на всички ще се бутам защото тази кола ми е в сърцето и искам да си я направя и да нямам проблеми и главоболия в жегите ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 316i m43 coupe
Мечтае да кара: e36 M3 EVO
Детайли за колата: Враца Биич 104магарета Куц кон ама бегачка с БаВаРсКо сърце и кръв!

Мнение от horsepower » 25 Юли 2008, 14:39

Сега и баща ми мисли че на датчика не му е там местото маи ще го фърля от лявата страна откъм Термустата ..... :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Romeo_0 » 25 Юли 2008, 19:25

Ами да по добре го сложи от към термостата страната :) там действието на този датчик ще е по добро ;)

Предишна

Назад към E36