Един въпрос!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Един въпрос!

Мнение от Plamenavramov » 17 Юли 2008, 10:35

Здравейте! Въпроса ми е,има ли нячин ако се чукат повдигачи, да се разбере кои точно или се сменят всичките? Благодаря предварително :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 17 Юли 2008, 10:51

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 17 Юли 2008, 11:02

няма на4ин вси4ките,минал съм през това бе6е се разлопала като дизел 4е и по зле

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenavramov » 17 Юли 2008, 14:18

Не знам,мисля да си налея първо една добавка за прочистване на мотора,след това да налея новото масло със една добавка"днеска я получих даже",прочетох за нея във форума, BARDAHL, казват,че е добра много иии....така ако ли неее работата е ясна 24бр.x25лв. :) Добър ден Българио бедна,срам ме е да те погледна :) иначе вериги смених всичко Ок,нооо според мен клапани нямам криви,защото нито мотора има някакви вибрации,или тресене,нито обороти мени,а просто от вереме на време като затопли "само" поцъкват така лекичко :)

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от 6efovete » 18 Юли 2008, 12:57

кои мотор колега е това? М40? вероятно? тук всеки които е имал такова нещо знае как е.. колата си е Ок и повечето се разтракват доста. Сменят се всичките до колкото знам, но има и друго нещо. Опитаи следното.. при ТОПЪЛ мотор на изключена скорост натисни газта яко. Виж къде мотора ще започне да прекъсва или кога ше усетиш едно изключване. Ако направиш 6000 оборота :) или поне 5500 си караи колата спокоино ако не ти се дават няколко стотин лева за вал и повдигачи и какво ли още не :)
поне това е моето мнение. относно добавките има една руска добавка която не помня как се казва но тя много успокоява "пишещата машина" :)
създва някакво покритие по елементите вътре и намалява малко тракането.

младши ентусиаст
Аватар

Re: .

Мнение от Plamenavramov » 18 Юли 2008, 13:11

6efovete написа:кои мотор колега е това? М40? вероятно? тук всеки които е имал такова нещо знае как е.. колата си е Ок и повечето се разтракват доста. Сменят се всичките до колкото знам, но има и друго нещо. Опитаи следното.. при ТОПЪЛ мотор на изключена скорост натисни газта яко. Виж къде мотора ще започне да прекъсва или кога ше усетиш едно изключване. Ако направиш 6000 оборота :) или поне 5500 си караи колата спокоино ако не ти се дават няколко стотин лева за вал и повдигачи и какво ли още не :)
поне това е моето мнение. относно добавките има една руска добавка която не помня как се казва но тя много успокоява "пишещата машина" :)

Колега,като разгледа профила ми дали е М40 мотора :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M43B18'97
Мечтае да кара: ново BMW

Мнение от Mitack » 18 Юли 2008, 20:06

Руската добавка се казва "Ресурс" (около 17 лева беше) - слагат се 2 или три опаковки зависи от изминатите километри и е доста добра ползвал съм я, но се сменя с всяка смяна на маслото. Колата утихва и мърка като коте.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6efovete » 19 Юли 2008, 0:04

Plamenavramov написа:
6efovete написа:кои мотор колега е това? М40? вероятно? тук всеки които е имал такова нещо знае как е.. колата си е Ок и повечето се разтракват доста. Сменят се всичките до колкото знам, но има и друго нещо. Опитаи следното.. при ТОПЪЛ мотор на изключена скорост натисни газта яко. Виж къде мотора ще започне да прекъсва или кога ше усетиш едно изключване. Ако направиш 6000 оборота :) или поне 5500 си караи колата спокоино ако не ти се дават няколко стотин лева за вал и повдигачи и какво ли още не :)

Колега,като разгледа профила ми дали е М40 мотора

много съм разглеждал профила колега.. :) повечто тракащи мотори са М40
щом има 6 цилиндров тракащ... малко трудно да са валове.. някои казват че ваноса се разтраква след време

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenavramov » 19 Юли 2008, 10:13

6efovete написа:
Plamenavramov написа:

Колега,като разгледа профила ми дали е М40 мотора

много съм разглеждал профила колега.. :) повечто тракащи мотори са М40
щом има 6 цилиндров тракащ... малко трудно да са валове.. някои казват че ваноса се разтраква след време

Veroqtno sa povdiga4ite,ne e vanosa,6toto cukaneto e tunko ,ba6 si na povdiga4. Nooo vsi4ko 6te se opravi! :) Nadqvam se :)

младши ентусиаст
Аватар

..

Мнение от 6efovete » 19 Юли 2008, 10:52

може.. така е трудно да се говори. мога да те посъветвам само да се допиташ до някои и да те насочат към добър маистор, че на какви места съм попадал...

Назад към E36