2 въпроса help :)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

2 въпроса help :)

Мнение от leTransporteur » 15 Юли 2008, 14:39

Здравейте колеги.

Пуснах питнака в една тема за климатика 1-2 теми по долу но ми се струва 4е там никой няма я види , та сега си пускам направо тема за хелп

Бутона на климата( а също и за вътрешната циркулация) нещо не работи ,в смисъл никога като го цъкаш не светва..... понякога светва от самосебе си(много рядко) и тогава се чува че компресора се включва... някава идея ? .... кабели ли са,електроника, бутоните ли са нешо прееебани,или цялото блокче с 3те бутона - въпреки че бутона за задното стъкло работи без проблем ... на някои ако му се е случвало....

Другия ми дълъг въпрос е следния:
От ляво и отпред пред стъклото, (под капака до кутята с бушоните,говоря за м50 б20 ако можете да си го представите) има "нещо" което си мисля че е водна помпа :uups: :uups: ( ако ви затруднявам ще направя и снимки) ,та това "нещо" :uups: издава едни много странни звуци,които немога да опиша... в продалжение на 10-15 сек когато дам на контакт и сътветно когато загася колата, може би ги издава и докато работи но немога да чуя.... ще съм много балгодарен ако дадете някакви савети и предположения :)

Мерси предварително
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 15 Юли 2008, 15:23

относно копчетата на климата, ще ти светнат само и единствено когато врътката на вентилатора ти е в позиция различна от 0 ;)
т.е. като включиш перката и натиснеш снежинката ще светне,после като загасиш колата,или изключиш вентилатора, копчето ще изгасне(и няма да ти работи климата съответно)после като запалиш двигателя или включиш вентилатора пак ще светне и ще се пусне климата.
при мен поне е така ;)
а колкото до тва дето викаш нещо пред стъклото са ще слеза да го вида кво е че не се сещам така ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 15 Юли 2008, 15:30

Здрасти колега... засъжаление проблема нее е в степента на вртаката ана вентилатора :) вентилатора си духа ,климатика не иска да се включи.... само понякога и то много рядко от самосебе си копчето светва и климата заработва.....

по другия вапрос сори че те разкарвам до долу :D :D
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 15 Юли 2008, 16:12

по въпроса с климатика :confused: вече не мога ти помогна идея си нямам от кво може да е :confused:

така за другия проблем със вистенето,та там както обясняваш не виждам какво може да ти свисти :confused:
мен ме притесняваше по едно време едно свистене подобно на стържене и така и не разбрах от какво е,но е сега като слизах до доло,като се наведох над колектора и установих че някъде откъм него се чува и като си сложиш ухото на него установих че си е точно от него :confused: което ме кара да не знам какво да мисля,щото преди не се чуваше
та мисълта ми беше да не е и притебе това ;)
а колкото до разкарването - споко аз и без тва нищо не права цял ден ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 15 Юли 2008, 16:19

хм колега и аз те вкарах в размисли и страсти :confused: :Д , ниакаво бучене се чува което малко наподобява и стържене,при мене се чува доста силно и отвън и вътре в купето..... но си мисля че не идва от колектор :confused: ... довечера ще направя снимки всички да видат :D
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Мнение от piNky » 15 Юли 2008, 16:29

И при мен се чува нещо такова.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Re: 2 въпроса help :)

Мнение от Penchev » 15 Юли 2008, 16:37

leTransporteur написа:Здравейте колеги ...

Другия ми дълъг въпрос е следния:

От ляво и отпред пред стъклото, (под капака до кутята с бушоните,говоря за м50 б20 ако можете да си го представите) има "нещо" което си мисля че е водна помпа :uups: :uups: ( ако ви затруднявам ще направя и снимки) ,та това "нещо" :uups: издава едни много странни звуци,които немога да опиша... в продалжение на 10-15 сек когато дам на контакт и сътветно когато загася колата, може би ги издава и докато работи но немога да чуя.... ще съм много балгодарен ако дадете някакви савети и предположения :)

Мерси предварително

Това е спомагателната водна помпа при клапаните за отопление на купето :idea: като поостарее и в един момент се разбръмчава :)
карай си и давай газ , кофти е като спре :arrow: това там е най-високата точка в охладителната уредба и немците са сметнали ,че е наложително това устройство ,което да облекчава кръговрата на течноста. Като нагласиш парното на най-ниска температура и помпичката ще спре да се чува :idea:

По другия ти проблем ,не мога нищо да кажа лично ,просто трябва да отидеш някъде на сервиз за климатици ,където хората си разбират и така :roll: Проблема може да не е в климатика ,може и да е някъде преди компресора по инсталациите :roll:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 15 Юли 2008, 16:43

Благодаря ти много Пенчев за точния отговор.Точно горе на високото... нзанех че е спомагателна в.помпа :Д, парното ми е нагласено на наи студено .... и вапреки това не спира да бучи и се чува наистина силно.... може би си е отишла..... какво става като си замине ? Между другото и духалката духа много слабо...мислех че е от филтъра долу под жабката..... има ли варянт тая помпа да играе някаква роля ?
Последна промяна leTransporteur на 15 Юли 2008, 16:52, променена общо 1 път
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: 2 въпроса help :)

Мнение от cod-cdbp » 15 Юли 2008, 16:44

Penchev написа:Това е спомагателната водна помпа при клапаните за отопление на купето :idea: като поостарее и в един момент се разбръмчава :)
карай си и давай газ , кофти е като спре :arrow: това там е най-високата точка в охладителната уредба и немците са сметнали ,че е наложително това устройство ,което да облекчава кръговрата на течноста. Като нагласиш парното на най-ниска температура и помпичката ще спре да се чува :idea:

По другия ти проблем ,не мога нищо да кажа лично ,просто трябва да отидеш някъде на сервиз за климатици ,където хората си разбират и така :roll: Проблема може да не е в климатика ,може и да е някъде преди компресора по инсталациите :roll:

Георги Пенчев

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Юли 2008, 16:53

leTransporteur написа:Благодаря ти много Пенчев за точния отговор.Точно горе на високото... нзанех че е спомагателна в.помпа :Д, парното ми е нагласено на наи студено .... и вапреки това не спира да бучи и се чува наистина силно.... може би си е отишла..... какво става като си замине ? Между другото идухлаката духа много слабо...мислех че е от филтара долу под жабката..... може ли тая помпа да играе няква роля ?

Колега ,я остави колата на контакт и пипни въпросната помпа - ако е тя ,ще усетиш вибрации от корпуса й :idea: казвам на контакт за да не работи мотора та да те заблуждава ...

Ако на най-студено и на контакт бучи и върти ,просто по веригата към нея има някакъв проблем :roll:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 15 Юли 2008, 16:59

като трагна от бачкане ще проверя , много вероятно е да има, даже мисля че сам я пипал но не мога да си спомня за вибрации....но като имам предвид силното "чегъртане на интервали" докато чегарта като нищо може и да вибрира , ще проверя и ще пиша..... :confused:
Карай бързо
Стигни 'пръв

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 15 Юли 2008, 18:02

и аз го има проблема с климатика, абсолютно същия :twisted: свалях цялата конзолка с трите копчета и я носих да я проверят, но казаха че е наред, другото е че гори един бушон 30 или 40 амперов и със сигурност е свързан с проблема. от релетата при бушоните също не е проблема защото съм ги сменявал и не става пак :twisted: и още не съм го оправил
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 15 Юли 2008, 18:19

Не че кой знае какво, ама я пробвай да напръскаш въпросния бутон с ВД40. Не е паняцея, но помага :)
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 15 Юли 2008, 19:21

Първо да попитам-Забелязъл ли си перката и компресора(когато зацепят)дали се включват и изключват едновременно?Ако не ти е напавило впечатление пробвай,обаче врътката за електромотора да е на 1-ва степен,а дясната врътна с градусите да е в крайно ляво положение
Фриона проверявал ли си скоро?
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 15 Юли 2008, 19:37

Сега 1x1

1во снимка за всички за какво точно говоря.( или съм тъп или немога да кача снимката в съобщението :Д )
http://store.picbg.net/pubpic/A5/7B/1cd ... 4ca57b.JPG

Към Пенчев: 1во опитът засъжаление беше на загрял двигател и сътветно почти нямаше звуци чегъртания и т.н , но се чуваха някакви леки пуканя от тръбите може би от врялата вода... вибрации нямаше.По-късно вечрта като изстине ще видя пак.

Към Кристофър: Не вярвам да е бушон при положение че когато реши по собствено осмутрение зацепва :Д, блокчето с 3те бутона не съм го свалял но явно ще трябва да пробвам с някой работещ.

Към ДЪ БОСС: ВД е универсално лекарство :Д имам чуство че и за главобол ше сварщи работа :mhihi: , ще прасна щом намеря че нямам в наличност :Д

Към Иван. : Колега не съм се сещал да гледам дали се включ/изключ едновременно - какво ще рече това ако се включват ? И ще пробвам ама когато му скимне на климатика :Д .... а за фреона - няма , но това не би трябвало по никакав начин да пречи на бутона за климатика да светне поне за секунда мама му....

Мерси на всички засега ......... :)
Последна промяна leTransporteur на 15 Юли 2008, 19:48, променена общо 4 пъти
Карай бързо
Стигни 'пръв

Следваща

Назад към E34