Ъпгрейт на спирачки
Модератор: bum_bum
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
ами малко и на мен ми стува опасно но едно приятелче си сложи на е30 ката задни дискове от ескорт косворт и колата сега спира много по истенско и аз от него се заребих и при парва вазможност ще раглобя всичко от зад и ще пробваме да напаснем предни дискове за задни а колкото за рачната ми беше ясно че ще ми трябва една хидравлична и вече си намерих такава остава да намеря малко време и да я почвамludiagsm написа:Явно ти ще си първия дет прави тоя ъбгрейд , може да пробваш с някъв фланец отвън или отвътре на диска не си спомням как изглежда тва нещо отвътре оригиналните задни дискове имат място за накладките за ръ4ната и тн.
трябва да разсглобиш вси4ко и да гледаш кое как идва и да си преправиш закрепването на спира4ните апарати с някви яки планки
Аз ли4но не бих се занимавал с направи си сам спира4ки струва ми се опасно ,ама ако все пак си решил и измислиш нещо пусни по некоя снимка и да умуваме и ние

много благодаря за мненията които сте дали и мисля че ще са от полза

когато сам готов ще пусна снимки

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
кви са размерите на форд спирачките 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
ludiagsm написа:при комплектите на D2 за Е36 предните и задните имат еднакви по размер дискове 330мм само задните апарати са 6 бутални а предните 8 бутални , мисля 4е задните и предните дискове са им еднакви т.е. няма място за наклад4ици за ръ4ната и затова предлагат отделно хидравли4на ръ4на спира4ка.
При Е36 няма кантар4е което да регулира спира4ното усилие в зависимост от товара ,но пък има ABS и която и гума да се опита да завла4и ABS-a си оправя нещата
ABS-а не е ли само на предните колела?
AlibiTu написа:djoni82 написа:ja написа:Абе аз не съм спец ама знам, че задните дискове трябва да са по малки от предните по простата причина, че спирачната сила отзад трябва да е по-малка. Иначе ще се завърташ всеки път като спираш с малко по голяма скорост. Да не говорим ако се наложи да натиснеш спирачка в завой.
Според мен не си прави експерименти със спирачките. Или ако ъпгрейдваш го прави пропорционално отпред и отзад.напълно подкрепям мнението на колегата
Аз пък не го подкрепям. Ако е така както казва колегата .... защо например Порше 911 ГТ2 2004година е с:
Предни Спирачки
PCCB Ceramic Vented & CrossDrileld Discs w/4-Pot Calipers, ABS,
f brake size 350 mm / 13.8 in
Задни Спирачки
PCCB Ceramic Vented & CrossDrileld Discs w/4-Pot Calipers, ABS,
r brake size 350 mm / 13.8 in
Относно преправянето .... най-добре си намери готов кит или ползвай от модел с по-големи ... примерно М3.
Ами това са коренно различни коли. Колегата пита за Е36, ти го сравняваш с GT2 на Porsche...
- nesko
- старши ентусиаст
-
днес по някое време ще ги измеря и напища какв размер саpavlin_e30 написа:кви са размерите на форд спирачките

- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
Относно хидравличната ръчна ... функционира точно така както лудия го е написал. Има си една помпа през която преминават маркучите към задните спирачки ... и като е долу ръчната ... като си натиснеш спирачката всичко нормално ... обаче стане ли така че дръпнеш ръчна ... налягането се предава само към задните и само те ловят. И даже продават едни много фешън кранчета ... в свободно състояние ги връткаш и като натиснеш обикновената ръчна тя лови само предните колела и задните са си свободни ... и яко бърнаут
Абе тия Д2 спирачки на Лудия са много Луди
... много истински спирачки. И с една хидравлична ако се направят ... става мания.

Абе тия Д2 спирачки на Лудия са много Луди

Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
да той така алекс прави бърн на задна хехех
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
nesko написа:какъв е смисала да е на заднаSharo написа:да той така алекс прави бърн на задна хехех
тия зад тебе изтръпват и се мърдат бързо бързо

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
ja написа:ludiagsm написа:при комплектите на D2 за Е36 предните и задните имат еднакви по размер дискове 330мм само задните апарати са 6 бутални а предните 8 бутални , мисля 4е задните и предните дискове са им еднакви т.е. няма място за наклад4ици за ръ4ната и затова предлагат отделно хидравли4на ръ4на спира4ка.
При Е36 няма кантар4е което да регулира спира4ното усилие в зависимост от товара ,но пък има ABS и която и гума да се опита да завла4и ABS-a си оправя нещата
ABS-а не е ли само на предните колела?
има и на задните поне при вси4ки модели е36 дори и тези с барабани отзад пак има, дат4ика седи вътре в шенкела и 4ете обороти от една гривна дет е на полуоската
Последна промяна ludiagsm на 13 Юли 2008, 9:36, променена общо 1 път
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Sharo написа:nesko написа:какъв е смисала да е на заднаSharo написа:да той така алекс прави бърн на задна хехех
тия зад тебе изтръпват и се мърдат бързо бързо

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Ъпгрейд на спирачки
Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
Колата ми е Е36 325i, М50, купе. Мога да споделя личния си опит без да задължавам никого с мнението си. Предупреждавам, че не ми се спори на безмислени теми, просто споделям това, което съм направил вече и работи на практика перфектно-колата има невероятни спирачки!
Предни дискове 330мм, 25мм, вентилируеми, спирачни апарати от BMW 330 2001 г.(за годината обаче не съм сигурен), стоманени маркучи. Да не пропусна-джанти 17 цола! иначе местенцето е малко.
Задни дискове 294мм, 19мм, вентилируеми, спирачни апарати от BMW E46 328i 1998 г., стоманени маркучи.
Описаните до тук смени стават без никакви адаптори, фланци и други прочее джунджурии.
Колата ми е Е36 325i, М50, купе. Мога да споделя личния си опит без да задължавам никого с мнението си. Предупреждавам, че не ми се спори на безмислени теми, просто споделям това, което съм направил вече и работи на практика перфектно-колата има невероятни спирачки!
Предни дискове 330мм, 25мм, вентилируеми, спирачни апарати от BMW 330 2001 г.(за годината обаче не съм сигурен), стоманени маркучи. Да не пропусна-джанти 17 цола! иначе местенцето е малко.
Задни дискове 294мм, 19мм, вентилируеми, спирачни апарати от BMW E46 328i 1998 г., стоманени маркучи.
Описаните до тук смени стават без никакви адаптори, фланци и други прочее джунджурии.
- nesko
- старши ентусиаст
-
Re: Ъпгрейд на спирачки
Благодарности колега много мерси за инфотоbmw 325i написа:Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!

Последна промяна nesko на 15 Юли 2008, 19:24, променена общо 2 пъти
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Re: Ъпгрейд на спирачки
bmw 325i написа:Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
Ценно инфо