Tърся механичния регулатор на фара от Е36 компакт.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Tърся механичния регулатор на фара от Е36 компакт.
Счупи ми се механичния регулатор във фара. От тези със НВ3 и НВ4 крушките. Тази пластмасова част, в която се навива винт и държи целия рефлектор. Тя го регулира нагоре/надолу.
Ударете едно рамо ако имате счупен фар. Не се продава отделно.
Благодаря предварително
Ударете едно рамо ако имате счупен фар. Не се продава отделно.
Благодаря предварително
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
Комплект двата пластмасови водача ли са 30лв. или само единия? И аз имам същия проблем.....
изглежда след време тези водачи се опичат от температурата създавана от крушките във фара и се трошат като тебишир...

Напълно прав си.
Трошат се като тебешир и не могат да се залепят. Ти трябва да караш "на сляпо" в момента.
Единия е 30лв. Остава другата странно изглеждаща част на снимката, която не ти върши работа.
Нямаш алтернатива
Или поне аз не намерих.
------
М/у другото. Много пази другата част, която се захваща за рефлектора. Нея не можем да я намерим. Добрата новина е, че не се троши от топлината.
Трошат се като тебешир и не могат да се залепят. Ти трябва да караш "на сляпо" в момента.
Единия е 30лв. Остава другата странно изглеждаща част на снимката, която не ти върши работа.
Нямаш алтернатива

------
М/у другото. Много пази другата част, която се захваща за рефлектора. Нея не можем да я намерим. Добрата новина е, че не се троши от топлината.
- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
liloff написа:Напълно прав си.
Нямаш алтернативаИли поне аз не намерих.
------
За сега са ми застанали добре рефлекторите и фаровете светят сравнително добре...
А другата част (която е неподвижна и държи рефлектора отдолу) не се троши, защото топлината отива нагоре. Пък и тази част само фиксира рефлектора и изглежда не понася голямо напрежение.
Жалко, че не продават само единия водач от снимката, но добре че от 5-цата пасва, че отделно като част за 3-ки не се предлагат... трябва да се намери от здрав фар на Hella (Compact) и да се земе от него със известна доза риск пак да се счупи след време. Според мен най-големия проблем е, че не не са измислили някакъв стопер на тоя идеотски механизъм и обикновенно се чупи като почнеш да навиваш врътките за настройка на фаровете, които вървят трудно и не усешташ кога е наближил фаталния момент на счупване....

10 мнения
• Страница 1 от 1