МВР: Младежите да не шофират нощем
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
МВР: Младежите да не шофират нощем
Младежите да нямат право да управляват автомобил от 23 часа до 5 часа предлага Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата след заседание в МВР, съобщиха от вътрешното министерство.
От комисията предлагат на младите водачи да се забрани да превозват повече от двама пътници до 19 г., както и те задължително да шофират с придружител през първите шест месеца след придобиването на свидетелство.
Поставяне на задължителен знак "Млад водач" на предното и задното стъкло на автомобила и получаване от одачите от тази категория на 2/3 от максималния брой контролни точки, са сред предложенията на експертите.
Засилват се санкциите по отношение на неправоспособните водачи: освен предвидената глоба от 500 лв. за нарушението, ще бъде налагана и санкция спиране от движение на шофирания от нарушителя автомобил за три месеца.
Допълнително, който управлява спряно от движение МПС поради шофиране от неправоспособен, ще трябва да плати глоба от 1000 лв, а автомобилът ще бъде спрян от движение за още три месеца.
В тази връзка вътрешният министър Михаил Миков, който е и председател на комисията, е предложил спрямо неправоспособните водачи, които редовно управляват автомобил, да бъде прилагано наказание по механизма, действащ при налагането на санкции за футболно хулиганство.
Също по идея на Миков предстои уточняване на възможностите да се опрости процедурата за налагане на санкции, когато нарушението е документирано чрез видеоматериали.
Обсъдени са и нови възможности по отношение на нарушителите, които застрашават живота на останалите участници в движението. Те са застрашени от отнемане на свидетелството при неправилно изпреварване, при преминаване на ж.п. прелез при пусната бариера, при преминаване "на червено", при изпреварване на МПС на пешеходна пътека.
По време на заседанието е обсъден и докладът за пътнотранспортните произшествия, регистрирани по пътищата на страната през 2007г.
През 2007 г. в страната са регистрирани 92 232 пътнотранспортни произшествия, от които 8010 тежки. Загинали са 1006 и са ранени 9827 граждани.
В сравнение с 2006 г. е регистрирано известно намаление по всички показатели. Тежките пътно транспортни произшествия са с 2,56% по малко, убитите - с 3,54% и ранените - с 3,78%.
От началото на 2008 г. обстановката по пътищата се запазва напрегната и към момента загиналите са 500, тежките ПТП - 3925, ранени са 4867 души.
Много ми е чудно дали изобщо ще приемат нещо от този списък.
Източник www.dnes.bg
От комисията предлагат на младите водачи да се забрани да превозват повече от двама пътници до 19 г., както и те задължително да шофират с придружител през първите шест месеца след придобиването на свидетелство.
Поставяне на задължителен знак "Млад водач" на предното и задното стъкло на автомобила и получаване от одачите от тази категория на 2/3 от максималния брой контролни точки, са сред предложенията на експертите.
Засилват се санкциите по отношение на неправоспособните водачи: освен предвидената глоба от 500 лв. за нарушението, ще бъде налагана и санкция спиране от движение на шофирания от нарушителя автомобил за три месеца.
Допълнително, който управлява спряно от движение МПС поради шофиране от неправоспособен, ще трябва да плати глоба от 1000 лв, а автомобилът ще бъде спрян от движение за още три месеца.
В тази връзка вътрешният министър Михаил Миков, който е и председател на комисията, е предложил спрямо неправоспособните водачи, които редовно управляват автомобил, да бъде прилагано наказание по механизма, действащ при налагането на санкции за футболно хулиганство.
Също по идея на Миков предстои уточняване на възможностите да се опрости процедурата за налагане на санкции, когато нарушението е документирано чрез видеоматериали.
Обсъдени са и нови възможности по отношение на нарушителите, които застрашават живота на останалите участници в движението. Те са застрашени от отнемане на свидетелството при неправилно изпреварване, при преминаване на ж.п. прелез при пусната бариера, при преминаване "на червено", при изпреварване на МПС на пешеходна пътека.
По време на заседанието е обсъден и докладът за пътнотранспортните произшествия, регистрирани по пътищата на страната през 2007г.
През 2007 г. в страната са регистрирани 92 232 пътнотранспортни произшествия, от които 8010 тежки. Загинали са 1006 и са ранени 9827 граждани.
В сравнение с 2006 г. е регистрирано известно намаление по всички показатели. Тежките пътно транспортни произшествия са с 2,56% по малко, убитите - с 3,54% и ранените - с 3,78%.
От началото на 2008 г. обстановката по пътищата се запазва напрегната и към момента загиналите са 500, тежките ПТП - 3925, ранени са 4867 души.
Много ми е чудно дали изобщо ще приемат нещо от този списък.
Източник www.dnes.bg

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Ей това трябва да приемат!

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
..
кво зна4и младежите бе дееба и тапанарите,мамка им ве4е ми писна,живеем в шибана измислена даржава,секи си прави каквото иска,какво ще постигнат с това,първо не трябва да има подкупни шибани инструктори,за да не зима сулъо и пулъо книжка,да няма мерзавци дет се крият из храстите да си нахранят децата с нашите пари,вместо да седят кадето тярбва и да се грижат за реда и безопасността,в целия свят има корупция,само 4е разликата е 4е е на по високо ниво,просто шибана даржава с измислени закони или по то4но няма никакви закони за тоз дет има пари,и даже и да го ваведат пак сина или дащерята на еди кой си ще си кара когато и както си иска и ще си плати като я спрат и пак ще е сащата лайнарщина
майната им на вси4ки,на мен ве4е не ми пука,пове4е няма да ебавам никакви закони то4но заради шибаните управници,няма да плащам данък,няма да си копувам винетка,щото каде отиват шибаните пари от винетките а
недоволен сам и от още сто неща ве4е,ма кога ли ще си излея мъките из форума и аз

недоволен сам и от още сто неща ве4е,ма кога ли ще си излея мъките из форума и аз

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Само ако си оправят секциите на светофарите из София ще има поне 200 по-малко тежки катастрофи. Аз се сещам за една от миналата седмица, която можеше да бъде избегната.

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
...
и аз се сещам за още една дет колата ми отиде на втори4ни аз и още един в пирогов а други трима в военна болницаerr0r написа:Само ако си оправят секциите на светофарите из София ще има поне 200 по-малко тежки катастрофи. Аз се сещам за една от миналата седмица, която можеше да бъде избегната.![]()
![]()

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Та в този ред на мисли МВР да чукне на тия от Столична община да си погледнат градоустройството, пътната мрежа, светофарната инсталация, след което ако нещата не се променят да търсят кусури у шофьорите.
Господа, не става само с наказания!!!
Господа, не става само с наказания!!!

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
От цялата дивотия ми хареса само спирането на колата от движение.Аз съм за жестоки мерки при констатирано нарушение и против дискриминацията млади стари и пр.Няма нужда от военно положение, а от строги санкции за нарушителите.Земи му колата + 2000лв, повторно пандела и в тоя ред.Защо да страдат нормалните заради някакви пишлегари и селски тарикати.
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
err0r написа:Та в този ред на мисли МВР да чукне на тия от Столична община да си погледнат градоустройството, пътната мрежа, светофарната инсталация, ...
и да поставят легнали полицай на правилните йм места.

и преди са ставали и ще продължават да стават ако не се направи нещо по въпроса

е има един с едно е36 синио кабрио дето вече 30 пъти да са му взели книжката ама още си кара...
Един ден си карам спокойно с 60 в града в лявата лента и гледам в огледалото с над 100 ме изпреварва в насрещното едно кабрио след което засича няколко други коли и мина на червено на светофара... Днес затворена улица пича си цепи през нея. Няма ли най-накрая да я изтавани и да се свърши.То е ясно,че полицаите тия ги пускат срещу 20 лева. И съм си обещал при следващия път като ми застраши живота ще го санкционирам АЗ с риск да си тотализирам кораба.

- djoni82
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2