EML лампа

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

EML лампа

Мнение от bruce.mclaren » 13 Юли 2008, 20:57

днес гледах за купуване една 20-ка бензинка.
при палене премигваше тази жълта лапма и след секунда угасваше.
в менюала пише грешка в електрониката на двигателя и може да се кара с намалена мощност.
нямах възможност да я покарам, да я видя как е, щото беше без номера, а и продавача го нямаше, освен лампата ми направи впечатление, че на свободна държи ниски обороти около 700, докато при мен на 18-ката стрелката е плътно към хилядарката нонстоп при изключен климатроник.

някой сблъсквал ли е с такава лампа (коч пара за ремонт / идеи) и нормално ли е да не стои включена, а да премигва за секунда и да гасне ...

Потребител
Аватар

Мнение от Kanevvv » 13 Юли 2008, 21:37

И моята е 318 но оборотите ми на сжободна са около 700-800. С вкл. климатрони варират към 1000. Какво представлява тази лампа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bruce.mclaren » 13 Юли 2008, 22:00

по принцип трябва да е обратно климатроника да ти дърпа от оборотите, а не като го включиш да ги дига. :mhihi:
а лампата по книжка сигнализира за някаква грешка в електрониката на двигателя. на мойта на е светвала и нямам идея кво да очаквам, а на тая дет съм я набелязал за покупка свети при запалване и гасне, за тва събирам инфо, някой ако се е сбъсквал с такава грешка ... че се иначе ми харесва колата и се чудя дали да троша 100-ина лева за диагностика в официален сервиз ... пък и като минавах преди седмица цената беше по-височка ... та за да се смъкне без да е говорено за нея, явно има нещо. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 540 ///M-paket 2003

Мнение от lubenti » 14 Юли 2008, 9:23

bruce.mclaren написа:по принцип трябва да е обратно климатроника да ти дърпа от оборотите, а не като го включиш да ги дига. :mhihi:
а лампата по книжка сигнализира за някаква грешка в електрониката на двигателя. на мойта на е светвала и нямам идея кво да очаквам, а на тая дет съм я набелязал за покупка свети при запалване и гасне, за тва събирам инфо, някой ако се е сбъсквал с такава грешка ... че се иначе ми харесва колата и се чудя дали да троша 100-ина лева за диагностика в официален сервиз ... пък и като минавах преди седмица цената беше по-височка ... та за да се смъкне без да е говорено за нея, явно има нещо. :roll:

Колега нормално е когато пуснеш климатика колата да вдига сама оборотите :!:
А относно лампата,не знам точно за коя говориш,но щом гасне защо смяташ че има проблем :?: И за коя точно лампа говориш :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bruce.mclaren » 14 Юли 2008, 22:05

еми загледай се на таблото. eml пише.
диагностиката в камор показа проблем с ваносите и не само (и реалните км й изскочиха :lol:) . явно неслучайно свети лампето, нищо че гасне.
ше търсим друга.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 14 Юли 2008, 23:11

оборотите и са нормални,когато включиш климатроника за секунди се вдигат и пак се нормализират.

Назад към E46