Проблем!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Проблем!

Мнение от Breyton » 13 Сеп 2004, 14:29

Здравейте!
Значи от около 2 седмици имам следния проблем-От време на време ми изчезва захранването на централно,борд компютьра,люка и касетофона.Примерно заключвам колата и после не мога да я отключа.Като запаля и я покарам малко си идва тока и всичко си работи.Акумулатора е ок,четките на генератора са нови и си зарежда 14+ волта.Проверил сьм всички бушони дали дават добьр контакт включително тези под седалката.
Сьмнявам се в тези модули,които са под задната седалка но си нямам идея как се проверяват.
Ако някой е имал подобен проблем или знае някой саит на които е описан принципа на действие на тези модули нека пише. :cry:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niky Georgiev » 13 Сеп 2004, 20:00

Имах същия проблем. Оказа се, че датчика ми за катастрофа сработва от време на време и подава грешна информация.
Първо те съветвам да погледнеш под лупа 80 А предпазител, който има отношение към точно тези модули. Намира се на плюсовия кабел след акумулатора в една черна кутийка и представлява една пластина. Ако не е той, ще ти изпратя схеми и описание как да изолираш датчика за катастрофа.
Успех!!!
Niky Georgiev

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 '02 525 dA touring

Мнение от Kala » 17 Сеп 2004, 8:22

Извинете ме за вметката, но май имам сходен проблем. В този тон на мисли, за какво е, и как сработва този датчик за катастрофа?

Потребител
Аватар

Мнение от rushh » 17 Сеп 2004, 21:31

има два предпазитяля непосредстжено до акумолатора...мисля че са по 50А с уред трудно се проверяжят...просто ги отвии ....хванати са с гаики...8-ци...в дару кар стуват стотинки...те ти правят проблем

Потребител
Аватар

Мнение от rushh » 17 Сеп 2004, 21:33

може да са и 80А забравил сам...на тях си пише

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niky Georgiev » 17 Сеп 2004, 22:55

Специално на моята кола е един - 80 А, но предполагам това зависи от консуматорите след предпазителя, например подгряване на седалки, комфорт контрол и т.н...
Niky Georgiev

ентусиаст
Аватар

Мнение от Breyton » 18 Сеп 2004, 20:01

Значи днес го разгледах и си е здрав. :roll:
Направи ми впечатление че като блъсна врата примерно и си тръгва всичко.При теб така ли беше :?:
Ако можеш помагай че не издържам вече :cry:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niky Georgiev » 19 Сеп 2004, 20:12

За да си сигурен, по добре свържи двата края на пластината (предпазителя) с някакъв кабел, когато ти прави проблема. ако не тръгнат нещата, ще трябва се ровиш под задната седалка в комфорт контрола! Имаше начин да се направи проба дали проблема е на захранване - като махнеш вътрешното жълто реле (на комфорта) и подадеш +12V (не си спомням на кой номер клема беше... трябва да погледна на схемата), то всичко трябва да тръгне. Иначе датчика спира ел. консуматорите след комфорт контрола - ел. стъкла, централно, чистачки, стерео, шибедах... при катастрофа за да предпази от пожар. Някой във форума спомена, че датчика е в праговете на колата.
Niky Georgiev

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 08 Окт 2004, 19:39

на мене пък кабелите на багажника ми се бяхя прекъсали и от там ми правеше проблеми

ентусиаст
Аватар

Мнение от Breyton » 09 Окт 2004, 19:17

Оказа се,че е от предпазителя на + кабел.Тъпата пластина така беше прекъсната,че без да се отвъртят болтовете не се виждаше.Сега му пуснах един кабел докато си купя от БМВ нов предпазител :oops: и всичко е ок.Благодаря на всички за помоща :wave:

Назад към E34