Масло БМВ 10в40
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Масло БМВ 10в40
Колеги някой има ли впечатление от маслата на БМВ, интересува ме полусинтетиката 10в40.
До сега (вече две смени на масло) карам с Кастрол 10в40 Магнатек и съм доста доволен. Въобще не ми яде масло, зимата нямам никакви проблеми. Но сега се чудя дали да не пробвам с масло БМВ.
Някой ако има впечатления нека да сподели
До сега (вече две смени на масло) карам с Кастрол 10в40 Магнатек и съм доста доволен. Въобще не ми яде масло, зимата нямам никакви проблеми. Но сега се чудя дали да не пробвам с масло БМВ.

Някой ако има впечатления нека да сподели

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Гост
-
Масло като масло... Пак го правят Кастрол, просто го правят специално за БМВ, затова са и такива тубите... мен ако питаш, щом си сигурен, че Кастрол-а който слагаш е оригинал и колата не го харчи и си доволен - не си прави експерименти... а и е добре да се кара с едно и също масло колата, освен ако не е неподходящо ( харчи го и т.н.)...
Тогава минаваш на друго... при теб не виждам смисъл, освен за "експеримента", което не винаги е добра идея...

Koлега, аз карам с такова масло и съм адски доволен. Има и нещо друго обаче - аз съм сигурен в произхода, защото си го купувам от магазин на мой приятел и знам, че го внася от Германия и е първо качество. Така, че присъединявам се към мнението на клегата преди мен, ако си доволен от Кастрола слагай си пак,ако си сигурен, че БМВ маслото си е истинско, ако искаш зимай от него, ама то е се тая. На мене нито ми харчи, мотора работи супер безшумно и му дават 15000, аз го сменям на 9-10 000.
П.С. сложих такова на една друга тропаща сутрин откъм повдигачите е 46, е мама му стара млъкна и се нормализира работата на мотора много добре.... тва е, което искам да споделя като впечатления
П.С. сложих такова на една друга тропаща сутрин откъм повдигачите е 46, е мама му стара млъкна и се нормализира работата на мотора много добре.... тва е, което искам да споделя като впечатления
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
slitter написа:На мене нито ми харчи, мотора работи супер безшумно и му дават 15000, аз го сменям на 9-10 000.
Дават му (за Longlife сериите говоря) 25 000

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
Да, пепинко добре го е казал . 25 000 на смяна се постигат само с хубава (истинска) Евро нафта и предимно извънградско . В БГ също така го дават по сервизите , но не си мисля какво се случва в един ТД мотор с масло на 25к км....
БМВ маслото е най-доброто за едно БМВ
както Тотала се и е за Цитроен
Марката определено има значение, въобще идеята , че маслото си е масло не я споделям .
БМВ маслото е най-доброто за едно БМВ

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
...обърнете внимание какво пише на капачката за наливане на маслото- БМВ препоръчва кастрол- за да го напишат това, явно не е просто рекламен трик! на предишната кола сипвах само мотул и бях мн доволен, на тази обаче само кастрол и то от оригиналния- БМВ масло....за смята- ясно, че няма да му навъртя 30 000, колкото е сервизния интервал, но няма и да го хвърля на 10 000 на колкото сменях мотул-а
- alexsch
- ентусиаст
-
rianmao написа:Аз карам с наливно Мобил 10W40....
записвам си никога да не купувам кола от теб!

- alexsch
- ентусиаст
-
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
alexsch написа:опел кадет, набор 1982-раrianmao написа:.... и още кара.

хахах...
Аз също карам само с BMW масло...
Този наливен Мотул.... колкото и да са ти приятели - не го слагай повече. Първо че ще трябва да доливаш... гарантирано. Второ... ще го сменяш по-често а и щом казваш че смяташ да надхвърлиш 80 000км - разлиакта в цената ще ти се избие !
Незнам.. за мен е адски странно как може хората да смеят да експериментират така... написали само БМВ масло и Кастрол... те слагат Мотул

пробвал ли си тогава... нищо че ти пише Diesel на капачката на горивото.. да сложиш бензин ?
Странни работи се случват... но всеки сам си знае !
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
rianmao написа:Аз карам с наливно Мобил 10W40, приятели са ми където ми го сменят и не ме притеснява че е наливно. Според мен едва ли има някаква разлика с другите, бутилирани масла. Пък и смяна на масло и филтър ми е 86лв, което не е никак зле.
олеее, ако това е истина - Кара: 03 320d , то ти определено си съсипваш мотора с това масло

Замислял ли си както сипваш какво значение има това за един мотор ? Логиката : "масло като масло , важното е да е ново " е направо брутална . За мотора тази течност е като неговата кръв , от това колко е гъсто зависи здравето на доста нещо по него - турбо, сегменти, лагери и тн. Сипвайки безразборно каквото ти падне съсипваш цялата инженерна концепция на мотора , та то дори различните синтетики имат различно съпротивление , пък камо ли полусинт....
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Леле колеги направо ме убивате с тия "карам с наливно масло 10в40.." , "няма да го хвърля на 10 000 км.".....
Аз определено ще пробвам с БМВ масло , въпреки че до сега съм предоволен от Кастрол-а.
А иначе дори на другата ми кола , която е гаранционна и ми казаха на 12 500 км. да ходя за смяна на масло, отидох още на 8000 км. и много ми се смяха, но просто така съм свикнал.
Течностите по колата са много важни и след като караме със скапани горива, поне за другите неща да не правим компромиси.
Аз определено ще пробвам с БМВ масло , въпреки че до сега съм предоволен от Кастрол-а.
А иначе дори на другата ми кола , която е гаранционна и ми казаха на 12 500 км. да ходя за смяна на масло, отидох още на 8000 км. и много ми се смяха, но просто така съм свикнал.

Течностите по колата са много важни и след като караме със скапани горива, поне за другите неща да не правим компромиси.

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- alexsch
- ентусиаст
-
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2