Проблем с ел. стъклата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от boris_m80 » 16 Юни 2008, 20:44

аз имам купе без рамка на стъклото на дясната врата стаклото слизаше около 1см надоло а сега,като отворя вратата слиза савсе малко,и вратата неможе да ми се заключи от алармата .Някой можели да ми каже как даго оправя

Потребител
Аватар

Мнение от letq6tiqt » 16 Юни 2008, 21:15

И аз да питам, има ли начин водачите на прозореца (имам в предвид не онези пласмасовите по 3,60лв. , а металните които са долу в дясно и в ляво да се регулират по някакъв начин?

Потребител
Аватар
Кара: E 46 330D automat
Мечтае да кара: Нимбус 2012

Мнение от naceti » 16 Юни 2008, 21:39

letq6tiqt написа:И аз да питам, има ли начин водачите на прозореца (имам в предвид не онези пласмасовите по 3,60лв. , а металните които са долу в дясно и в ляво да се регулират по някакъв начин?

Алуминиевите водачи са захванати за прозорците и не се регулират. Но явно проблема със стъклата е масов :( , и при мен се вадят, скърцат и пукат ама я вкарвам в бокса и пооправям ;) до някое време :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от letq6tiqt » 16 Юни 2008, 22:03

naceti написа:
letq6tiqt написа:И аз да питам, има ли начин водачите на прозореца (имам в предвид не онези пласмасовите по 3,60лв. , а металните които са долу в дясно и в ляво да се регулират по някакъв начин?

Алуминиевите водачи са захванати за прозорците и не се регулират. Но явно проблема със стъклата е масов :( , и при мен се вадят, скърцат и пукат ама я вкарвам в бокса и пооправям ;) до някое време :)

Може би не обясних правилно - захванати се за вратата, поне този който виждам (левият), не се ли кривят по някакъв начин?

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 16 Юни 2008, 22:08

Възможно е и алумуниевите рамена да са ти прави, ама кривенето да идва от зъбите да колелцата. Като си свалил кората пусни прозореца до средата и го размърдай настрани. То ще си покаже.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 10 Юли 2008, 17:26

Колеги и аз имам този проблем с интервалното отваряне/затваряне на шофьорското стъкло,днес поразглобих и двете врати за да видя къде какво има,почнах да бутам дясната врата(която си е наред) моите моторчета са от онзи тип който има кабел отгоре и кабел отдоло. Този отгоре(с две кабелчета) предполагам е захранващия,а този отдоло(3 кабелчета) предполагам е за датчици. Та откачих аз този долния кабел на моторчето на дясната врата и почнах да натискам копчето, наблюденията ми бяха че и то почна на интервали да сваля и вдига, щом го закачих обратно почна да си работи както трябва. На лявата врата отказах/закачах този кабел отдоло, разлика никаква, все на интервали си работи. Не мога да разбера от къде идва проблема на това интервално работене на лявото стъкло, някой колега с опит да помогне ? :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 10 Юли 2008, 18:55

Колега прочети тук и ще разбереш къде ти е проблемът!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=15

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 10 Юли 2008, 19:07

не ми е проблема в пластмасовите бутончета 100% съм сигурен. Стъклата се вдигат и свалят при отваряне,затваряне на вратите. Проблема е само това интервално вдигане и сваляне на лявото стъкло, и при отворена и при затворена врата все на интервали работи,не може постоянно да се вдига или сваля като на дясната врата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 10 Юли 2008, 19:23

Значи казваш че при отваряне или се смъква или се вдига стъклото,при затваряне също така ли?!
Пробва ли да откачиш акумулатора?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 10 Юли 2008, 19:41

откачавал съм акомулатора когато инсталирвах музиката,разлика няма, проблема пак си го има. Значи става въпрос когато искам да отварям и затварям стъклото с копчето, тогава го има този проблем. Като затварям вратата стъклото си се вдига до уплътнението,като я отворя се сваля малко, в това отношение си работи. Но като взема да го отварям стъклото като натисна бутона се сваля сигурно един,два сантиметра и спира т.е. не се сваля до долу като задържа копчето, мога да го сваля единствено чреж множество натискания на копчето докато слезе до долу. Същото е и с вдигането(затварянето), трябва много пъти да натискам копчето че да се вдигне до горе. Това го има само при лявата врата, на дясната си е 6, като настисна копчето ако не го пусна няма да спре да се движи стъклото както трябва да си бъде. Та за този проблем си мисля че е или из кабелите нещо, или някой датчик но не този бутон(датчик) по който се разпознава дали е затворена или отворена вратата, или не знам може да е в комфорт модула, все пак от там се чува цъкане на релетата когато се командват стъклата. Не знам точно къде може да е затова пиша тук.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 10 Юли 2008, 19:48

И аз имам същия проблем като теб!Само че на дясната врата и то само когато го вдигам(трябва много кратни натискания и отпускания докато го прибера),а когато го смъквам нямам никакъв проблем....(работят ми и двата степена)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 08 Авг 2008, 19:13

Ето един полезен линк с много снимки и стъпка по стъпка, как се отстранява проблема с интервалното затваряне: http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=745653

Между другото колегата swh_bmw го е обяснил малко по-нагоре също. Аз утре ще разглабям и ако намеря нещо интересно пак ще го споделя.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от крейзи » 16 Авг 2008, 21:03

Колеги и аз имам проблем със стъклото на шофьорската врата.Смених уплътнението със здравои стъклото пак заяждаше.Усуках водачите и рамката на самото стъкло и сега без повдигащият механизъм стъклото се повдига перфектно. Но като закача механизма предната част на стъклото се качва по бавно от задния край и захапва уплътнението. Пробвах с регулация от шината но ефекта е нулев. Пластмасовите водачи са здрави. Но не съм сигурен че механизма е прав защото не съм го виждал като нов как изглежда. Ако може да ми изпратите снимки и да ми дадете някакъв савет ще ви бъда благодарен :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Потребител
Аватар

:)

Мнение от Josiv1234 » 07 Сеп 2008, 8:24

И аз имам сащия проблем и откачам набутах се една камара пари е ква камара кам 100 лева :uups: ама ми свидят :) и мисля да реша проблема радикално ..... нова врата като разбирасе отгледам ел. стъклото ... и все пак да попитам вазможно ли е ако се износил някой зъб на машинката да прави тези мизерии мисля си че от едната страна смаква по бързо отколкото от другата .... мерси предварително :)

Потребител
Аватар
Кара: е 36 купе

............!!

Мнение от moka07 » 12 Сеп 2008, 0:30

а при мен .........като се опитам да заключа шофиорскатавратата /е36 купе/ стъклото се вдига първоначално до позица при затворена врата след това се връща една идея надолу а вратата се самоотключва

ПредишнаСледваща

Назад към E36