БМВ-то ме предаде !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

БМВ-то ме предаде !

Мнение от TheStig » 09 Юли 2008, 19:07

Връщам се преди дни към София по магистралата с моето е30 320 и няколко километра преди финалната права почна да умаля нещо. Отначало леко, едвам се чувства, викам нещо се запуши, докато се стигна до там, че на последна предавка е невъзможно да се кара. Спирам, отварям капака и нищо видимо. Казвам си, дано да стигна до Сф поне, че там ще гледам. Добре ама четвърта, трета, втора... Вече бях почти сигурен каква ще да е работата. :( Спрях на цяло и звъня на приятел да ме взима. Издърпа ме благополучно до нас и от там отидохме да пием бира, за да нищим какво ще правим. :mhihi: Мисля, вече е ясно, че двигателя ми беше затегнал и сега, докато пиех хладната напитка беше време да се ядосвам, псувам и да се чудя к'во да правя. Почнахме да звъним телефони работи, дали да се мъча да го оправям или направо нов и т.н. В крайна сметка преди малко дойдоха едни момци с които се спазарихме на символична цена да го отнесат и да не ме занимават повече. И така...
Хубавото е, че за лятото имам и втора кола на разположение. Лошото е, че не е моя, така че към есента ще се търси нещо пак.
Мисля да не е БМВ. Нещо пак да върви добре, но по-полека с разхода да е...
Последна промяна TheStig на 09 Юли 2008, 20:22, променена общо 1 път
За кой закон става въпрос ?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 09 Юли 2008, 19:17

ЕЕЕЕ поне що не ни показа какво караш...какъв му беше проблема?
И аз имам проблем с мойто е36 318 ис купе
Онзи ден както си карам изведнъж угасна...а сега разбрах че бензиновата помпа дала фира и чакам да получа друга за да я сменя!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 09 Юли 2008, 19:20

ми ти си знаеш ма като спестиш от бензин па ги дадеш на сервиз :mhihi: да не е гръмнал съединителя

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheStig » 09 Юли 2008, 20:00

Мишу написа:да не е гръмнал съединителя

Engina-а си отиде, колега. :confused: :bcry:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 09 Юли 2008, 22:48

Ами дошло е време за по-голям :mhihi:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheStig » 09 Юли 2008, 23:48

bmwdriver написа:Ами дошло е време за по-голям :mhihi:

:bchug: :mhihi:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 09 Юли 2008, 23:49

топло е напоследък :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheStig » 09 Юли 2008, 23:58

Така се чувстваше, все едно съм закачил отзад ТИР. Който обаче отначало беше празен, после в движение взеха да го пълнят с чували пясък. За около 2-3 километра го напълниха така, че повече не можах да мръдна...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 10 Юли 2008, 0:28

да беше проучил първо какъв е проблема...може и да е нещо малко... :roll: както и да е, ти си знаеш

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пешо » 10 Юли 2008, 1:15

щом те предава, предай го на вторични :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 10 Юли 2008, 1:50

Tи как реши, че двигателя си е заминал? Провери ли изобщо какво му е, или... щом не върви, айде за 1000лв на някой да те отърве? :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheStig » 10 Юли 2008, 2:15

Е т'ва трябва да си яко олигофрен за да не минеш през всичко нужно докато се увериш, че е заминала колата... Защо трябва да обяснявам през колко процедури минах, докато се стигна до крайното решение. Като я докарах тук, и почнахме насам натам да звъним. Най-накрая реших да я дръпнем до един сервиз до нас, въпреки че бях на 99% процента сигурен какво й е - или разпределителния вал или коляновия, защото и др път са ми са се чупили валове. :mhihi: Но въпреки това реших да ни земат 50лв. за да ни съобщят официално новината в сервизчето.

Относно това още на момента да спра го направих, както казах, но с надеждата да е нещо малко продължих. На гръб да я бях взел до тука пак същата. Още като ми олекна от 140 на 90, работата беше станала "минало незабравимо"... :help:

И колеги бивши, какво малко да е, като ни напред ни назад се върти... Блокаж нацяло...
Последна промяна TheStig на 10 Юли 2008, 2:40, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Юли 2008, 2:20

да не е светнала лейката на таблото и да не си видял :lol:
как се е счупил този вал без да се чуе :) ???
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheStig » 10 Юли 2008, 2:26

[steeN] написа:да не е светнала лейката на таблото и да не си видял :lol:
как се е счупил този вал без да се чуе :) ???

Хах. Не е. Както казах като я докарахме тука и се мъчим да завъртим, не става. Даваш на контакт въртиш ключа и нищо. Само се чува едно "чат" от стартера. По едно време мислех да я засиля по надолнището и да ударя втора да видя какво ще стане.
Не знам как не се е чул. Промени си звука, но нищо не чукаше. И то явно не е станало изведнъж. А аз вече казах, че отворихме главата всичко горе си беше наред, а буталата не щат да се въртят. Какво според теб да е ? ;) Или някое бутало или вала. От тук нататък, ако тръгна да го правя, познай за какви пари става въпрос и познай дали ми се занимава с ремонта... Както казаха по-горе, може би е време за нещо друго...
А иначе не знам дали ти се е случвало нещо подобно, но като се чупи вал или нещо от сорта, не е съпътствано винаги с гърмежи и пушеци, нали се сещаш. :)

Бе на никой не го пожелавам... :confused:
Последна промяна TheStig на 10 Юли 2008, 2:38, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Юли 2008, 2:34

липса на масло ми звучи на мен... и накрая коляновия вал се заварява за лагерите или прегряване и буталата ...
Последна промяна steeN на 10 Юли 2008, 2:37, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Следваща

Назад към Извън Темата