Съгласни ли сте в Б-я да бъдат разположени ракети на САЩ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ще позволите ли разполагането на ракети на територията на България?

Не, ще изляза да протестирам, това е опасно за България
68
50%
Да, защо не, така се чувствам по-сигурен
17
13%
Не ми пука, от мен така или иначе нищо не зависи
50
37%

Общо гласове : 135
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Съгласни ли сте в Б-я да бъдат разположени ракети на САЩ?

Мнение от ACCELERATOR » 09 Юли 2008, 13:46

Каква е причината Кондолиза Райс днес да е в София? Какво търси тук човек, който дори не помни, че преди 2г е идвал на посещение тук:
Дарик написа:Заради ограничения брой журналистически въпроси по време на брифинга, така и не се стигна до темата за вчерашната пресконференция в Прага, на която Райс обясни, че никога не е била в България в качеството си на държавен секретар на САЩ. През 2006 година Райс беше в София за участие в неформалната среща на външните министри в НАТО. Гафа си от вчера тя опита да смекчи с думите: Колко хубаво е отново да бъда в България

Премахването на визите за българи в САЩ??? Неее:
Дарик написа:България има още доста препоръки, които трябва да изпълни, преди да се подпише споразумение за облекчаване на визовия режим с Америка, каза държавният секретар на САЩ.

Т.е. „шибайте се в гъзарете, безвизов режим скоро няма да видите“.

Кое е толкова важно, че да предизвика тази визита? Ами много просто - Полша се опъва за разполагането на ракетите от противовъздушния щит на своя територия. Затова България се явява „резервния“ и евтин вариант. Та нали тук винаги има кой да излиже американския задник?!
Дарик написа:Ако преговорите с Полша за противоракетната отбраната се провалят, САЩ ще потърсят друго място за европейската си база с ракети прехващачи, каза в интервю за Ройтерс представител на американската администрация, пожелал да остане анонимен.

Той подчерта, че въпреки трудностите и нерешените въпроси е оптимист за преговорите с поляците. Ако обаче не стигнем до успех, ние, естествено, ще уважим техния суверенитет и ще потърсим алтернативни решения – друго място за разполагане на ракетите, просто защото трябва да отвърнем на ракетната заплаха, казва източникът на Ройтерс.

Дарик написа:Продължаваме да ви следим в тази област, американският президент също иска да има по-добра визова политика към нашите приятели, увери Кондолиза Райс. Тя беше категорична, че по време на разговора й с Ивайло Калфин станало дума за това България да е район от противоракетния щит на САЩ.

Според Райс българската икономика в момента преживява истински бум и това се дължи най-вече на усилията на нашето правителство.

Брей, истински бум значи.. И то благодарение на американците...

Какво означават тези ракети за България? „Сигурност!“, ще кажат политиците. Каква е тази сигурност, при положение, че при първия по-сериозен конфликт между САЩ и Русия, България ще бъде изравнена със земята?! Първата дъжава, която ще изгърми, ще бъде нашата! А не е като да не се задава подобен конфликт - цените на нефта и природния газ бързо се покачват.
Та въпроса ми е - ще позволим ли на това продажно правителство да направи това, заради някой и друг $$$ в джоба, който дори няма и да го усетим, а ще влезе в нечий джоб?!
Последна промяна ACCELERATOR на 09 Юли 2008, 13:48, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 09 Юли 2008, 13:48

Не ми пука, от мен така или иначе нищо не зависи :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ACCELERATOR » 09 Юли 2008, 13:50

Navi_Bmw написа:Не ми пука, от мен така или иначе нищо не зависи :confused:

Е да, ама не е така. Зависи от НАС. Утре ще ти пука ли, ако първата „Топола“ на руснаците, е за нас?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 09 Юли 2008, 14:00

Не се притеснявай, те отдавна са ни поделили, нито сателит на Русия, нито на САЩ ми харесва, но такава е съдбата на по-малките.
А и не се притеснявай, от ракета няма да умреш, по-скоро нащте военни сами ще те взривят в дома ти. Ако стане нещо то ще е по базата на американците, а не по българските граждани, каквито и конфликти да има, нея няма да сме им виновни.

Както и да е: НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НАС, ВСЕ МИ Е ТАЯ ВЕЧЕ

всъшност мисля точно обратното, но когато видя 100 човека на протест, за абсурда в нашата страна, по-скоро съм склонен да потъпча себе си ... нямам какво др да кажа.

п.с. и бъди сигурен че г-жа Райс, играе по-често голф на морето от тебе ...
bmw

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 09 Юли 2008, 14:02

не ми пука да става каквото ще аз ко мога да направя НИЩО

Желязната лейди
Аватар
Кара: Е36 Touring

Мнение от elica lazarova » 09 Юли 2008, 14:02

Е,да,ама и да ни пука и да не ни пука какво ще променим?! Някой ще ни попита ли изобщо какво мислим по въпроса,а дори и да ни попита ще вземе ли под внимание мнението ни? Те ако са решили да ги разположат тук никой няма да промени нищо ако ще да стачкуваме до безобразие... С всичко до тук става така,този случай няма да е по-различен... Тъжно, но факт... В тази ситуация са намесени много различни интереси и каквото и да стане винаги на една от страните няма да и е изгодно и пак ще сме криви за някой... :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 09 Юли 2008, 14:10

ЕЕЕ чета и си мисля ако беше тук Дзвер какъв пост щеше да напише :mhihi: ,иначе общо взето истината е че в България преаклено много се говори за политика и всички сфери на живота се политизират и всичко се обръща на политика!
Защо тук не е като в Щатите обикновенния човек нито знае,нито го интересува растежа на БВП,ракетите на военните или различни фондове,приватизации и т.н!Обикновенния човек трябва да си живее живота ,да си бачка и нищо от политиката и вътрешните проблеми на партиите и т.н да не му пречи или притеснява!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 09 Юли 2008, 14:11

Да бе верно къде е ДЗВЕР бе? :mhihi:
Изображение

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 09 Юли 2008, 14:11

Те ако решат и в хола ще ни го сложат, така че имаме ли избор? :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ACCELERATOR » 09 Юли 2008, 14:14

Компонентите на американската система за противоракетна отбрана (ПРО), които Вашингтон има намерение да разположи в Чехия и Полша, могат да се превърнат в мишена за Русия, предупреди началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили армейски генерал Юрий Балуевски, предаде Асошиейтед прес.

Ако разберем, че тези бази са заплаха за Русия, те ще станат мишени за нашите въоръжени сили - дали за стратегическите ядрени сили или друг вид, това вече е технически въпрос, заяви генералът.

Той изрази съмнение в истинските мотиви, които стоят зад решението на САЩ да разположат компоненти на ПРО в Европа. Балуевски съзира в американския план "намерение да бъде създадена отбранителна система срещу ракетния ядрен потенциал на Русия и Китай".

Защо ли си мисля, че в недалечно бъдеще, САЩ ще има все по-малко влияние над Европа и света като цяло, за сметка на Русия и Китай? Да не говорим, че Русия се намира на практика на границата на Европа, половината Европа се отоплява на Руски газ... За чий... ни е участваме в политиката на САЩ, която освен от Израел и Великобритания, не се подкрепя от никоя друга държава?!
Според мен с разполагането на подобни ракети, България ще стане опасно място за живеене.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Юли 2008, 14:17

Естествено ,че не искам нищо американско на наша територия :!:
Още по малко ракети които да пазят тях от евентуални виртуални атаки.
Та и при нас да почнат атентати :evil: :evil: :evil:
Да си ебават дръндера на некъде :!: :!: :!:
Да си монтират ракетки у мексико и канада!!!
Аман от шибаняци ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: Съгласни ли сте в Б-я да бъдат разположени ракети на САЩ

Мнение от Feanor » 09 Юли 2008, 14:35

ACCELERATOR написа:Какво означават тези ракети за България? „Сигурност!“, ще кажат политиците. Каква е тази сигурност, при положение, че при първия по-сериозен конфликт между САЩ и Русия, България ще бъде изравнена със земята?!

Само ще вметна нещо. Ако се стигне до конфликт от такъв мащаб, няма да има голямо значение дали ще ни изравнят със земята или не. Дали ще е първата топола или третата... абсолютно е без значение, както е без значение дали изобщо ще има такава към нас. По-добре се надявай подобен конфликт никога да не се случи, щото в противен случай няма да има място на земята, което да остане незасегнато.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 09 Юли 2008, 14:47

да идват бе :)
Таман ще наринат милионите в зелено, ще отворят нови и нови работни места, ще има фирми за доставките, самите те ще си харчат парите тука. От това по добре на къде?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 09 Юли 2008, 15:18

няколко техни бази у нас доста добре са се отразили на селата ни, продават им мляко, месо изобщо всичко за бита и хората даже не искат да си тръгват. Взимат хора за учебни операций и им дават по 50лв. на ден и нагоре.. Що се отнася до войните не вярвам скоро да става, най-много икономически се притиска.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 09 Юли 2008, 15:20

То първо че файда няма от тоя "щит", те иранците веднъж започнат ли да произвеждат ядрени глави, всичко останало ще е само тестове. Чудно ми е как ще спрат Иран, ако недаи си боже след няколко години се сдобият с ядрени оръжия? Те сега не смеят да ги нападнат, пък какво остава за по нататък.

Иран готви "жесток ответен удар" на всяко нападение
:mhihi: :mhihi:
Иран ще изкопае 320 хиляди гроба в граничните провинции за погребението на вражески войници в случай на нападение срещу страната, заяви високопоставен ирански военен, цитиран от Франс прес.Генерал Мир-Фейсал Багерзаде заяви, че съгласно Женевската конвенция се предприемат необходимите мерки за погребването на вражески войници. „Ние планираме да изкопаем от 15 до 20 хиляди гробове във всяка от граничните провинции или общо 320 хиляди“, каза генералът.
Това не е много смешно, но аз лично се смях, когато го прочетох за първи път. :mhihi: :mhihi: Ако ще спират Иран - СЕГА е момента, като се сдобият със ядрени ракети и като имаме на предвид петролната им индустрия те много скоро ще станат стотици и хиляди ракети... тогава ли ще ги спират ? Със 10 ракети ще спират Иран ?

Следваща

Назад към Извън Темата