Пореден инцидент в София - сблъсък на бмв и линейка ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 08 Юли 2008, 22:45

GVT написа:Абе и за тука става,спечели дело което почти беше загубено.Нагъл е като конска муха :mhihi: така разпитваше свидетелите ,че те се омотаха като пате в калчище.Иначе има и по-добри,познавам един друг адвокат Михов,тоя и дявола може да го изкара ангелче,ама вече не се занимава с наказателни дела,при фирмите има повече парса.

Какво пък такова страшно дело е спечелил дебелия мазник? Всичките му изяви са медийни преувеличения. И аз да имам повечко кинти, такъв пиар ще си направя, че ще свалите Гошко, за да ме сложите на неговото място...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 08 Юли 2008, 23:02

....случката е ужасна! само искам да вметна нещо по темата- карам по сливница, пуснал съм си музика, вярно силно...по едно време с периферното си зрение виждам (забележете виждам, не чувам) че зад мен става нещо- поглеждам по-внимателно огледалото и гледам всички се местят. намалявам музиката и ЧАК тогава чувам сирените на приближаващката ме линейка! викам си къв съм дебил- можеше да си седя с надута музика и да не чуя сирените.....естествено отбих, ама.... :roll:

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 08 Юли 2008, 23:16

Den написа:Ще разберем как ще се развият нещата. Ще съм много благодарен на Марто ако свидетелства. Ще послушвам Асен и ще го накарам да го напише и вече ще видим какво ще стане. Чудно ми е как една кола при удар с 40 км/ч ще излети така от пътя и ще бъде тоталка...ааа да забравих БМВто е летяло с бясно скорост...Бахти боклука е шофъора на линейката, заради него човек загива и иска да скапе живота на един 21 годишен човек...е няма да стане...

Виж,симпатяга.Това,което не е написано в закона,а в мед.учебници:линейката стига възможно най-барзо и се враща възможно най-сигурно за пациента.имам въпрос към теб,т.е. 2:
ако ти си в линейката с инфаркт например(възможен е във всяка възраст) как мислиш?
как точно да се движи линеиката,по-правилник като пропуска всички които барзат за рработа или просто си пробват колите?

А ти виж симпатяга, ако беше толкова спшешен слуачй нямаше да пусне сирената преди да се удари и нямаше да прибира доктора...Чети преди да говориш явно не си чел нагоре кво е писнао, но разбирасе е лесно да говориш и да критикуваш...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 08 Юли 2008, 23:24

има още един момент с тия линейки/ни най-малко не го оправдавам-просто казвам факт/ ! понякога не пускат непрекъснато сирената,а само лампите въртят и като наближат кръстовището ги пускат ,за да минат...!! ако случаят не е да му изтича кръвта на човека едва ли ще карат с 200 ,но пак бързат...!! при всички случаи ако са били на спешен случай/а тва може да се разбере със сигурност/ каквото и да си говорим - имат право да минат на червено и да им се осигури предимство. какво е станало точно в този случай не знам-говоря по принцип!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 08 Юли 2008, 23:34

Аз пък не мога да си представя, как може да се качиш в линейка, и да не сложиш колан?! Все пак това е ЛИНЕЙКА!!! Не е нормален автомобил, а такъв със специален режим на движение, т.е. много по-предразположен към катастрофи!
Айде, оставям настрана това, че доктора е ползвал линейката за такси. Но това, че е бил без колан, си е лично негова грешка, която в случая му е коствала живота.

Аватар

Мнение от SKISA » 08 Юли 2008, 23:39

грешиш!грешката е на този ,който не е спазил правилника!! шофьора на линейката или нашият колега!! тва че не е бил с колан-кво са...!!?? сички колани слагаме!?!? и като те изпере некой на червено или без предимство и ти си виновен щот си без колан!?!?така ли!?!аре малко мислете трезво!!! загиналият е загинал ,заради грешката на един от двамата шофьори ,а не щот нема колан!! ако немаше грешка -немаше да има нужда от колан!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 09 Юли 2008, 0:05

SKISA написа:грешиш!грешката е на този ,който не е спазил правилника!! шофьора на линейката или нашият колега!! тва че не е бил с колан-кво са...!!?? сички колани слагаме!?!? и като те изпере некой на червено или без предимство и ти си виновен щот си без колан!?!?така ли!?!аре малко мислете трезво!!! загиналият е загинал ,заради грешката на един от двамата шофьори ,а не щот нема колан!! ако немаше грешка -немаше да има нужда от колан!

Да де, ама можеше сега да е сред живите!

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 09 Юли 2008, 0:21

Мисля че тях не ги задължава закона да си слагат колан, но мисля че мисъла за живот трябва да ги задължава...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 09 Юли 2008, 2:43

BMWALPINA написа:Мисля че тях не ги задължава закона да си слагат колан, но мисля че мисъла за живот трябва да ги задължава...

Само полицията имат право да карат без колани

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 09 Юли 2008, 2:59

SKISA написа:грешиш!грешката е на този ,който не е спазил правилника!! шофьора на линейката или нашият колега!! тва че не е бил с колан-кво са...!!?? сички колани слагаме!?!? и като те изпере некой на червено или без предимство и ти си виновен щот си без колан!?!?така ли!?!аре малко мислете трезво!!! загиналият е загинал ,заради грешката на един от двамата шофьори ,а не щот нема колан!! ако немаше грешка -немаше да има нужда от колан!

Това го вземи под мишница и като те спрат от КАТ, заради колана им го кажи същото. :) Ще ти пльоснат ДВА акта. :mhihi:

П.п Не го приемай като нападка, просто е смешно - ако нямало грешка - нямало нужда от колан... само че еликсира за безгрешност още не е измислен и хората са измислени алтернатива - колан. Те са най ефективни точно в такива ситуации - ако катастрофата беше извън града със над 150, че да речем нямало файда от него, но в подобни катастрофи колана винаги е от полза.

Аватар

Мнение от SKISA » 09 Юли 2008, 9:29

rever написа:

Това го вземи под мишница и като те спрат от КАТ, заради колана им го кажи същото. :) Ще ти пльоснат ДВА акта. :mhihi:

П.п Не го приемай като нападка, просто е смешно - ако нямало грешка - нямало нужда от колан... само че еликсира за безгрешност още не е измислен и хората са измислени алтернатива - колан. Те са най ефективни точно в такива ситуации - ако катастрофата беше извън града със над 150, че да речем нямало файда от него, но в подобни катастрофи колана винаги е от полза.

аз изобщо не поставям под съмнение ползата от колана...!не си ме разбрал!колана ме спаси и мен преди години с премятане през покрив и в дърво,така че съм абсолютно за да се слагат. просто решението секи сам си го зима. и мисълта ми беше ,че не може да се търси вина у доктора щото бил без колан...!! просто е бил,не е помислил ,но това не го прави виновен за смъртта му.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 09 Юли 2008, 9:30

vili написа:
horhef написа:http://news.ibox.bg/news/id_1487787553
Прочетете последния абзац. Оказва се, че те са един вид без предимство нищо, че закона им го позволява, но направят ли птп те са виновни 100% независимо дали са пуснати сирените. Това според мен само в булгаристан може да се случи. Хем със специален режим хем виновни ако се случи нещо. В този случай не защитавам нито едните нито другите, но си мисля, че от бърза помощ не трябва да носят вина при случай на птп когато преминават през кръстовище със сключена светлина сигнализация. Някой да каже дали това което са написали в нюза наистина е така
:evil: :evil: какъв булгаристан бе ние турци ли сме че булгаристан :evil: :evil: :evil: :evil: ПС.извинявам се отклонението по темата

Еми да Булгристан сме, когато законите са ни такива измислени. Хем линейката може да минава на червено а другите са ДЛЪЖНИ да я пропуснат хем ако стане катастрофа бърза помощ носи вината. Като другите участници са длъжни да пуснат линейката защо тогава се търси вина в тях!
п.с. Не говоря за този случай а по принцип. Защото ако ми се случи нещо и линейкта пътува към някое болнично заведение предпочитам да стигна до там по най бързия начин а не да спира линейката на всеки светофар.
п.с.2 Става въпрос когато са включени звуковата и светлина сигнализация на линейката, защото ако не са вече става въпрос за друго.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 09 Юли 2008, 13:46

SKISA написа:аз изобщо не поставям под съмнение ползата от колана...!не си ме разбрал!колана ме спаси и мен преди години с премятане през покрив и в дърво,така че съм абсолютно за да се слагат. просто решението секи сам си го зима. и мисълта ми беше ,че не може да се търси вина у доктора щото бил без колан...!! просто е бил,не е помислил ,но това не го прави виновен за смъртта му.

Решението не всеки сам си го взима, задължително е. Това, което според мен Valentin_Peev искаше да каже е, че защото той е бил без колан, в момента ще обвиняват момчето за смъртта на доктора. Ако беше и ти на негово място (не ти го пожелавам) и ти щеше да го псуваш и щеше да се питаш защо той не е бил с колан.. :idea:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 09 Юли 2008, 15:38

alpina-ma6inata написа:
SKISA написа:аз изобщо не поставям под съмнение ползата от колана...!не си ме разбрал!колана ме спаси и мен преди години с премятане през покрив и в дърво,така че съм абсолютно за да се слагат. просто решението секи сам си го зима. и мисълта ми беше ,че не може да се търси вина у доктора щото бил без колан...!! просто е бил,не е помислил ,но това не го прави виновен за смъртта му.

Решението не всеки сам си го взима, задължително е. Това, което според мен Valentin_Peev искаше да каже е, че защото той е бил без колан, в момента ще обвиняват момчето за смъртта на доктора. Ако беше и ти на негово място (не ти го пожелавам) и ти щеше да го псуваш и щеше да се питаш защо той не е бил с колан.. :idea:

аз съм бил на неговото място! не мога да се сърдя на някой ,че е дебел и не може да тича по-бързо през булеварда! има си закони и за колана също...!! но вината е само на този,който е предизвикал и е виновен за катастрофата!! няма две мнения....

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 09 Юли 2008, 17:00

Прав си, че пак би имал вина. Но и да е минал на червено (а от написаното от Марто и Андро съм склонен да вярвам, че си е минал на зелено) не мисля, че трябва да бъде обиняван и затова, че някой не си е сложил колана, а само затова, че е минал на червено. Все пак колана си е задължителен, независимо дали му харесва това или не. Така че не искам да се правя на адвокат, но мисля, че е логично, че лекаря и сам си има вина. ;)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата