кви документи требват за пътуване до гърция
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Колеги като сте почнали казваите за всичко,кви са документите за колата,какво трябва да покажа като докомент за мене(лична карта,...)
Колега извиняваи че използвам твоита тема
Колега извиняваи че използвам твоита тема

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
За колата нищо. Само си носи копие(аз си нося и оригиналите) от КАСКО-то, удостоверяващо, че е валидна на територията на ЕС. И документите, които винаги си ги носиш с теб - талончето на колата, ГО(за всеки случай) и ГТП. По прицнип мисля, че освен талончето нищо друго не могат да ти проверят, ако те спират. За лични документи-само лична карта за минаването на границата. И шофьорска книжка ако те спират.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Ходих скоро с колата си до Атина.На границата хич не та питат таз кола чия твоя ли е не ли твоя
само лична карта показах и айде пътувай
Полицаите 3 пъти ме спираха само лична карта и айде пак чао.
За всеки случай си вземи зелената карта,недай си боже ти потрябва.

Полицаите 3 пъти ме спираха само лична карта и айде пак чао.
За всеки случай си вземи зелената карта,недай си боже ти потрябва.

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз миналата седмица пак ходих до Тесалоники , нашите документи не означават нищо на чужда територия ,само ЗЕЛЕНА КАРТА и личната ти карта
Това нек'ви хартийки мартийки за прегледи,талон на колата , ГО нищо не значат
На границата втори път за няма месец не ми искат нищо даже ,явно им изглеждам много благонадежден
Георги Пенчев

На границата втори път за няма месец не ми искат нищо даже ,явно им изглеждам много благонадежден

Георги Пенчев
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Само лична карта за тебе, а за колата (по принцип) талон и зелена карта - тя замества ненужните ти извън БГ полици (да не става нужда)
П.С. На мен ми искаха само лична карта, а гърка не си направи труда даже да свери снимката и физиономията ми. За документи за колата въобще не е ставало дума (даже и в българската страна на КПП-то)
П.С. На мен ми искаха само лична карта, а гърка не си направи труда даже да свери снимката и физиономията ми. За документи за колата въобще не е ставало дума (даже и в българската страна на КПП-то)
- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
Със скороста по кротко !! добре е да се спазват знаци ограничения.. че там ти махат главата с техните актове !!
- Vlados
- с две лица
-
absix написа:Тъкмо мислех да пусна такава тема, че пътувам в четвъртък![]()
Нали в Гърция няма винетки-минетки и други такси по пътя? Има ли много висене на границата (изключвам петък, събота и неделя)?
Колко е ограничението?![]()
![]()
1. Винетки няма, такси няма. Чакането - 10 мин мах.
2. Ограничението - 90 км/ч. извън града и 50 км/ч. в града. Ако нямаш излишни много евра, го спазвай... и внимавай за следното: караш си извън града (ограничение 90), обаче има някакво пътче (като пътечка) и пред него знак - 50, след него пак - 90... ако има радар (въпреки, че не видях такъв до Кавала и обратно) е кофти.
3. В почти всички градове и села има камери (на входовете има знак - жълт с нарисувана камера)
4. Светофарите нямат жълто - свети червено и веднага - зелено, жълтото е само мигащо, ако не работи светофара... въпреки това не чух някой да ми свирне, че не съм тръгнал на зелено...
5. Пътищата са с непрекъсната маркировка - по принцип не можеш да шариш от лента в друга.
6. На едно място видях полицаи на гюме и отсреща минаващите пресвяткаха за предупреждение...
Vlados написа:absix написа:Тъкмо мислех да пусна такава тема, че пътувам в четвъртък![]()
Нали в Гърция няма винетки-минетки и други такси по пътя? Има ли много висене на границата (изключвам петък, събота и неделя)?
Колко е ограничението?![]()
![]()
1. Винетки няма, такси няма. Чакането - 10 мин мах.
2. Ограничението - 90 км/ч. извън града и 50 км/ч. в града. Ако нямаш излишни много евра, го спазвай... и внимавай за следното: караш си извън града (ограничение 90), обаче има някакво пътче (като пътечка) и пред него знак - 50, след него пак - 90... ако има радар (въпреки, че не видях такъв до Кавала и обратно) е кофти.
3. В почти всички градове и села има камери (на входовете има знак - жълт с нарисувана камера)
4. Светофарите нямат жълто - свети червено и веднага - зелено, жълтото е само мигащо, ако не работи светофара... въпреки това не чух някой да ми свирне, че не съм тръгнал на зелено...
5. Пътищата са с непрекъсната маркировка - по принцип не можеш да шариш от лента в друга.
6. На едно място видях полицаи на гюме и отсреща минаващите пресвяткаха за предупреждение...
Много благодаря... има да се влача 3 часа от границата до Халкидики

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ицо ,влачи се ,че там нямат много БМВ-та и на нас пилотите
гледат с много лошо око ,няма майтап
Иначе като видиш Грък който кара бързичко ,дръж една дистанция зад него и си карай
От Тесалоники хващаш на влизане табелите за Халкидики ,в последствие ще излязат за Неа Мудания и след това на 25 км мисля ,че беше твоят курорт
Весело изкарване и да покажеш снимки
Георги Пенчев

От Тесалоники хващаш на влизане табелите за Халкидики ,в последствие ще излязат за Неа Мудания и след това на 25 км мисля ,че беше твоят курорт

Георги Пенчев
голяма мъка е с рейс пич...аз пътувах до атина с фиат браво 1.4 и 12 часа карах..горкото над 120 не ще да вдигне..винетки няма но има тол такси...те са като минеш солун посока атина и обратно...повечето ограничения са 130 или 120 така че споко...
помня когато пътувах сега на великден пътувахме заедно с една Е36 316 даже май тръгнахме заедно от пловдив с пловдивска регистрация бордо цвят...горкия първият път го изпреварих преди садански...после той ме изпревари след серес след това на катерини после аз го изпреварих след ламиа и така до атина...пича в 6 сутринта му се виждаха ясно черните торби под очите ама кеф е да пътуваш
помня когато пътувах сега на великден пътувахме заедно с една Е36 316 даже май тръгнахме заедно от пловдив с пловдивска регистрация бордо цвят...горкия първият път го изпреварих преди садански...после той ме изпревари след серес след това на катерини после аз го изпреварих след ламиа и така до атина...пича в 6 сутринта му се виждаха ясно черните торби под очите ама кеф е да пътуваш
- Vlados
- с две лица
-
grnka написа:голяма мъка е с рейс пич...аз пътувах до атина с фиат браво 1.4 и 12 часа карах..горкото над 120 не ще да вдигне..винетки няма но има тол такси...те са като минеш солун посока атина и обратно...повечето ограничения са 130 или 120 така че споко...
...
Говориш за магистралата (тя не е "повечето" от пътищата), а ПОВЕЧЕТО ограничения са 90...
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2