колко ви е разхода на място М51

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

колко ви е разхода на място М51

Мнение от swh_bmw » 08 Юли 2008, 13:54

Здравейте,
Понеже като запаля колата и достигна работна температура показалеца на бордовия компютър ми е около ~0.8 лт/час (без допълнителни включени консумати). Забелязвам че след повечко каране в задръстванията тези данни се изместват около 1.1~1.2 лт/час(пак без допълнително включени консумативи). Сигурно виското се е зацепило яко, но да ли е нормална разлика около %30-%40 процента само заради него. Иначе никога не съм имал проблем с температурата на двигателя, винаги е в норма.
Интересно ми е да чуя мненията на колегите(с М51) които са с бордови компютър настроени правилно, какъв разход показва след известно време на място, за да си сверя моя часовник ;).
Поздрави

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Re: колко ви е разхода на място М51

Мнение от dinozab » 08 Юли 2008, 14:11

swh_bmw написа:Здравейте,
Понеже като запаля колата и достигна работна температура показалеца на бордовия компютър ми е около ~0.8 лт/час (без допълнителни включени консумати). Забелязвам че след повечко каране в задръстванията тези данни се изместват около 1.1~1.2 лт/час(пак без допълнително включени консумативи). Сигурно виското се е зацепило яко, но да ли е нормална разлика около %30-%40 процента само заради него. Иначе никога не съм имал проблем с температурата на двигателя, винаги е в норма.
Интересно ми е да чуя мненията на колегите(с М51) които са с бордови компютър настроени правилно, какъв разход показва след известно време на място, за да си сверя моя часовник ;).
Поздрави

Моят не го гледам особенно много щото съм си заключил скритите функции по обясними причини :mhihi: :mhihi: :mhihi: Zack знае най-добре :mhihi: :mhihi: :mhihi: Но иначе на загряло положение е около 0.9-1.1л/ч. на студен двигател е 1.3-1.4л/ч. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 08 Юли 2008, 14:59

Здравейте,
Това което си казал 0.9-1.1 на какво загряло е(малко кофти се изразих :mhihi: ). Например тръгвам с колата студеничка,пресничка след 7,8 минути температурата достигнала 12 часа. Спирам на някой светофар гледам 0.8 лт, 0.9 лт, някъде там се колебае. Продължавам да карам. Например около час, час и половина. Пак съм спрял на някой светофар и пак гледам борда 1.1 лт,1.2 лт. То се усеща и самото виско как фучи като натисна и газта(все едно карам реактивен двигател). От там вадя извода че около виското е причината за това увелечение :dunno: . Но ми се видя разликата голяма за това исках да питам как е при вас.
Поздрави

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 08 Юли 2008, 15:03

Ми колега явно е от него аз лично не съм се заглеждал по този начин и не помна кога съм го гледал това нещо дали много съм карал или не.Ще вида как е при мен тъкмо нямам виско и ще ти кажа при мен има ли промяна ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 08 Юли 2008, 18:11

Рече и отсече, тоя Дани сериозен човек ...... кара с първомайски перки.
Браво батка :D
Та какво искате да кажете нашите матаретки харчат няма и 1,5 на час ....
Браво на тия мюнхенските репи :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 08 Юли 2008, 19:07

И аз съм чел, че гълта около 800 гр на час. Аз въобще не съм гледал как е на място ....само в движение . На място ако се нулира разхода незнам как ще покаже стойности около литър . Освен да не я знам тази екстра .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 08 Юли 2008, 19:29

Задрвейте,
Нормалния разход и аз си спомням че трябва да е около 800гр на час, без включени консумативи на вече достигнал нормален работен режим.
Верно колега я погледни с ел. перката как ще е разхода когато загрее много :).
Иначе тези данни се гледат от борд компютъра скрита функция номер 3.
Поздрави

Назад към E34