Пръскалка за чистачки !
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
Пръскалка за чистачки !
От седмица имам следния проблем! При пръскане на стъклото, пръскалката от страната на шофьора едва едва пръска(много слабо) , а другата пръска добре? Пробвах с туплийка да почистя , обаче ефект нямаше ?!? Отворих кората на капака и гледам точно преди пръскалката има някаква бяла цилиндрична джаджа дето се е скъсала на две през средата(едвам се държеше и като я бутнах се раздели на две и гледам че вътре има някаква гумена клапа или нещо такова) !?!?!?!?
Забелязах че веднъж е била лепена(вероятно с канокулит) ! Дали да пробвам да я лепя пак и с какво ? А тая джаджа(бялата) за какво служи ? И мога ли да я махна и да вържа маркучето директно към пръскалката ??? Или да купувам нова ? Колко струва и как се нарича ?
Забелязах че веднъж е била лепена(вероятно с канокулит) ! Дали да пробвам да я лепя пак и с какво ? А тая джаджа(бялата) за какво служи ? И мога ли да я махна и да вържа маркучето директно към пръскалката ??? Или да купувам нова ? Колко струва и как се нарича ?

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
това е филтър с клапан за налягане. филтрира течността да не запуши пръскалката, а също така и "държи" налягане в маркуча, за да пръска веднага течност и да не стърже на сухо чистачката
купи си нови от дару

купи си нови от дару

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
абе вие нормалнили сте кво праите в тва "дару"не мога да разбера 100лв пръскалки(да си пръскат с тях)отивам взимам някви за два лева пръскат ли пръскат кво повече а и освен това ако имаш течност за чистачки няма да замръзнат 

Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
golov_bg написа:абе вие нормалнили сте кво праите в тва "дару"не мога да разбера 100лв пръскалки(да си пръскат с тях)отивам взимам някви за два лева пръскат ли пръскат кво повече а и освен това ако имаш течност за чистачки няма да замръзнат
Колега ,сега става въпрос за нещо ,което е редно да се купи ново - не става въпрос за дюзите на капака а за тенхите клапани

Защото и на мен преди две години като се запушиха и ги изхвърлих ,без да дам 45 лв за нови ,които ги има само БМВ оригинални започнах да си дера челното стъкло за това ,че като дръпна лоста за миене на челното стъкло и минаваха по поне 4 секунди докато водата стигне чак от съда на стъклото а през това време чистачките с праха и пясъка правеха по поне два маха на сухо

Сега с нови капак те са ми наред и всичко е О'К.Като се запуши някое отивам и купувам ,няма начин
Георги Пенчев
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Скоро копувах тез клапан4ета от Дару, но не помня то4но колко струваха защото взех и други работи, но мисля 4е бяха около 10лв. за брои 

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Извинявам се за офтопика,но да питам нещо за дюзите с подгряване. Как се управлява подгряването и как да разбера дали мойте са такива?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
NeoPrint написа:Извинявам се за офтопика,но да питам нещо за дюзите с подгряване. Как се управлява подгряването и как да разбера дали мойте са такива?
заедно със страничните огледала се подгряват. най-лесно може да разбереш като махнеш изолацията на предния капак и трябва да има по 2 жички на пръскалка

иначе по темата: тия клапан филтри са по 8-10 лв в дару

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, какво става тука какви са тия цифри къде отивате.
ЦЕНА НА КЛАПАН В ДАРУ КАР 5.88 лв на БРОЙ, АУТО ПЛЮС 5.80 ЛВ.
Пръскалката от която излиза вода няма за какво да се сменя като е здрава. Ако имате излишни финанси може да ми ги дадете тогава.
ЦЕНА НА КЛАПАН В ДАРУ КАР 5.88 лв на БРОЙ, АУТО ПЛЮС 5.80 ЛВ.
Пръскалката от която излиза вода няма за какво да се сменя като е здрава. Ако имате излишни финанси може да ми ги дадете тогава.
- Pilgrim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525 TDS
На мен пръскалките постоянно ми се запушват и сега като прочетох тази тема разбрах за съществуването на тези клапани
!!! Има ли модели без такива клапани или при мен са отстранени от прешния собственик и ако огледалата са ми без подгрев, това означава ли че не мога да си взема пръскалки с подгрев?

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Ако огледалата ти не са с подгрев може да се направят, също може да си вземеш и пръскалки с подгрев, но не виждам смисъл от този подгрев на водата понеже зимата може би ще ти трябва и ново челно стъкло, незнам с каква е Т на водата. Както си решиш взимай каквото ти трябва. Още не съм стигнал, но ще си направя огледалата с подгрев. Сега правя един мулти волан за СД и си е голяма хамалогия, после ще си правя подсветка на дръжките на вратите и като се отвори врата да свети къде ще стъпиш нощно време. Най-важното, не ми стига времето.
- nikk4o78
- кандидат ентусиаст
-
както колегата преди мен каза за цената на тези филтри в Дару е 11лв. за два броя , миналата седмица си купих така , че потвърждавам 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Ако не можеш да отидеш до Даровци, обади ми се, носят ми ги на ръка
, после плащам и ги сменям за отрицателно време. Както направих с моите.

- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Pilgrim написа:На мен пръскалките постоянно ми се запушват и сега като прочетох тази тема разбрах за съществуването на тези клапани!!! Има ли модели без такива клапани или при мен са отстранени от прешния собственик и ако огледалата са ми без подгрев, това означава ли че не мога да си взема пръскалки с подгрев?
Не слагай вода от чешмата в казанчето, аз слагам само минерална вода или течност за чистачки.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Е, това си е баш скрънзотия - чешмяна вода. Колега какно направи с тези пръскалки, взе ли ги най-накрая. Така си взех съединител комплект и тез пръскалки и ги платих чак след седмица, че нямах парички когато ми ги донесоха и бях забравил за това.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2