Пореден инцидент в София - сблъсък на бмв и линейка ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 07 Юли 2008, 21:17

Обаче Е46 здрава машина бе дееа,мачка наред квото и се изпречи! :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 07 Юли 2008, 21:17

mastorpetko написа: А ако колата не беше БМВ, дали щяха да се изпишат толкова защитни мнения към водача на лекия автомобил?

С каквото и да се беше ударил, пак щях да го защитя :!: С тоя човек съм седял пет години на един чин, няма начин той да мине на червено или да не даде път на линейка ако може :!: Просто не е такъв човек, не е некое бесно тарикатче :!:
Последна промяна Valentin_Peev на 07 Юли 2008, 21:26, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 07 Юли 2008, 21:25

Valentin_Peev написа:
mastorpetko написа: А ако колата не беше БМВ, дали щяха да се изпишат толкова защитни мнения към водача на лекия автомобил?

С каквото и да се беше ударил, пак щях да го защития :!: С тоя човек съм седял пет години на един чин, няма начин той да мине на червено или да не даде път на линейка ако може :!: Просто не е такъв човек, не е некое бесно тарикатче :!:
Навити ли сте на една подписка в защита на момчето с БМВ-то?Не знам как се процедира,но все си мисля,че трябва да измислим нещо...все пак бая ще го клатят,а е почти сигурно,че шофера на линейката може да е виновен....!?Свидетели(Марто),брат-отивай и пиши,че при смъртен случай не ми се мисли за момчето! :roll:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Plague » 07 Юли 2008, 21:27

Много жалко за доктора:(
Винаги съм се ядосвал като видя някой линеикаджия да си пуска на всеки светофар сигнализацията за специален режим на движение само за д амине и после я спира... вече ще правя всичко възможно да бъдат подобаващо и публично нахранени когато е възможно щото ми писна както ми писна и от пораснали сополи със скъпи коли заради които шофьорите на бмв са сочени с пръст при всеки подобен случай а именно - преди малко се прибирам със скутера ми който е мотопед и се кара с м категория и ме спират полицай - единият видимо по-интелигентен или можеби защото не обели и дума ми се е сторило така а другия ми задава некви глупави въпроси и ми гледа книжката и ми вика "абе не са ли ти казвали че искат "М" категория за тва" и аз му обясних че който има "б" има и "м" та.. както и да е пускат ме и отсреща се задават един пистов мотор и едно е36 комби, от далече се вижда че моториста е без каска но те държаха да спрат бмв-то което го караше неква мацка а тоя с мотора заобиколи полицаите .... та аз си продължавам и хващам светофара на който вече няма никакви коли пред мен да свети зелено и захождам да правя ляв завой при което виждам как неква Х5-ца тръгва на червено оглеждайки се но незнайно как аз не попадам в полезрението му и му пибиткам а тои се стряска и спира рязко а аз вече съм намалил и му викам "абе човек светофара ти е червен какво правиш " а тои - "кво като е червено бе карай си по пътя" ..
Ето заради такива смотаняци сме станали нарицателно за хулигани на пътя и спряха мадамата без причина и пуснаха нарушителя д амине покрай тях.
п.с. след около 5 секунди направо побеснях изпитах огромното желание да видя как някой рейс минава през Х5-цата... :evil: :evil: :evil:
п.с. мн тъпо съм го обяснил обяче ме е толко яд вече на всичко че не мога д анамеря правилните думи ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 07 Юли 2008, 21:53

titto написа:
Valentin_Peev написа:

С каквото и да се беше ударил, пак щях да го защития :!: С тоя човек съм седял пет години на един чин, няма начин той да мине на червено или да не даде път на линейка ако може :!: Просто не е такъв човек, не е некое бесно тарикатче :!:
Навити ли сте на една подписка в защита на момчето с БМВ-то?Не знам как се процедира,но все си мисля,че трябва да измислим нещо...все пак бая ще го клатят,а е почти сигурно,че шофера на линейката може да е виновен....!?Свидетели(Марто),брат-отивай и пиши,че при смъртен случай не ми се мисли за момчето! :roll:

Тито,проблема е ,че подписката няма дя ппомогне.Единствения начин е Марто да свидетелства и по възможност още някой свидетел.Зависи как ще го тълкуват ,ДАЛИ Е НАЛИЦЕ УМИСЪЛ ИЛИ СЕ КАСАЕ ДО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ, СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ОБЕКТИВНИТЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА, А НЕ ОТ ОБЯСНЕНИЯТА НА ДЕЕЦА, НИТО ОТ ЛИЧНИТЕ ПРЕЦЕНКИ НА ЛИЦАТА, ВЪЗПРИЕЛИ ПРЯКО И НЕПОСРЕДСТВЕНО ДЕЯНИЕТО НА ПОДСЪДИМИЯ. Лошото в случая с линейката е,че момчето може да го подведат по чл.11 от НК
Изображение

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 07 Юли 2008, 22:04

преди време като карах един бус повече от година само в центъра виждах всеки ден , едни и същи ухилени физиономии в линейки по едно и също време как се смеят и пият кафенце с цигарки докато минават цялата колона в задръстването на буркани и на червени светофари :!: е не може всички да са тарикати и да минават на червено и никога нищо да не се случи :!: :evil:

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Юли 2008, 22:09

почти съм убеден че линейката е виновна, имайки предвид ситуациите в които съм изпадал заради тях, без сирени и лампи карат все едно са господари на пътя! Това , че може да имаш специален режим на движение при определени условия не те освобождава от задължението да спазваш правилника и закона за движение по пътищата. Явно в повечето случаи бързат за да закарат някой до в къщи, да си купят кафе или закуски. :confused: :confused:
Жалко за загиналия лекар!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 07 Юли 2008, 23:27

!!Asen_X написа:AHTuBuPyC
Подобни заглавия не са особено подходящи. Какво значи това "пак се проявихме"? Не връзвай форума с всеки собственик на БМВ. :confused:

Колега знам това, те и стикерите несвързват собственика със клуба но уви, ония с синьо-белите емблеми винаги са виновни ...

и все пак поправих заглавието, беше важно за мен поне, за пусна темата за да изясниме ние ситуацията, сами виждате колко познати се намериха на пострадалия колега, а най-хубавото е че имаме и свидетел! Марто дано да постъпиш граждански, независимо кой е виновен ...

Колкото до спора за сирената, сега се сещам, че може да се вземат показания от дъщерята на пострадалия човек в линейката, тя трябва да знае дали са били с сирена по пътя от Божурище или не, лекарите може и да излъжат ...

И все пак, правете път, утре може вие да сте вътре, а тогава всяка секунда е ценна!!!
bmw

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donbazil » 07 Юли 2008, 23:48

Мисля, че вече няма за какво да се спори кой е винивен. По новините на нова тв дадоха изявление на органите, че линейката е минала на червено с пуснати светлинни сигнализации. Според закона МПС със специален режим не са с предимство в разрес със светофарната уредба или знаците......
Истината е в дизела
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 08 Юли 2008, 0:03

тия от форума на БТВ са много прости хора... добре, че по нова пуснаха инфо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 08 Юли 2008, 3:24

donbazil написа:Мисля, че вече няма за какво да се спори кой е винивен. По новините на нова тв дадоха изявление на органите, че линейката е минала на червено с пуснати светлинни сигнализации. Според закона МПС със специален режим не са с предимство в разрес със светофарната уредба или знаците......

Не знам ти ли се обърка или аз не ти разтълкувах мнението - но линейка се спира само от регулировчик пък ако ще и синьо да свети светофара.От днес обаче явно и е46 има правомощие да спира линейки. :) :mhihi:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 08 Юли 2008, 4:15

Младежа ще бере доста ядове. В България каквото ти лепнат медиите, няма начин да не окаже подобаващо влияние върху общественото мнение, респективно и върху съдебната система.
Като стане ясна истината впоследствие, никой няма и да си направи труда да я отрази. Такава е журналистиката в България - мизерни човечета бързат да надраскат нещо без да осъзнават, че това може да съсипе човешки живот. Важното е бързо определяне на виновник, пък майната й на истината.

Ще го друскат от дело на дело години наред. Съдебната ни система е тотална катастрофа. Не ми се мисли какво го чака.

BMWALPINA
Помоли го да драсне едно писмено обяснение какво точно се е случило. Ще пусна текста в сайта, заедно с цитати от новините. Ще видим да свършим и някаква друга щуротия по темата пък знае ли човек.
Крайно време е да се даде някакъв отпор на постоянните натяквания в медиите, че вечно тия с БМВ-тата са виновни по подразбиране.

ентусиаст
Аватар
Кара: KIA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от THE DUNK MACHINE » 08 Юли 2008, 8:48

Лошото е че за да напишат опровержение искат 5000лв вестникарите дори когато имаш доказателства :evil:
THE ONE & ONLY E30

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Юли 2008, 10:33

THE DUNK MACHINE написа:Лошото е че за да напишат опровержение искат 5000лв вестникарите дори когато имаш доказателства :evil:

Зависи как им поднесеш новината.
Я си представи ,че разобличат колко са тъпи от конкурентната телевизия ,че не са разбрали първи за първоначалната заблуда :idea:
Кофти е че има смъртен случай, демек и да не е виновен шофьора на БМВ-то пак ще бъде наказан :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 08 Юли 2008, 10:34

vld написа:
THE DUNK MACHINE написа:Лошото е че за да напишат опровержение искат 5000лв вестникарите дори когато имаш доказателства :evil:

Зависи как им поднесеш новината.
Я си представи ,че разобличат колко са тъпи от конкурентната телевизия ,че не са разбрали първи за първоначалната заблуда :idea:
Кофти е че има смъртен случай, демек и да не е виновен шофьора на БМВ-то пак ще бъде наказан :roll:

Сигурен ли си?
Защо ако нямаш вина те наказват?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата