Поблем- пали и гасне след 2-3 сек.-Решен!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Поблем- пали и гасне след 2-3 сек.-Решен!

Мнение от cucko » 07 Юли 2008, 16:02

Колеги казвайте бързо от къде може да е проблемът!
Карам си аз и изведнеж ми угасва колата...спирам оп после пак въртя и нище да запали!Отварям капака гледам бушони няма изгорял!После откачам акумулатора за 2-3 мин. и пак го закачам....въртя пали но след 2-3 сек. пак гасне!Чудя се дали не е от ламбда сонда или нещо друго.Защото ток има върти се нормално но след като се запали угасва веднага....бензин има,ток има а проблема къде е....?!
Колата си я оставих на пътя и се чудя как да я прибера като нямам дупка за куката....пък и чакам да дойде един човек да я види щото не мога да открия човекът който да я диагностира на комп.!
Искам просто дали има начин да я запаля и да я откарам на диагностика...мисля си че ако махна ламбда сондата дали ще се оправи временно...просто следа че може би от там дава инфо на комп. и от там гасне!
Колата ми е е36 318 ис купе М42Б18 11.93 год.
Последна промяна cucko на 11 Юли 2008, 13:12, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 07 Юли 2008, 16:19

Братле според мен едвали е от ламбдата.Да не би бензиновата помпа да е заминала, аз за това се сещам :roll:
Как така нямаш дупка за теглене не е възможно.Отпред на бронята има едно капаче, отваряш го внимателно с отверка и там има дука в която се навива куката за теглене, а вече ако нямаш кука това е друг проблем.Ако имаш някой приятел с БМВ наблизо, поискай му я :)
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 07 Юли 2008, 16:23

Nikito_nn написа:Братле според мен едвали е от ламбдата.Да не би бензиновата помпа да е заминала, аз за това се сещам :roll:
Как така нямаш дупка за теглене не е възможно.Отпред на бронята има едно капаче, отваряш го внимателно с отверка и там има дука в която се навива куката за теглене, а вече ако нямаш кука това е друг проблем.Ако имаш някой приятел с БМВ наблизо, поискай му я :)

Имам резба имам и кука но бронята ми няма дупка тря да и пробивам... :banghead:
Пък и аз си мисля че е от бензиновата помпа!Явно ще трябва да я почуквам и пак да пробвам дали ще запали...
Щото се обаждах и ми викат че няма да е от помпата...тъкмо тогава бях тръгнал да отварям под задната седалка...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 07 Юли 2008, 16:39

Ей че неприятно е това с бронята :( .
За мен най-логичното е помпата, като разбереш кажи от какво е
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e36 320 Touring

Мнение от Harrys » 07 Юли 2008, 17:55

Колега и аз имах този проблем тези дни. Беше ми се запушил бензиновия филтър- карах я в червеното на резервоара и беше смукнало яко утайки. Провери дали минава след него бензин, при мен не минаваше.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Мнение от EnthusiasT » 07 Юли 2008, 18:04

виж си компа колега, датчик на колянов вал,бензинова помпа това ми идва на акала в момента

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 07 Юли 2008, 19:32

Утре ще я видят на диагностика!
Направих дупка и сложих куката !Току що я дърпаха до мястото където ще я проверят и знайте ли какво!
Запалих и тръгна да работи!
КУНИ който ме дърпа ми вика какво правйш ей за какво те дърпах до тук...и малко след това угасна сама...(поработи между 30-50 сек.)
и мен ме навежда мисълта че има някъде задръстено...но нека да видим какво ще каже диагностиката!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 07 Юли 2008, 19:46

Май май може ида е от филтъра :mhihi: , дано е това колега ;)
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 11 Юли 2008, 13:13

Проблемът вече е решен!Оказа се че бензиновата помпа дала фира!Смених я с друга и вече си я карам нормално... :lol:

Назад към E36