проблем с бензиновата помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с бензиновата помпа
здравеите, карам бмв 320 е36 преди няколко дена имах проблем, не можах да запаля, колата ми има оригинално газово, винаги пали на бензин, обърнах на газ и запалих , но на бензин не иска, бужона е здрав, самнява ме да не е нежто от релето за помпите , зажтото при мен са две, малко е вероятно и двете да изгорят едновременно, искам да запитам кое е това реле за помпите
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
И аз карам 320 92г и имам проблен с помпата,помпата по принцип работи обаче не стига ток до нея не знам има ли реле и кое точно е,да не би и при мен да е изгоряло

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Колега,провери за всеки случай бензиновия клапан(би трябвало да имаш) дали отваря преди да разглабяш помпи и т.н.
- 33k
- младши ентусиаст
-
- Кара: .....
- Мечтае да кара: X6M
и при мен понякога неиска да пали на бензин а понякога пали и незнам от какво е.. помпата си работи.. къде е този клапан

- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
Колеги току що реших такъв проблем, при мене се получи че колата не искаше да запали, проверих предпазителите и релето за помпата ...всичко си беше наред.Свалих помпата(няма нищо сложно в това не се плашете да го направите сами)Преди това проверих дали на буксата й идва 12в. като завъртях ключа на стартер, при мене си имаше 12в. Като почукнах помпата и тя тръгна.После си купих нова БОШ монтирах я ...и колата си запали.
Успех

свн
- 33k
- младши ентусиаст
-
- Кара: .....
- Мечтае да кара: X6M
svetoslavned написа:Колеги току що реших такъв проблем, при мене се получи че колата не искаше да запали, проверих предпазителите и релето за помпата ...всичко си беше наред.Свалих помпата(няма нищо сложно в това не се плашете да го направите сами)Преди това проверих дали на буксата й идва 12в. като завъртях ключа на стартер, при мене си имаше 12в. Като почукнах помпата и тя тръгна.После си купих нова БОШ монтирах я ...и колата си запали.![]()
![]()
Успех
да разбирам,че си си купил нова но и старата ти е работила така ли

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
svetoslavned написа:....... Като почукнах помпата и тя тръгна........
Това е само временно решение!
Другия вариант е да и дадеш "обратен" ток само за част от секундата и пак тръгва.....,НО при всички положения си трябва нова помпа....

Re: проблем с бензиновата помпа
gladiator написа:здравеите, карам бмв 320 е36 преди няколко дена имах проблем, не можах да запаля, колата ми има оригинално газово, винаги пали на бензин, обърнах на газ и запалих , но на бензин не иска, бужона е здрав, самнява ме да не е нежто от релето за помпите , зажтото при мен са две, малко е вероятно и двете да изгорят едновременно, искам да запитам кое е това реле за помпите
режих проблема, от помпата беже, когато е по4укнах помпата тръгна, но я смених с нова, благодаря за саветите
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
Здравейте и от мен. Слизам аз днес при колата, паля прекихка един два пъти и спря... Предполагам че е от помпата. Ама като не знам къде е да я почукам да проверя дали ще заработи... Помагайте е много кофти без кола. Къде се намира бензиновата помпа. Колата е 320 94г.
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
Как така прекихка,от къде си сигурен че е от помпата.Напиши повече за проблема,иначе помпата е вътре в резервоара ???????
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
emes691 написа:Как така прекихка,от къде си сигурен че е от помпата.Напиши повече за проблема,иначе помпата е вътре в резервоара ???????
Ми така, завъртя, прекихка 2-3 пъти и после само въртеше без грам емоция. Тва е, друго кво да кажа. Вчера си се прибрах вечерта без никви проблеми... И тая сутрин всичко свърши.
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
Карал ли си в последно време на резерва,имам предвит с малко гориво.Провери я дали върти самата помпа,отиди при някой който знае,ако работи,веднага сменяш горивния филтър и си готов.Дано минеш само с филтъра........ако е от това
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
Горивния филтър, свещите и маслото са чисто нови... единственото което ми идва на ум е бензиновата помпа защото като дам на контакт и не се чува грам. кляках до колата гледах правих струвах но не можах да я чуя. Понеделник на майстор и тва е, няма нерви повече да се занимавам...
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
14 мнения
• Страница 1 от 1