помогнете - проблем с Е 34 525 TDS
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
помогнете - проблем с Е 34 525 TDS
Здрасти, та и аз да си кажа болката!
Значи първо малко инфо!
Миналата седмица правих профилактика на колата. Смених виско, помпа,ремъци, маркучи,капачка на съда за антифриза,всички видове филтри и т.н. направих профилактика на всички сензори и тем подобни, смених антифриза с червен вземах части възможно най добрите за България! Минахме всички процедури по стартиране на моторетката!
Та в крайна сметка се появи проблем!!
На другия ден сутринта отварям капака и кво да гледам! Горния маркуч който влиза в радиатора сплескан кат се едно с вакум е засмукан!! Обадих се на майтора и той вика нема проблем! Но вчера какво се получи! Карам си аз и гледам стрелката изведнаж от положение 12 без 1, мина точно на 12 ч., след малко мина в 12 и една а в смедващия момент отоново се върна на 12 без 1 и така започна да се движи до момента в който веднага се прибрах!! Колата не надува маркучи мотора пее...
Днес сутринта отново бе със сплескан горен маркуч!!
Моля за съвети и помощт че та, кола ми е кат жена
толкова много даржа...
Мои познати казват че е проклетата капачка,майстора не дига тела
предварително благодаря
Значи първо малко инфо!
Миналата седмица правих профилактика на колата. Смених виско, помпа,ремъци, маркучи,капачка на съда за антифриза,всички видове филтри и т.н. направих профилактика на всички сензори и тем подобни, смених антифриза с червен вземах части възможно най добрите за България! Минахме всички процедури по стартиране на моторетката!
Та в крайна сметка се появи проблем!!
На другия ден сутринта отварям капака и кво да гледам! Горния маркуч който влиза в радиатора сплескан кат се едно с вакум е засмукан!! Обадих се на майтора и той вика нема проблем! Но вчера какво се получи! Карам си аз и гледам стрелката изведнаж от положение 12 без 1, мина точно на 12 ч., след малко мина в 12 и една а в смедващия момент отоново се върна на 12 без 1 и така започна да се движи до момента в който веднага се прибрах!! Колата не надува маркучи мотора пее...
Днес сутринта отново бе със сплескан горен маркуч!!
Моля за съвети и помощт че та, кола ми е кат жена

Мои познати казват че е проклетата капачка,майстора не дига тела
предварително благодаря
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Майка, стига сте си правили ташак ..........
Човека е в беда има си проблем и ако не можете да помогнете - поне не се бъзикайте - темата за "кратунковците и буравестниците" я изтриха
Ами Пешо от някъде прави вакуум и сгъва "най - слабото звено на веригата", ако главата на мотора беше от найлон - сега щеше да прилича на сополено топче
Дали капачка или от друго място , но тва е вакуум

Човека е в беда има си проблем и ако не можете да помогнете - поне не се бъзикайте - темата за "кратунковците и буравестниците" я изтриха

Ами Пешо от някъде прави вакуум и сгъва "най - слабото звено на веригата", ако главата на мотора беше от найлон - сега щеше да прилича на сополено топче

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
отвори тапата на преливника и виж дали ще се оправи маркуча като е студена
иначе ако се оправи и засмуче водата от казана и долей още малко
може да не и достига
може да не и достига

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:отвори тапата на преливника и виж дали ще се оправи маркуча като е студена
може да не и достига
Здравей, да оправя се, но няма кво да наливам защото антифриз просто си има! Даже мисля че е малко повече от колкото трябва! То е ясно че вакум прави и според мен единственото място от кадето може да става това е капачката! Преди 10 дена нямаше проблем! Майстора ми каза че предната ми е запушена и купих нова...
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Wenzy написа:Майка, стига сте си правили ташак ..........![]()
Човека е в беда има си проблем и ако не можете да помогнете - поне не се бъзикайте - темата за "кратунковците и буравестниците" я изтриха![]()
![]()
![]()
Ами Пешо от някъде прави вакуум и сгъва "най - слабото звено на веригата", ако главата на мотора беше от найлон - сега щеше да прилича на сополено топче![]()
Здрасти Венци, кой си прави ташак? Най много мрязя кат правя нещо и да не се получава! И аз си мисля че е капачката! виското работи, ел перката също, течност има, термостат на шест, парното също има супер! А сетих се , на място един час я държах и това не го прави, само при движение!! Явно се получава в определени моменти...
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Значи да направя и друго пояснение!!!
Държа я на място и всичко си бачка! Отварям капачката няма проблем! и гледам излишното дет се връща в доп. съд.... отначяло кат е студена връща повече, кат отвори термостата започва по малко да пикае, но не спира, няма балончета и тем подобни, като и подам газ струята се увеличава....това нормално ли е?
Държа я на място и всичко си бачка! Отварям капачката няма проблем! и гледам излишното дет се връща в доп. съд.... отначяло кат е студена връща повече, кат отвори термостата започва по малко да пикае, но не спира, няма балончета и тем подобни, като и подам газ струята се увеличава....това нормално ли е?
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Няма проблем Пеше всичко е оправено или съм объркал темата
- неставаше въпрос за теб
На място ТДС-а не грее и затва не ти прави тая магария

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Wenzy написа:Няма проблем Пеше всичко е оправено или съм объркал темата- неставаше въпрос за теб
![]()
Здрасти, значи сега бях пак отван 2 часа...отначало на място бая време след това я въртях из квартала се на 2 поне 20 мин. и не мрадна

Тая капачка е май! Някой знаели някви параметри за капачката? Имали разлика капачка за бензин и дизел...
за тдс 1,4 бара ,а за м50 я дават 2 бара ,за м20 -1,4бара.Моята съм сигурен,4е е от бензиново е32 работи си без проблем.Peter Angelov написа:Wenzy написа:Няма проблем Пеше всичко е оправено или съм объркал темата- неставаше въпрос за теб
![]()
Здрасти, значи сега бях пак отван 2 часа...отначало на място бая време след това я въртях из квартала се на 2 поне 20 мин. и не мрадна![]()
Тая капачка е май! Някой знаели някви параметри за капачката? Имали разлика капачка за бензин и дизел...

by ''kompleksa''
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
ivan. написа:за тдс 1,4 бара ,а за м50 я дават 2 бара ,за м20 -1,4бара.Моята съм сигурен,4е е от бензиново е32 работи си без проблем.Peter Angelov написа:Wenzy написа:Няма проблем Пеше всичко е оправено или съм объркал темата- неставаше въпрос за теб
![]()
Здрасти, значи сега бях пак отван 2 часа...отначало на място бая време след това я въртях из квартала се на 2 поне 20 мин. и не мрадна![]()
Здрасти, благодаря за писмото на лична! Утре ще ходя до варна кар да поръчвам май

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Peter Angelov написа:ivan. написа:за тдс 1,4 бара ,а за м50 я дават 2 бара ,за м20 -1,4бара.Моята съм сигурен,4е е от бензиново е32 работи си без проблем.Peter Angelov написа:Wenzy написа:Няма проблем Пеше всичко е оправено или съм объркал темата- неставаше въпрос за теб
![]()
Здрасти, благодаря за писмото на лична! Утре ще ходя до варна кар да поръчвам майНа капачката ми пише нещо от рода на 140...
Тва 140 дето ти го пише на капачката е точно тва 1.4 бара на което отваря клапанчето и.И да те питам що си го сложил тоя червен антифриз като той е синтетичен и е само за последното поколение автомобили и знам че ако се сложи на стара генерация автомобили нямам предвид на години и километри започват проблемите.Просто на него му е различно разширението и свиванито както и топлопроводимоста

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Квоооооооооооо...........сериозно!! Не мога да повярвам да е от тоя червения антифриз!! баси може ли тая работа да е
Днес сутринта маркуча пак беше сплескан! Хммм ще взема капачка пък ще видя кво ще стане
Егати от една седмица не мога се кефя на машинката....почвам да ставам нервен...

Днес сутринта маркуча пак беше сплескан! Хммм ще взема капачка пък ще видя кво ще стане

Егати от една седмица не мога се кефя на машинката....почвам да ставам нервен...

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
dinozab написа:Peter Angelov написа:ivan. написа:за тдс 1,4 бара ,а за м50 я дават 2 бара ,за м20 -1,4бара.Моята съм сигурен,4е е от бензиново е32 работи си без проблем.Peter Angelov написа:Wenzy написа:Няма проблем Пеше всичко е оправено или съм объркал темата- неставаше въпрос за теб
![]()
Здрасти, благодаря за писмото на лична! Утре ще ходя до варна кар да поръчвам майНа капачката ми пише нещо от рода на 140...
Тва 140 дето ти го пише на капачката е точно тва 1.4 бара на което отваря клапанчето и.И да те питам що си го сложил тоя червен антифриз като той е синтетичен и е само за последното поколение автомобили и знам че ако се сложи на стара генерация автомобили нямам предвид на години и километри започват проблемите.Просто на него му е различно разширението и свиванито както и топлопроводимоста
Добре де, имаш ли параметри на зеления и на тоя червения...да има такова значение.....

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Не говорете глупости това неможе да е от антифриза аз купих колата от Германия и беше с червен антифриз и нямам проблем а щом са го сипали в Германия те знаят дали става на дърти кофтори.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3