ужас-6те трябва да слагам газ-инжекцион или обикновенна?Ис?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 08 Юни 2008, 10:02

blackrider написа:Пичове всичко си зависи от майстора! Поради високите цени на бензина /а аз карам 130-150км/София на ден/ сложих LOVATO обикновенна с всичките му симулатори ,настройнха ми Я идеално. на празен ход седи 900 оборота,на бензин също! Проблем нямам с менене на обороти ,мощността е 3-5 сек забавяне на рязък старт спрямо бензина.Колата си върви идеално както на бензин така и на газ,разлика почти няма! Разход 11.23 газ в София на вкл.климатроник !!!
Двигателя ми е 316i седан 97г 102к.с.
Бутилката ми събира 24.5л-минавам 218км/София в задръстванията !!!!!
Миналата седмица я пробвах и извън градско ,5 човека ,вкл клима,180км/н без проблем ,може много още но все пак возех и дете на 1г. !
За мен тези показатели са повече от идеални! :D

При цялото ми уважение, не те познавам, но считам за престъпна небрежност да караш дете на 1г. със 180км/час, камо ли да се хвалиш с това. Сам да си в колата, ще се напъна да те разбера, ама 5 човека, а м/у тях 1г. детенце... еби му майката... не е истина направо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 08 Юни 2008, 10:14

И двете коли са на бенз., на бенз ще си останат. Не ми пречи, че Карера 100 е 2.58 вече. Предпочитам да си я карам както е излязла от завода, не да ставам поредният уж бунтар-източно-европеец, на когото всичко му е скъпо. Карам си колата редовно, по 100на км. на ден из София, до Русе, до морето през няколко седмици, разходки си правя с приятелката ми - последната София-Русе-Слънчев Бряг-Китен-Царево-София.

...но темата май не беше за това?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328ti

Мнение от NOZES » 08 Юни 2008, 11:59

никой ненаписа колко струва самия газов инжекцион + монтажа ! за да направиме и малко сметки ..като след колко време ще се избие . :idea: :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 08 Юни 2008, 13:34

Никога не се избива...
Иначе реално около 1800лв. Има и опции по 1300.

Другата ми кола е на път да си хвърли двигателя след 5 години на газ :) Не е проблем да се оправи, но... ще видим.

Потребител
Аватар

Мнение от foxy_vd » 08 Юни 2008, 15:43

NOZES написа:никой ненаписа колко струва самия газов инжекцион + монтажа ! за да направиме и малко сметки ..като след колко време ще се избие . :idea: :?:

ГАЗ-инжекциона, който поставих е "LOVATO" и ми струваше точно 1100 лева. Това е цялата сума..... уредбата+монтаж+настройки. Сложих ГАЗ-инжекциона преди 3 седмици, но не във Видин където е 1800 лева, а в Монтана. Монтажа бе за 8 часа, но майсторите не си даваха зор. Бутилката е 35 литра и пълня 29 в нея. При 28 градуса температура на водата автоматично обръща на ГАЗ.

Имаше един проблем при тестването. До сермофрена има някаква малка помпа (така каза майстора), която помагала на водната помпа за по-добра работа на охладителната система. При теста изпарителя трудно загряваше и трудно обръщаше на ГАЗ. Когато обаче размърдаха клемите за тоците към тази допълнителната помпа, тя заработи нормално. Клемите обаче без да ги мърдаш не даваха добър контакт и отчиташе грешка. Майстора извади клемите и тази помпа вече на даваше грешка. Сега всичко е ОК. Трябва само да ида на мотор-тест да видят тези клеми.

Имам приятели с различни автомобили, които също си сложиха ГАЗ-инжекцион при тези пичове в Монтана. Някои вече карат повече от година и нямат никакви проблеми. Единия даже е навъртял 85 000 километра вече. Колите им са Рено "Лагуна" 2200 кубика, Форд "Мондео" 2000 кубика, Опел "Вектра" 2000 кубика. Разхода им е същият като моя, а разликата е само в автомобила..... дишат ми прахта. :D

На противниците на газта да кажа, че 9 години съм карал Пежо 405 SRI само на ГАЗ. Колата е пълен инжекцион и сложих обикновенна газова уредба "MARINI". Взех я на 160 000 километра, а сега е на 400 000. Всичките тези километри съм ги минал само на ГАЗ. Веднъж годишно ходех на мотор-тест и майстора ми казваше кога електрическата ми система има проблем. От тоци гърмят газови уредби, това е истината. Като си гледаш тоците не боли глава. Като не ги гледаш БУМ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 08 Юни 2008, 21:03

Мда, доста голям спор стана. Както пише колегата "foxy_vd" истината е в тоците, само ще добавя и въздуха - всички маркучета, маншони и т.н. трябва да се добре уплътнени иначе има пак БУМ. Излишния въздух създава проблеми. Никакви проблеми нямам на газ, при това обикновена гранатка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328ti

Мнение от NOZES » 09 Юни 2008, 11:06

мерси за инфото ,значи за 10 000км се избива горе долу ... хмм

Потребител
Аватар

Мнение от ivoru » 09 Юни 2008, 11:46

Аз още нямам бмв, ама сегашната ми кола е моно инжекция с обикновена газова. Има разлика при вървежа на газ и на бензин - на газ върви повече. Проверявал съм го многократно. Просто колата е настроена да върви на газ. С 10 лв изминавам 100 км. Освен това ми е кеф, че не замърсявам околната среда, което също е важно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 05 Юли 2008, 23:56

Срещу такива пускаш да тече ток по колата пък нека ми свалят и бронята ако щат :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 06 Юли 2008, 0:28

ivoru е как така върви почве, а харчи по малко от бензина :shock: и аз съм имал моно инжекция на гас със 2 входа на плочката за гаста и пак не вървеше като на бензин. А относно на кое повече върви само Дино може да покаже най-добре.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 06 Юли 2008, 1:01

Ау гас метан бензин нафта ала бала карайте си на което ви е оферта ! Аз лично не слагам газов инжекцион защото стягам колата в момента (искам в перфектен мотор да го сложа)

П.С Манете го Дидко Бандитко с компота цъка на бенз само хипер бързото TI и прекалява със слушането на Бате Сашо , играчори , играчо иванов ала бала жик так евалата :mhihi:

Дидко земи бате 2 нови двигателя единия го карай на бенз ,а другия на гас после ги отвори и виж по-чистия и кой няма нагари лайна и тн ;)

На тея стари коли нормално е да търсиме по-офертата ,а и са ни последна употреба все пак кой кара Е36 и му е първи собственик ? А щом е продадено едва ли е защото е перфектно просто ние прекарваме колите на европейците ,а си мислиме че сме най-големите
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 06 Юли 2008, 1:05

DirtySouth луд си бате.. пич никога не съм си мислил колите ни за най. Но ако си правиш сметка за разхода взимаш малолитранжна кола, ако ти идва пак скъпо слагаш гас. Икономията идва от пътен данък - 200лв. каско 500лв. гражданска 150лв. за части да не говориме....
Всеки вика караме коли по по еди колко си лева, но като гледам никой не си дупчи колата отвън и не си слагат триъгълник лепенка за гас, а се слагат джанти, тъмни стъкла яко газария..
И тея неща щом се случват само в бг да се правят коли по 150коня на гас нямам думми. И в германия има гас, но като внасях коли 1-2г. не забелязах такива неща дето се забелязват в БГ. Хората като нямат пари си взимат малитражка или дизел. ТИ не е бързо а си го карам за удоволствие. както искайте си карайте колите, просто казах Диното ще каже дали на гас ще е по бърза специално на момчето случая..
Като немога да го карам на бензин ще търся нещо което ме остройва спрямо джоба. Според мен или си прави колата яко и си я карай на бензин или си вземи кола която ти е само за движение иначе се получава една голяма газова точилка. Не искам никой да опрекна и не искам да се караме и спориме :)
Последна промяна ditko1 на 06 Юли 2008, 1:18, променена общо 4 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 06 Юли 2008, 1:08

Е кое ми е лудото братле и на мен не ми е добре че не карам Е46 и нагоре ама факт са кво да праим ;) Знаеш как е има хора дето им е много лев за хляба има и такива дето са им малко 40 бона за салфетки в син сити
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 06 Юли 2008, 2:17

DirtySouth написа:Знаеш как е има хора дето им е много лев за хляба има и такива дето са им малко 40 бона за салфетки в син сити

...колко гадно звучи, а колко на място е казано... :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 06 Юли 2008, 12:40

Всеки вика караме коли по по еди колко си лева, но като гледам никой не си дупчи колата отвън и не си слагат триъгълник лепенка за гас, а се слагат джанти, тъмни стъкла яко газария..

:OT: Колега,не съм си дупчил колата не само за дюзата за пълнене,но и за тръбите ,за укрепване на бутилката и за крепежа на ипарителя!Нямам лепенка газ,RECARO,REMUS,KONI,BREMBO,///M3 и т.н.Джантите ми са 17'' цола (така купих колата) и не мисля да ги сменям ,за да се чувствам мишок че карам на газ.Не са ми тъмни стъклата и няма да ги затъмнявам.Колата е адски постна няма М-брони ,прагове,лайстни,огледала.Не зареждам в 4 през ноща,защото не ме е срам ,че карам на газ и никой не трябва да го е срам.Нямам комплекс от това ,че карам на газ и никой не трябва да има.
Мисля,че тази тема е за катинар и в бъдеще,когато някой иска съвет за газ да му се даде такъв ,а не темите да стават по 5 страници безсмислени спорове.

П.С. Нищо лично колега ditko1 ,ама е тъпо да убеждаваш кякого да плаща двойно за едно и също нещо!!!
ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА СПАМА :OT:

ПредишнаСледваща

Назад към E36