ДО ВСИЧКИ ДРИФТЪРИ (continued)
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
ДО ВСИЧКИ ДРИФТЪРИ (continued)
Не разбрах 2 неща:
1. Защо оригиналната тема ( http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=100135 ) е била закрита толкова скоропостижно?
2. Защо всички отговори на оригиналната тема са напълно неадекватни? Единственото (частично) изключение беше последния постинг на error, което беше просто неадекватно (т.е. 'не силно неадекватно') ?
Горните 2 въпроса съвсем не са риторични; Силно се съмнявам, че ще получа смислен отговор; Дано греша.
И накрая едно място където може сравнително безопастно да се упражнявате - т.нар. 'писта Булгарплод' - източния край на София, зад ПЖИ-то, последната спирка на автобус 9:
http://bgmaps.com/services/links/links. ... 2b5be01806
(линкът ще е валиден една седмица)
1. Защо оригиналната тема ( http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=100135 ) е била закрита толкова скоропостижно?
2. Защо всички отговори на оригиналната тема са напълно неадекватни? Единственото (частично) изключение беше последния постинг на error, което беше просто неадекватно (т.е. 'не силно неадекватно') ?
Горните 2 въпроса съвсем не са риторични; Силно се съмнявам, че ще получа смислен отговор; Дано греша.
И накрая едно място където може сравнително безопастно да се упражнявате - т.нар. 'писта Булгарплод' - източния край на София, зад ПЖИ-то, последната спирка на автобус 9:
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
stenly написа:BMWALPINA написа:Караш ли БМВ?
Да; Но се мъча да ги откажа
Ако мислиш, че твоят контра-въпрос отговаря на горепоставените от мен 2 - грешиш.
Не мисля, че е контра въпрос. Но според мен го осъзнаваш кво е да караш БМВ и не ми се вярва да го отречеш 4е и ти си правил "прсототии"?
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Не разбрах с каква степен на неадекватност е бил моят постинг... Аз просто отговорих на въпроса с въпрос.

- Azrail
- UFO Pilot
-
По първа точка аз мога да отговоря - защото предупредих, че вече ще заключвам, без да обяснявам. Нямам време просто да обяснявам, тва се опитах да кажа и с народната приказка, която съм пуснал най-горе - най-важното е да има самоконтрол, не да акате постоянно и да знаете, че после някой ще дойде да забърше след вас. Все едно съм лелка в детска градина...
Както и да е, миналата тема беше заключена, защото някакъв тип плаши с бой друг тип, който е щял да го цуне, щото е неможач. Ти какво искаш да излезне от тази тема, по-точно? Какви "смислени отговори" по темата очакваш? Има си долу подфорум "Майсторско шофиране", ако толкова ти се дискутират техники за дрифтене - те там е мястото.
Достатъчно изчерпателен ли бях този път?
Както и да е, миналата тема беше заключена, защото някакъв тип плаши с бой друг тип, който е щял да го цуне, щото е неможач. Ти какво искаш да излезне от тази тема, по-точно? Какви "смислени отговори" по темата очакваш? Има си долу подфорум "Майсторско шофиране", ако толкова ти се дискутират техники за дрифтене - те там е мястото.
Достатъчно изчерпателен ли бях този път?
MORE BEER!
BMWALPINA написа:... Но според мен го осъзнаваш кво е да караш БМВ и не ми се вярва да го отречеш 4е и ти си правил "прсототии"?
Правил съм. И съжалявам за обстоятелствата при които съм ги правил.
Защото се е случвало да има и други хора, които биха могли да пострадат.
И не става въпрос само за хората в твоята колата - в определени ситуации (а именно, като работите отидат до там да почнеш да окупираш части от пътното платно, дето не ти се полагат

Или може би си убеден последовател на будизма и вярваш, че ако някой е в този момент срещу теб, то - кофти карма - значи си го е заслужавал.
Защо намирам реакцията ти/ви за крайно нездрава? Ако още не е станало ясно, най-добре ще е да се поясня с един пример:
Такова поведение е сравнимо с поведение на алкохолик, който не си дава сметка, че маниерът му на употреба на алкохол е проблем (най-вече за него). Нещо от сорта на:
"Ааа, поркам/дрифтим си яко, обаче не ми е проблем ... Кога/къде ли? По всяко време на деня/къдет ми кефне във града! Да ми се види опасно? Ке макя! Имам як черен дроб/късмет и не мисля, че това застрашава мен/околните."
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
stenly написа:BMWALPINA написа:... Но според мен го осъзнаваш кво е да караш БМВ и не ми се вярва да го отречеш 4е и ти си правил "прсототии"?
Правил съм. И съжалявам за обстоятелствата при които съм ги правил.
Защото се е случвало да има и други хора, които биха могли да пострадат.
И не става въпрос само за хората в твоята колата - в определени ситуации (а именно, като работите отидат до там да почнеш да окупираш части от пътното платно, дето не ти се полагат) тези в насрещното с какво са го заслужили
Или може би си убеден последовател на будизма и вярваш, че ако някой е в този момент срещу теб, то - кофти карма - значи си го е заслужавал.
Защо намирам реакцията ти/ви за крайно нездрава? Ако още не е станало ясно, най-добре ще е да се поясня с един пример:
Такова поведение е сравнимо с поведение на алкохолик, който не си дава сметка, че маниерът му на употреба на алкохол е проблем (най-вече за него). Нещо от сорта на:
"Ааа, поркам/дрифтим си яко, обаче не ми е проблем ... Кога/къде ли? По всяко време на деня/къдет ми кефне във града! Да ми се види опасно? Ке макя! Имам як черен дроб/късмет и не мисля, че това застрашава мен/околните."
Добре де, само не разбирам, защо си толкова убеден, че всички дрифтят в "час-пик". И не си мисли, че никой не осъзнава риска. Всеки има глава на раменете си и си поема риска (за жалост застрашавайки околните), отделен е въпроса дали я позлва по предназанчение тая глава. Не трябва да съдиш всички, заради поступките на няколко човека.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Батко, държавата ни я управляват мизерници, получаваме заплати и едвам си покриваме разходите, караме си колите из някви лунни пейзажи, крадат системно гаменчетата из кварталите, пияните кирки, дето карат са ежедневие, тарикатите се прескачат навсякъде (мога да изброявам още и още), а ти си се хванал за някаква шепа хора, които са излезли в 1 през нощта за да забравят за всичко това. Не виждам абсолютно никакъв смисъл!

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: ДО ВСИЧКИ ДРИФТЪРИ (continued)
stenly написа:И накрая едно място където може сравнително безопастно да се упражнявате - т.нар. 'писта Булгарплод' - източния край на София, зад ПЖИ-то, последната спирка на автобус 9:
Ченгетата идват до десетина минути, не е оферта.

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
освен тва и асфалта е супер гаден и има няколко коварни дупки и понякога като се отплеснеш макар и да ги знаеш пак ги гризваш 

Tux0 Ca !

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
споко чевек са като и бегачките от божурище почнат да прехвърчат около тебе(щото божура вече йок) те тогава ще се стресираш ... и дрифтовете с 30 40 км няма ти праат впечатление
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
пак ще перефразирам - има тънка разлика м/у:
1. да правиш нещо нередно и да знаеш, че си 'в издънка'
2. да правиш същото нередно нещо, но да се оправдаваш вътрешно, било пред самия себе си, а както се вижда и пред съидейниците от форума;
Това да се оправдава човек с мизерниците, които ни управляват е ... несериозно. Можеш да пледираш, че не бива да бъдеш наказван, без те да бъдат наказани. Но не можеш да пледираш, че не си виновен, само защото някой друг е извършил много по-голямо престъпление от твоето.
И още нещо по повод на мизерниците, които ни управялват - ако някога у нас нещата се променят, то тая промяна едва ли ще тръгне 'отгоре'. Простичкият наш народ отколе е чакал да дойде добрият цар/премиер на бял кон и да го отърве от мъките и да настане благоденствие. И това (исторически) почти никога не се е случвало.
1. да правиш нещо нередно и да знаеш, че си 'в издънка'
2. да правиш същото нередно нещо, но да се оправдаваш вътрешно, било пред самия себе си, а както се вижда и пред съидейниците от форума;
Това да се оправдава човек с мизерниците, които ни управляват е ... несериозно. Можеш да пледираш, че не бива да бъдеш наказван, без те да бъдат наказани. Но не можеш да пледираш, че не си виновен, само защото някой друг е извършил много по-голямо престъпление от твоето.
И още нещо по повод на мизерниците, които ни управялват - ако някога у нас нещата се променят, то тая промяна едва ли ще тръгне 'отгоре'. Простичкият наш народ отколе е чакал да дойде добрият цар/премиер на бял кон и да го отърве от мъките и да настане благоденствие. И това (исторически) почти никога не се е случвало.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
stenly написа:Това да се оправдава човек с мизерниците, които ни управляват е ... несериозно. Можеш да пледираш, че не бива да бъдеш наказван, без те да бъдат наказани. Но не можеш да пледираш, че не си виновен, само защото някой друг е извършил много по-голямо престъпление от твоето.
Защо пък да е несериозно? Защо за най-малкото провинение трябва да си грешен и да плащаш, пък тия, дето отдавна са над тия малки неща са се ояли вече и никой не се занимава? Няма логика в писанието ти. Като ще правиш лична забележка на дрифтърите, ходи направи на крадците в НС също забележка. Иначе какъв е смисъла на тая тема?

47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4