Бензинова Помпа .... И Газов Инжекцион

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М44
Мечтае да кара: ///М
Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)

Бензинова Помпа .... И Газов Инжекцион

Мнение от Tomekk » 03 Юли 2008, 0:14

Колеги помагайте работата е сериозна .... Преди врема изгоря бензиновата помпа ... както и да е вчера я смених с друга такава заедно със горивния филтър защото мислехме че причината да изгори старата помпа е в него ... но уви днес и другата помпа нещата пак увиснаха спря и тя (беше 2-ра ръка бош). Имате ли някакви идеи защо така се получава ... а бензин има на 100% съм сигурен. Благодаря предварително.

Да не пускам нова тема ще ги съединя :)

Някой ако знае дали из България има някаде сервиз на E-gas Да сподели :) искам да е направя да има възможност да е паля и само на газ поне за лятото (зимата си е ясно че докото загрее ще си е на бенз) но искам да го има като опция да паля само на газ.
Последна промяна Tomekk на 03 Юли 2008, 13:49, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: BMW E 61 530 XD
Детайли за колата: BMW E 61
530 XD

Здравей колега

Мнение от batVanko » 03 Юли 2008, 9:25

Аз имах такъв проблем и си купих чисто нова за 125 лв.Казаха ми че е френска но произведена в Полша абе куча марка но важното е че работи вече три месеца и нямам проблеми така че остави втора употреба след ката си купих новата развалих и си оправих и старата беше се отпоило кабелче на четката така че сега си имам и резервна пробвай ако искаш да си оправиш старата но след това трябва да я валцоваш отпред за да не губи налягане става с лагер на струг тоест премачква се ламарината отпред ако не знаеш как питай стругар да ти го направи .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tomekk » 03 Юли 2008, 9:28

Забравил съм да напиша че съм с газов инжекцион на Е-гас. Има ли някаква вероятност това нещо да става заради него ... ?

Потребител
Аватар
Кара: BMW E 61 530 XD
Детайли за колата: BMW E 61
530 XD

Мнение от batVanko » 03 Юли 2008, 9:42

Доколкото знам когато има газ има някъкви релета който спират помпата за да не работи когато си на газ но тук не съм компетентен аз съм за добрия стар бензин мойте майстори ми казаха,че от момента в който сложа газ колата се в сервиза ще стой и няма да мога да разчитам на нея пък тези хора са ми слагали газ на други три коли.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_nn » 03 Юли 2008, 9:49

Според мен колега няма нищо общо с газовия инжекцион.Помпа втора употреба си е винаги голям риск защото следкато веднъж е работила на кола и след това е демонтирана остава да стои на сухо (в някой морги ги съхраняват в бензин но и тива не винаги помага защото и той изветрява) затова се скапва бързо-разбирасе има и изключения защото веднага някой ще напише че кара Х-месеца или повече с помпа втора употреба и няма проблеми но моето мнение е че рискът е голям.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tomekk » 03 Юли 2008, 11:09

Е то хубаво нова ще зема но от каде да знам че и с нея няма да се случи същото ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: .....
Мечтае да кара: X6M

Мнение от 33k » 03 Юли 2008, 15:03

колега пробва ли дали старата помпа работи като я смъкна да и дадеш директен ток. мойта също нещеше да пали на бензин и мислех че е изгоряла, смъкнах я видях че работи и я сложих и сама се оправи.. вчера пак ми направи същите мизерии, размърдах и буксите и се оправи и после пак така.. сега се чудя дали нещо връзките се ебават или проблема е в друго
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tomekk » 03 Юли 2008, 15:30

пробвахме я работи но .... 0.3 бара :( сега тая дето съм е сложил ми казаха че от нея може да ми е изгоряло някво реле ... малко съм неук още :help: та незнам кое е това реле и ако е изгоряло ще работи ли стъпковото моторче ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 03 Юли 2008, 20:32

за релета не знам.. според мен работи постоянно бенз. помпа , дори когато си на газ.
зависи от уредбата, но по принцип всички трябва да имат аварийно палене на газ.
примерно при фобос-а е като задържиш копчето за превключване на газ, даваш контакт и палиш при натиснато това копче.
тогава пали директно , без да чака вдигане на температурата (30' )
нооо.. това не се препоръчва поради това че системата не работи в оптимален режим отначало и има риск от прецакване на газовата (ипарител и т.н. )
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tomekk » 03 Юли 2008, 21:15

Прибрах се от работа и първото нещо което направих е да се кача в бимата :) веднага контакт ... и чух най хубавия звук :) и хоп запали от ряз :) след малко ще проверя буксите нещо като са сменяли помпата да не са се замърсили нещо от бензин и некви такива ....

Потребител
Аватар

Бензинова помпа

Мнение от ogizom » 30 Юли 2008, 18:02

Здравеите . Тия бензинови помпи колеги голям проблем , но по големия проблем е в горивото , че се скапват , при мен спря като не бях карал колата известно време , отворих я , че нали се да видим дали може да се оправи , гледам на ротора на медта дето търкат четките мазно петно - нещо черно , се едно от мазут . Беше на половината търкат четките , изчистих го захворих капсуловах я и заработи , но маи пак няма да изкара много като гледам какви бензини сипваме в колите си .

Назад към E36