Петък вечер на работа...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 01 Юли 2008, 8:45

Penchev написа:Ние с брат ми ... Човек някак трябва да търси баланса ,но пусто като оборотите на всякъде са високи няма начин ...

Ето това трябва.
Мога да не почивам, мога да работя нон-стоп, но е наказание ти да се опитваш да превъртиш оборотомера, а колегите ти да ги боли центъра на панталона. Напоследък съм го дал на уво точно поради тая причина. В началото си давах зор, подхващах и завършвах по 4 неща едновременно, но като гледам колко безучастно седят останалите, как да се нахъсам да работя?
Иначе си харесвам работата, стига колектива да помагаше с тегленето напред, не да дърпа назад.

П. П. Днес работният ми ден започна в 7:00. Просто в 6:10 като никога се събудих и... нямаше какво да правя. За 2 часа съм с 1 статия и 2 превода напред. Но каква е файдата, като няма кой да ги качи? :( Виждате сами за какво говоря... :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 01 Юли 2008, 11:44

кво се оплаквате аз като бях в казармата много често ми се падаше петък вечер да съм караул -зимата студ,вали мокър сняг киша, кал стоиш прав и мръзнеш в една планина и си мислиш как твоите приятели се разбиват по дискотеки а у :mhihi: и на нова година също бях караул :mhihi: :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Юли 2008, 13:25

pavlin_e30 написа:много бачкаме,малко изкарваме-за тва ли да се фалим :roll:

Ами и аз така си мислех преди да изляза в чужбина . Но истината е че ние само много приказваме , пък хората си бачкат и то бачкат ЯКО на запад.Работохолици колкото щеш.Сега съм в Ирландия , пак за няколко месеца и ви казвам , че едва ли сме най-работната нация в света. Извън България 8 часа работа със 30 мин почивка (през която трябва някак си да се наядеш и починеш) са нещо напълно нормално . И като говоря работа се сещатета , че нямаш право да посядваш или да се подпираш,нали . Сега аз лично търся овъртайма защото е 14 евро на час , пък ако ми се падне неделя дават 18,20 , та имам стимул .Но точно след 2 месеца си минавам на 39 час (най-много) и има ебавам майката.
ДА СЕ ПОХВАЛЯ - миналто лято ме викаха да остана за дабъл шифт във събота вечер - това са 16 4аса работа , като всичко възлизаше на около 75 + 180 евро за тази смяна (около 480-500 лева) а през нощта е пълен айляк ... АМИ ОТКАЗАХ ИМ , защото им казах , че ми носят ракия и мезета от БГ и отивам да ПИЯ . Пренасочих ги към някой поляк или негър и няма да ви казвам как ме гледах като казх , че отивам да пия , а не съм останал да изкарам добри парици.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 01 Юли 2008, 14:49

Ачо прав си бате. На българина му дай само да мрънка и да се оплаква. И 1000 лева да направат заплатите пак ще има мрънкане. Ще ви дам пример с мойта фирма. Една Дългогодишна служителка реши че и е малко заплатата и че ще ходи в друга фирма на работа. разделихме се приятелски като и казах че ако реши да се връща няма проблем. Работи 6-7 месеца в другата фирма и после се върна и вика : Шефе предпочитам тука да зимам със 100 лева по малко обаче да съм тука. Щото вика в другата фирма с шефове чужденци ми скъсаха задника от бачкане. Плътно от 8 до 17 часа с 30 мин почивка. А при теб пак същото работно време ама преди обед имаме 20 мин за кафе и цигара. на обяд 1 час, след обед пак 20 мин за кафе и цигара. работата е по спокойна и така. И сега си работи при мен.
Иначе сички голям го вадат и после се насират. С мрънкане пари не са вадат. Ама пуста българщина....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 01 Юли 2008, 19:27

аз се нагледах на млади момчета(21-23г),не се къпят,бръснат и решат.до 10ч ходят като сумнабули,щото вечерта са се разбили с ракия вкъщи,дъхът е размазващ и нулево желание за работа.едно такова говненце и цялата фирма тръгва назад,щото шефа ларж и гледа с доброто,ама това убива мерака на останалите
за тва ги мразя пушачи,кафеджии,битови алкохолици и т.н.
само да ме направят някъде шефче,ще им разгоня фамилията на ей такива...баси долната нация сме :twisted:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 01 Юли 2008, 22:29

Agande написа:На българина му дай само да мрънка и да се оплаква.....

Вярваш ли си, като го каза това?

Защото мога да ти дам колкото искаш примери за българи, които работят по повече от 8 часа на ден, всеки ден (не само от понеделник до петък) и то работа дето нямаш време да дишаш, камо ли да си починеш. И всичко това за толкова смешни кинти, за които даже и твоите колеги "работохолици" биха се изсмяли и не биха си мръднали пръста. Това че като си видял някой дето си драпа м***те в работно време не значи че всички са такива. Пък в БГ колкото и да работиш никой не те стимулира. Пресен пример: за миналия месец имам над 50 часа нощен overtime и в крайна сметка греда! И няма начин да накарам шефа да плати, щото в съда всичките са негови хора.
Те ти що у нас хората ако могат се скатават, щото няма смисъл, но в никакъв случей не мрънкат и се оплакват. Който иска да работи -> работи и то здраво.

RESPECT

by t060
Изображение
От тогава русото не е на мода.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Юли 2008, 22:43

t060 написа:
Agande написа:На българина му дай само да мрънка и да се оплаква.....

Вярваш ли си, като го каза това?

Защото мога да ти дам колкото искаш примери за българи, които работят по повече от 8 часа на ден, всеки ден (не само от понеделник до петък) и то работа дето нямаш време да дишаш, камо ли да си починеш. И всичко това за толкова смешни кинти, за които даже и твоите колеги "работохолици" биха се изсмяли и не биха си мръднали пръста. Това че като си видял някой дето си драпа м***те в работно време не значи че всички са такива. Пък в БГ колкото и да работиш никой не те стимулира. Пресен пример: за миналия месец имам над 50 часа нощен overtime и в крайна сметка греда! И няма начин да накарам шефа да плати, щото в съда всичките са негови хора.
Те ти що у нас хората ако могат се скатават, щото няма смисъл, но в никакъв случей не мрънкат и се оплакват. Който иска да работи -> работи и то здраво.

RESPECT

by t060

Баце и аз в БГ съм работил здраво и аз съм бъркал бетон за 5 лева на ден (беше бая одавна де) . Познавам много българи бачкатори и винаги съм на мнение , че един чужденец по АБСОЛюТНО НИщО не може да е повече от мене (нас) , НО ... НО болшинството българи са ревльовци и не толкова ги мързи , колкото се ОПЛАКВАТ . Но не се оплакват където трябва - на шефа , на избори или на протести а надуват главите на околните и като идат на работа мълчат като бухали , защото ги е страх да не им се скара шефа :!: :!: :!: Супер гадно но факт ....

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 01 Юли 2008, 23:03

acho.rs написа:Баце и аз в БГ съм работил здраво и аз съм бъркал бетон за 5 лева на ден (беше бая одавна де) . Познавам много българи бачкатори и винаги съм на мнение , че един чужденец по АБСОЛюТНО НИщО не може да е повече от мене (нас) , НО ... НО болшинството българи са ревльовци и не толкова ги мързи , колкото се ОПЛАКВАТ . Но не се оплакват където трябва - на шефа , на избори или на протести а надуват главите на околните и като идат на работа мълчат като бухали , защото ги е страх да не им се скара шефа :!: :!: :!: Супер гадно но факт ....

Вярно е това. (един вид ми отвори окончателно очите, колега, благодаря за което!!!) И срам не срам ще си го призная: следващия път като трабва да има overtime ще си бия камшика и на работа ще се ослушвам като врабец на сянка. (писна ми вече, върша 50% от работата и вземам 10% от кинтите, да не съм прост нещо?) Просто у нас и да работиш повече, няма да ти го платят. У да се бъхтиш и да се скатаваш все същото получаваш. Е как да станем българите "работохолици"? Няма как просто. Поздрави на всички, отивам да спя на нощното дежурство, че не ми остава време. (15 часа на ден затворен в офиса :( :( :( )

RESPECT

by t060
Изображение
От тогава русото не е на мода.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 02 Юли 2008, 11:02

Колега вярвам си. И не ти говоря наизуст а самата истина. Има отделни единици които работят и са съвестни и това се вижда винаги. Както се вижда винаги и кога някой се скатава. Има възнаграждения, има повишения , както има и наказания , уволнения и т.н. Обаче човек който прави едно и също 4-5 години и работата не му се е променило нито физически нито психически не престава да мрънка че заплатата му била ниска, че се преработвал че незнам си кво...
Има и от единия вид хора има и от другия вид. Въпроса е че повечето са мрънкалници и ги боли х*я дали ще си свършат работата навреме и в срок или не.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата