Лошата миризма от климатика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 30 Юни 2008, 21:22

Nukem написа:Чудя се друго дали няма специялизиран спреи,нещо като този с които се чистят плесените от латекс,които се получават от конденз!

Има такъв спрей. За подобни спрейове във форума е писано. Мисля, че SKISA го беше ползвал.

Идеята беше, че ако имаш да чистиш 8 климатика като мен трябва да дадеш 280 лв. за осем флакона :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 30 Юни 2008, 21:36

Аз SKISA го питах ,той каза че го е взел от метро и не е нещо кои знае колко специално!

Иначе този твоя е на добра цена аз имам да пръсна колата и един климатик така че 35,40 е оправдано мисля!Но за всеки случаи ще пръсна после и със спирта както казваш :mhihi: !
Изображение
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Аватар

Мнение от someone » 30 Юни 2008, 22:07

Nukem написа:...

В Метро Люлин между другото няма такива спрейове. Миналата събота 40 минути разигравах една девойка да ми търси, ама накрая каза "Мениджърът по не знам си какво си каза, че отдавна не зареждаме такивИ ШпреЮвИ" :mhihi:

А за drive.bg, където е този спрей на Валволин - пичът е сериозен и коректен и доставя много бързо. Два пъти съм поръчвал неща от там. Издава и фактури.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

http://www.bmwpower-bg.net/forums/posting.php?mode=reply&

Мнение от Nukem » 30 Юни 2008, 22:27

Добре а за филтъра в drive.bg дават този:
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... odelId=623
-->30.80лв!
В Дару-->
Номенклатурен номер : 64119069895
Описание : МИКРОФИЛТЪР КЛИМАТИК *Е36*
Ед.цена (с ДДС) : 65.28 BGL

Имам предвид този първия да не е някакъв боклук като този с които съм сега за 15-тина лв!
Някой има ли впечатления за този на drive.bg ,fiaam мисля му е марката!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Аватар

Re: http://www.bmwpower-bg.net/forums/posting.php?mode=reply

Мнение от someone » 30 Юни 2008, 22:44

Nukem написа:Имам предвид този първия да не е някакъв боклук като този с които съм сега за 15-тина лв!
Някой има ли впечатления за този на drive.bg ,fiaam мисля му е марката!

Аз нямам. Купувам си ги от M Комплект, мисля бяха по десетина лева, някаква куче марка. Ама за сметка на това го сменям на 6 месеца.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от stoni » 30 Юни 2008, 23:01

не си хар4ете парите за спрей ,файда няма гарантция, пробвал сьм в продьлгение на 3 год на е36 кви ли не спрейове и 4удесий 3
филтьра смених, купих зимата е60 и сьщия проблем ,в БМВ ми казаха тва им е слабото място на вси4ки бмвта нито филтри нито спрей помага единственото решение да се извади това и да се измие на пара но за една год. напролет пак или пускаш парното на мах. 30мин на отворене врати да обгури и поиздуха бактерийте и да понамалиш малко миризмата тва ме посаветваха в БМВ

Аватар

Мнение от someone » 30 Юни 2008, 23:12

stoni написа:в БМВ ми казаха тва им е слабото място на вси4ки бмвта

Наистина няма отърване веднъж и завинаги, но се надявам с редовна профилактика, да сведа миризмата до минимум.

Според мен не е само на БМВ слабо място, а на всеки климатик. На жена ми и на баща ми Тойотите (Айго и Авенсис) се развоняха на първата пролет още. Климатиците у нас, в офиса на жена ми и в работата ми - също...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stoni » 30 Юни 2008, 23:38

someone написа:
stoni написа:в БМВ ми казаха тва им е слабото място на вси4ки бмвта

Наистина няма отърване веднъж и завинаги, но се надявам с редовна профилактика, да сведа миризмата до минимум.

Според мен не е само на БМВ слабо място, а на всеки климатик. На жена ми и на баща ми Тойотите (Айго и Авенсис) се развоняха на първата пролет още. Климатиците у нас, в офиса на жена ми и в работата ми - също...
имах преди 5 год. Волво В40 нямах проблеми, миналата година взех Сеат сьщо нямах ядове ,тази год купих друг Сеат мирише но много по малко бащами има Лада сьщо не мирише ,но двете бмв миришат особено Е36 направо си смарди на гадост хем е на 8 години, намразих го от тази миризма един колега каза 4е Х5 се рзмирисал на 10000км тва за мен не е нормално за нова кола,м/ду другото и смяна на филтьра не помага

Аватар

Мнение от someone » 30 Юни 2008, 23:48

Хъм...интересно...може би третират въздуховодите и другите уязвими части на инсталацията с накакви препарати? Като боите и мазилките за влажни помещения?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mityooo » 30 Юни 2008, 23:49

Отърване от бактериите няма и няма да има :!: За жалост те ще останат и след нас ;)
Можем само да потискаме тяхното развитие и да "ароматизираме" :(
0898578595

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stoni » 30 Юни 2008, 23:55

mityooo написа:Отърване от бактериите няма и няма да има :!: За жалост те ще останат и след нас ;)
то хубаво ама ароматизатор + миризмата е ужасно непонусима за дишането смес , еба... така ще е проблема е пьрвия месец после се свиква :mhihi: а и колко е то лятото ще издьржим

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mityooo » 01 Юли 2008, 1:10

stoni написа:
mityooo написа:Отърване от бактериите няма и няма да има :!: За жалост те ще останат и след нас ;)
то хубаво ама ароматизатор + миризмата е ужасно непонусима за дишането смес , еба... така ще е проблема е пьрвия месец после се свиква :mhihi: а и колко е то лятото ще издьржим

Да така е ,но помагат специализираните "химии " :)

ПП Este "olor" lo se mas de 36 años :(
0898578595

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 01 Юли 2008, 9:16

Добре де при мен има слаба миризма,която се усеща само когато е работили климатика и след това го спра ,тогава мирише известно време 5-10 минути :roll:
Ако не е пускан изобщо не мирише.

А като сте почнали за филтрите ,кажете от къде да си взема филтри за климатика за компакт :?:
Ровя по нета,звънях къде ли не по разни магазини и все за компакт няма :confused:
А в дару са по 65лв. два броя са при мен и някакси не ми се дават 130лв за някаква тъпотия.
Лошото е че ако не намеря май ще се наложи,че без филтри е по лошо :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mityooo » 01 Юли 2008, 9:59

vld написа:Добре де при мен има слаба миризма,която се усеща само когато е работили климатика и след това го спра ,тогава мирише известно време 5-10 минути :roll:

Чакай де ,имаш време да я намразиш ;)

vld написа:На мен ми излезна всичко малко под 500лв. :mhihi:
За монтаж ми обявиха някакви цени от ........ напълнихме я и вече седмица и се радвам :D :D :D

Мирише докато е влажна питата от кодензиралата влага .Изчезне ли влагата бактериите "измират" и пак така до следващото му включване.

Филтри си направи ,че е много по лесно от това да изкараш 130 лева :!: :idea:
0898578595

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stoni » 01 Юли 2008, 10:51

[Филтри си направи ,че е много по лесно от това да изкараш 130 лева :!: :idea: [/quote]колеги що се за чудо е това да си правите филтри, караме БМВ даваме пари за М лайсни, брони,споилери,и тн.. и ще си правите филтри лелее какво доживях да прочета тва ако го напишеш в някой чуждестранен форум ще те бият с камьни :mhihi: тва да не смениш маслото,филтри и други с оригинални неща е срам за собственика на автомобила, аз ли4но ако нямам пари да подьржам БМВ си купувам един Ситроен и решавам вьпроса не да имам 2 бмв и да им слагам филтри от салфетки и газови уредби, филтрите Валео или Мале за Е36 са около 45 лв нямат голяма разлика от оригиналния

ПредишнаСледваща

Назад към E36