Въпрос за обжалване на акт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за обжалване на акт

Мнение от likeavirgin » 29 Юни 2008, 16:48

Колеги,днес на връщане от Рислкия Манастир, на влизане в Дупница - на пътен възел "Байкал" -ми написаха акт ,цитирам:.......със скорост 91км/ч при ограничение 50 км/ч" .... :uups:
Въпроса ми е има ли смисъл от обжалване в съда , при положение че знак за ограничение не се вижда ....или поне аз не видях :roll: :help:

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 29 Юни 2008, 16:54

Ако си влязъл в Дупница, когато са те спрели, какво ще обжалваш - знак не ти трябва...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от likeavirgin » 29 Юни 2008, 16:59

Направих си труда и проверих какъв тип път се води този възел , според инфтото на батко Google - аутобан :roll:
просто знак за ограничение наистина не се вижда ! :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 29 Юни 2008, 17:03

еми снимай и така.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от likeavirgin » 29 Юни 2008, 17:20

не съм много сигурна дали има или няма знак , може случайно .... при изпреварване.... да не съм го видяла :uups: но да ми вземат книжката за 2 месеца :wtf: няма ли някой , който да е обжалвал подобен акт ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 29 Юни 2008, 17:26

Ако не обжалваш - нещата стават доста зле - директно си без книжка за превишение над 40 км...чл. 82 от ЗДВ ал.5 за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство...така че задължително обжалвай

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от likeavirgin » 29 Юни 2008, 17:28

betona написа:Ако не обжалваш - нещата стават доста зле - директно си без книжка за превишение над 40 км...чл. 82 от ЗДВ ал.5 за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство...така че задължително обжалвай

А на какво основание може да се обжалва ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20

Мнение от Timeto » 29 Юни 2008, 17:37

С тези 41 км/ч се обжалва задължително. Радара, както и всеки измервателен уред има допустима грешка, която е в проценти. При тези показания - процентната грешка падаш под 40 км превишение => 100 лв и 1 месец без книжка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от betona » 29 Юни 2008, 17:43

Ми без да съм запознат нито с написаното в акта, и преди да излезе нак. постановление минаги можеш да твърдиш, че фактическата обстановка описана в акта не отговаря на действителната - че няма знак ограничаващ скоростта (това може да се провери), че си се движила в колона от автомобили и не е засечена твоята скорост, че не са ти показали скоростта с която са те засекли, че часа в който си засечена не отговаря на часа в който ти си минала през посоченото в акта място и т.н. естествено за целта е необходимо да посочиш и свидетели които да потвърдят това. Хубаво е да се видят нещата - може да има пропуск и акта, така че да падне на формално основание. Обжалва се наказателното постановление, така че имаш време, но не е лошо сега в 3-дневен срок да напишеш възражение по акта. Но задължително трябва да опиташ - дознателите от КАТ рядко се явяват по делата и шанса да спечелиш не е малък...щото 2 м. без книжка си е много :(

Потребител
Аватар

Мнение от Krumeca » 29 Юни 2008, 17:47

Здравей, там се намират два знака. Първият е за 50, вторият, който е малко преди пешеходната зона, не съм сигурен за колко е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от likeavirgin » 29 Юни 2008, 17:58

betona написа:Ми без да съм запознат нито с написаното в акта, и преди да излезе нак. постановление минаги можеш да твърдиш, че фактическата обстановка описана в акта не отговаря на действителната - че няма знак ограничаващ скоростта (това може да се провери), че си се движила в колона от автомобили и не е засечена твоята скорост, че не са ти показали скоростта с която са те засекли, че часа в който си засечена не отговаря на часа в който ти си минала през посоченото в акта място и т.н. естествено за целта е необходимо да посочиш и свидетели които да потвърдят това. Хубаво е да се видят нещата - може да има пропуск и акта, така че да падне на формално основание. Обжалва се наказателното постановление, така че имаш време, но не е лошо сега в 3-дневен срок да напишеш възражение по акта. Но задължително трябва да опиташ - дознателите от КАТ рядко се явяват по делата и шанса да спечелиш не е малък...щото 2 м. без книжка си е много :(

В акта е посочено:
".... на 29.06.08г около 13:58 часа на П.П. 1 Е79 при пътен възел ''Байкал' в посока София управлява лек авт. БМВ 318 с Д.N СА **** ММ със скорост 91км/ч при ограничение 50 км/ч (не се чете) с п.з. В 26 скоростта е фиксирана с Т.Р. N о61 в 13:28 и е показана на водача ."
Свидетели имам и наистина 2 месеца ми се струва доста дъъълъг период :roll: .....лощото е , че не се сетих на място да си напиша възражения в акта :kuku:
ще се посъветвам с адвокат още утре ...струва ми се , че сама няма да се оправя в съда ;)
Благодаря колеги .. :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от betona » 29 Юни 2008, 18:09

Е как "около 13:58 часа" пък си засечена 13:28...освен това те съветвам да опиташ и чрез хора в КАТ преди да е издадено нак. постановление - възможностите тук са доста ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 29 Юни 2008, 18:10

likeavirgin писал съм ти на ЛС на кой да се обадиш 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 29 Юни 2008, 18:11

Можеш да се консултираш с мен, аз обжалвах 2 акта там...

Моят случай беше почти идентичен с твоя - спрян съм със 95 км/ч първия път и със 91 км/ч втория път. Подсписал съм си актовете без да пиша нищо във тях и след няколко месеца като ходих да си взема наказателното постановление в КАТ видях че изгърмявам с книжката за 3 месеца...говорих с моята адвоката която ми каза че няма проблем да се обжалва само че единственото нещо което мога да направя е да си взема с мен свидетел който да твърди че такова нещо не се е случило...

Версията която поддържах и в 2-та случая беше че малко преди да ме спрат съм бил изпреварен от друг автомобил/и а аз съм си се движел съвсем спокойно със 40 км/ч единия ми акт беше във 13.30 на обяд а другия ми беше във 03.20 посреднощ...

Ако искаш говори си с адвоката но да знаеш че големия коз който ще ти трябва е свидетел/и които определено ще трябва да твърдят че ти си си карал едвам едвам, когато са те спрели...моят свидетел ми струваше 50 кинта ;)

Ако толкова твоите хора не искат да съжесвидетелстват в съда, за 50 лв ще исмисля нещо ;)
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....

Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна

Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 29 Юни 2008, 18:31

Найстина има знак 50км така, че напълно оправдан акт. Мен също ме засичаха там, но минах с 10лв. :mhihi:
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Следваща

Назад към Извън Темата