Имплантация на климатик
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Имплантация на климатик
Поздрави на всички имам един въпрос може ли да се монтира клима на е36 и какво трябва да се смени по таблото и зад него.отпред е ясно компресор тръби и останалите джунджурий.
- батекики
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 da F11
- Мечтае да кара: M5 Hurricane
Re: Имплантация на климатик
тази имплантация е правих преди месец, от пред е ясно че се добавят ШАЙБАТА НА КОЛЯНОВИЯ ВАЛ!!!, радиатор, вентилатор, копресор, бутилката, тръбите, датчици за темп., а вътре, се сменява коша на парното с този на климата, врътките (копчетата) за управлението, и се добавя контролния модул, по принцип не е трудно, сам си го смених за 2 дена (не пълни), но при мен се оказа че нямам ел.инсталация за клима, и трябва да се пускат кабели, бушони, релета и тн... но нямам време сега да се занимавам
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
- nsbob
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
Не знам на колегата но на мой приятел преди 2 месеца му струва всичко 1000 лв като сам си я монтира, с малко помощ от един жичкаджия и 4 дни работа до стартово състояние(цялата сиситема е втора ръка от ударен баварец)
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
откажи се... ако неможеш да си го направиш сам ще трябва да търсиш майстор който да се занимава... а работата не е малко което означава че и парите няма да са малко... все пак ако решиш ако караш 4 цилиндрова кола търсиш климатик от 4 цилиндъра... ако караш седан търсиш от седан 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Става ,работата не е малко,ако знаеш какво правиш е лесно.
Но кефа е голям после
На компакт мога да го направя за един ден стига да има всичко необходимо като части и инсталация.
Само дето никога не е така ,все нещо липсва и работата става повече дни.
Но кефа е голям после

На компакт мога да го направя за един ден стига да има всичко необходимо като части и инсталация.
Само дето никога не е така ,все нещо липсва и работата става повече дни.

- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
vld написа:Става ,работата не е малко,ако знаеш какво правиш е лесно.
Но кефа е голям после![]()
..............Само дето никога не е така ,все нещо липсва и работата става повече дни.
мн си прав колега

А някой може ли да каже какви пари излиза това във някой сервиз ? Ориентировъчно ме интересува, варианта "Направи си сам" не е актуален при мен...
Може и направо към сервиз да ме насочите....ЛС или в темата на мен ми е все тая...
Питам понеже скоро ще взимам Е36 325i и мисля да и сложа климата от Е36 318TDS
Може и направо към сервиз да ме насочите....ЛС или в темата на мен ми е все тая...
Питам понеже скоро ще взимам Е36 325i и мисля да и сложа климата от Е36 318TDS
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....
Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна
Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията
Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна
Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията
- mamintaiko
- кандидат ентусиаст
-
страхотни сте - тамън да пиша такава тема и гледам има я и то актуална - и аз съм с 4 цилиндрово 316 бимбаиче и искам клима.........................кажете окъде взехте чаркуляка и НАЙ- ВЕЧЕ КЪДЕ ВИ ГО МОНТИРАХА..............................И НА КАКВА ПАРА
по принцип има кои да ми помогне при слагането , но все пак по - добре е да го направи човек , които се занимава професионално с това
МОЛЯЯЯЯЯЯЯ ВИ СЕ СПОДЕЛЕТЕ .........БЛАГОСДАРСКО ПРЕДВАРИТЕЛНО

по принцип има кои да ми помогне при слагането , но все пак по - добре е да го направи човек , които се занимава професионално с това
МОЛЯЯЯЯЯЯЯ ВИ СЕ СПОДЕЛЕТЕ .........БЛАГОСДАРСКО ПРЕДВАРИТЕЛНО

На мен ми излезе 700 лв. с зареждане с фреон.
Но ако разбираш малко както казват колегите работа е 2 дена.
Не сложно както изглежда.
Но ако разбираш малко както казват колегите работа е 2 дена.
Не сложно както изглежда.
http://vbox7.com/play:dfb1170d
http://vbox7.com/play:f7941feb
Рано или късно всеки Е30 ентусиаст си купува друго BMW
http://vbox7.com/play:f7941feb
Рано или късно всеки Е30 ентусиаст си купува друго BMW
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
На мен ми излезна всичко малко под 500лв.
За монтаж ми обявиха някакви цени от рода на 450-700лв.
И на всичкото отгоре ,не сега ми наесен,че са имали мнооогоооо работа.(преди да си купя комплекта ,бях питал за монтаж и цената която ми бяха обявили на ралични места беше около 200-300лв. всичко барабар с пълненето,естествено ако се бяха задържали нещата в този диапазон щях да я дам да ми я монтират особенно сега след като знам колко е труда)
И аз след като звънях на няколко ралични места и все греда,реших ,че нищо не ми пречи поне да пробвам,не ми е проблем да си спра едната кола за няколко дни
И така ,напазарувах гумички за цялата система,занесох една тръба дето имаше омасляване по нея да я заварят,и се почна.
За 5-6 часа свалих старото парно и монтирах новото за климата,като имаше жокери от типа "обади се на пприятел" за помощ как се свалят определени елементи.
После се почна отпред и туку нещо го хванала липсата,айде докато се набави няколко дни,(през това време колата е събрана и си се кара)
Един ден когато бях събрал всичко за отпред я разколачих да монтирам кондензатора и компресора - тръби ала бала всичко грубо 3-4 часа.
После остана ел. инсталацията,с малко помощ от колеги от форума я понатъкмих,после имаше и малко консултация със специалист,който от своя страна просто ми обясни функцията на пресостата и има ли то почва у БМВ
,от там всичко вече ми се изясни ,навързах кабелите и отидох да пълня.
И малко греда - конмпресора блокирал,ем хубаво няма лошо ,но поне вкарахме фреонче да видим дали всичко друго е на 6 и така.
Намерих компресор ,смених го, вакум 45 минути ,напълнихме я и вече седмица и се радвам

За монтаж ми обявиха някакви цени от рода на 450-700лв.
И на всичкото отгоре ,не сега ми наесен,че са имали мнооогоооо работа.(преди да си купя комплекта ,бях питал за монтаж и цената която ми бяха обявили на ралични места беше около 200-300лв. всичко барабар с пълненето,естествено ако се бяха задържали нещата в този диапазон щях да я дам да ми я монтират особенно сега след като знам колко е труда)
И аз след като звънях на няколко ралични места и все греда,реших ,че нищо не ми пречи поне да пробвам,не ми е проблем да си спра едната кола за няколко дни

И така ,напазарувах гумички за цялата система,занесох една тръба дето имаше омасляване по нея да я заварят,и се почна.
За 5-6 часа свалих старото парно и монтирах новото за климата,като имаше жокери от типа "обади се на пприятел" за помощ как се свалят определени елементи.
После се почна отпред и туку нещо го хванала липсата,айде докато се набави няколко дни,(през това време колата е събрана и си се кара)
Един ден когато бях събрал всичко за отпред я разколачих да монтирам кондензатора и компресора - тръби ала бала всичко грубо 3-4 часа.
После остана ел. инсталацията,с малко помощ от колеги от форума я понатъкмих,после имаше и малко консултация със специалист,който от своя страна просто ми обясни функцията на пресостата и има ли то почва у БМВ

И малко греда - конмпресора блокирал,ем хубаво няма лошо ,но поне вкарахме фреонче да видим дали всичко друго е на 6 и така.
Намерих компресор ,смених го, вакум 45 минути ,напълнихме я и вече седмица и се радвам

- mamintaiko
- кандидат ентусиаст
-
добре - вече се навих - имам месец до морето - ще се пробам
ако някои си направи труда да ми напише какви части ще ми трябват - или поне посочи линк - ще съм му задължен
иначе от утре почвам да ръчкам разкостниците за клима втора ръка ........................трябва да се получи мама му стара няма начин да няма начин..................някои а ко е чувал да се продава система -да свирне на ЛС
пак благодаря
ако някои си направи труда да ми напише какви части ще ми трябват - или поне посочи линк - ще съм му задължен

иначе от утре почвам да ръчкам разкостниците за клима втора ръка ........................трябва да се получи мама му стара няма начин да няма начин..................някои а ко е чувал да се продава система -да свирне на ЛС
пак благодаря

13 мнения
• Страница 1 от 1