Петък вечер на работа...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 27 Юни 2008, 22:47

В петък съм работил къртовски труд до 11 вечерта, случвало се е не веднъж, а и едва ли ще е за последен...
Има и такива моменти, зависи дали ти е присърце работата, дали си заслужава от лична гледна точка... Така като гледам картинката, дето е плеснал Вичо, едва ли му се седи :mhihi:
MORE BEER!

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 27 Юни 2008, 22:56

Моята работа е такава, че може с дни да прелиствам някой том и да се чудя къде точно да обядвам, а след това в такава офанзива да влезем, че с дни да не се прибирам в къщи (в абсолютно буквалния смисъл). Има и такива периоди от по няколко месеца, когато лудницата е пълна и се бачка по 12-14 часа, а след това пък няколко месеца едвам дочакваш да стане 5, че да си ходиш. Ама и с двете се свиква бързо, още повече, че в периодите, в които се бачка здраво всичките колеги ни обхваща някаква пълна лудост и простотиите, които се творят в такива моменти се помнят и разказват с години (само дето само на нас са ни смешни).

Иначе работата си ме кефи. Като правило - доволни от нас и от нашата работа няма, "клиентите" ни са едни от най-големите боклуци и утайката на обществото, и като цяло работата е неблагодарна, но и с това се свиква...

А ти внимавай с колежката в съседната стая...преработването води до неща, които после не можеш да повярваш, че си направил ;)

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 27 Юни 2008, 22:58

Навремето, преди 4-5 години, работех с тарко кат дърводелец, нямаше случай да се легне преди 1-2ч през ноща, ставаш в 9 някак си и пак, излизах 1 път на две седмици, нямаше събота, няма неделя, само в талаша и така изкарах доста дълго време. Започна да ми писва и започнах да си правя коли, аз си определям времето, ама стана така, че пак старата песен на нов глас, седи се по цели нощи, не стига време за почивка и това всичкото, в името на клиента, е да ама сега клиента меко казано го духа в моя полза, като реша да почивам, почивам, като реша (ако реша :mhihi: ) да раборя, работя. Дори и да му харесва на човек дадена работа, ако го кара на педали много дълго време, в един момент и парите не могат да го откажат от това да каже майната му. Трябва да има баланс, затова назапад не дават повече от 40 часа труд на седмица, а ние 40 часа ги правим в Сряда. Не е добре, няма личен живот, здраве се скапва, просто не е реално да се работи денонощно, човек в един момент изпада в летаргия ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 28 Юни 2008, 0:47

sonny написа: Трябва да има баланс, затова назапад не дават повече от 40 часа труд на седмица, а ние 40 часа ги правим в Сряда.

Хихи, много ми хареса това.

Аз обикновенно правя по 220-230 часа месечно, а по договор трябва да правя 176 часа месечно. Работата е там, че на мен не ми плащат на час, но това не ми пречи да идвам по-рано и да си тръгвам по-късно. Просто имаш текуща работа и трябва да си я свършиш.

Иначе почивам само по 1 ден и чесно казано никога не съм почивал в събота и неделя, та не знам какво е чувството да чакаш да свърши петъчния работен ден.

Примерно тази седмица почивах в сряда, следващата пак, горе-долу гледам да почивам към средата на седмицата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Юни 2008, 0:58

много бачкаме,малко изкарваме-за тва ли да се фалим :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Юни 2008, 1:02

sonny написа:...

Сони тая седмица 40 часа ги напрай в понеделник само, днеска още толкоз аз съм свидетел :mhihi:
Ама иначе и аз много работя, изкривил съм се от работа, честно :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 28 Юни 2008, 3:09

!!Asen_X написа:Та... аз съм от тези, които сами са си избрали професията и я практикуват с кеф. Работното време си го определям сам, като единствено гледам да спазвам сроковете и вътрешния график, но и тях ги определям аз.
До голяма степен си жертвам личния живот и удоволствията заради работата, но го правя по собствен избор ;)

И ний тъй! ;)

ОФФ: И вие май не сте чували това: "който работи в петък следобед, му умира шефът..." :roll: ;) :mhihi:
"... _ _ _ ..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 28 Юни 2008, 4:38

ами да ви кажа чесно досега не съм работил целогодишно , но от 15 дена работя , макар и наще да са ми шефове не чужди хора , ставам в 8,30 , 9 тръгвам от нас в 10 съм на работното място (утре в 9 ) и вечер затваряме в 9 ( но докато доите банкова кола да прибере оборота и други работи като пренареждане и т.н. и т.н. става 9.30 - 10 без 20 ) после пак 40км път до вкъщи и така . Почивката ще ми е 1 ден в седмицата , по мои избор и 10 дена от август ! Наи лошото е че по цял ден съм прав , сядам само в почивката на обед която имам - 1 час. Прес другото време на крак и чат пат се мъкнат хладилници и телевизори като не стигат хора . Ама кво да праиш тряя се работи , нали трява да давам пример аз ако си барам к*ра и кво остава за работниците.
It`s party time !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 29 Юни 2008, 10:37

живота не е само ///М
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 29 Юни 2008, 11:20

ми аз си правя приблизително по 330 часа на месечно от понеделник до петък съм от 8.30 до 20.30-21.00 само неделя съм до към 15 .. е това е в момента ама има много работа и няма как иначе има и моменти когато се драпам стабилно :mhihi:
а бе важното е да ти харесва работата.. ако не ти е при сърце работата и 1 час е много !!
Последна промяна map13 на 01 Юли 2008, 8:22, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 29 Юни 2008, 11:44

Как точно ги направи 330 часа, и то само от понеделник до петък, като 5х24= 120 ... :help:
In Ban We Trust!

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 29 Юни 2008, 12:09

eraziel написа:Как точно ги направи 330 часа, и то само от понеделник до петък, като 5х24= 120 ... :help:

Ами то и 7х24=168, ама явно си има технология...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 29 Юни 2008, 12:54

работя всяка свободна секунда и то с кеф :)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 30 Юни 2008, 8:55

Ние с брат ми в последните месеци особенно просто сме се побъркали от тичане ,не е лесно ,гледам всички писали дотук почти са форца :roll: Добре ,че пътуванията/шофирането ,които са нон-стоп все още са удоволствие до някаква степен ,че иначе умирачка :help:
Човек някак трябва да търси баланса ,но пусто като оборотите на всякъде са високи няма начин :confused: На мен на моменти ми писва много, само нерви,притеснения,бързане ... За това като мога изчезвам от София от петък следобед ,купувам си една едно литрова бутилка Джон Джеймисън или Джак Даниълс ,сръбска музика и е**л съм ти и живота ,посоката е Трън :twisted:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 01 Юли 2008, 8:23

Месечно имах на предвид !! :winky:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата