Кривване от "идеалната" линия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Кривване от "идеалната" линия
Малко е матафорично заглавието на темата,но така прецених,че ще привлече внимание
Та става въпрос за едно явление,което се проявява в колата ми при скорост над 100км/ч.Да речем на магистралата се движа с 130-140км/ч(рядко си позволявам да се отпусна на педала)и в един момент колата рязко се "подмества","мърда" настрани и излиза от треакторията си.Става въпрос за 2 или 3см ,но при тая скорост имам чувството ,че съм мръднал метър!Отначало косата ми опираше в тавана при тая "маневра" ,но после свикнах,но все пак е доста неприятно!В по-голяма час от случаите това се дължи на коловози образували се от тировете(особено на "Хемус"),но не малко пъти се е случвало и на видимо гладки участици,където наистина изтрещтявам от изненадата.Не го отдавам на атмосферните условия(вятър)преминаване по мостове и др.
Всичко по колата е перфектно-окачване,амортесиори,рейка и т.н.
Не търся съвет за проблем,защото нямам такъв по колата,а всеки който има мнение по въпроса да заповяда за коментар,било то и абсурден.
Поздрави на всички

Та става въпрос за едно явление,което се проявява в колата ми при скорост над 100км/ч.Да речем на магистралата се движа с 130-140км/ч(рядко си позволявам да се отпусна на педала)и в един момент колата рязко се "подмества","мърда" настрани и излиза от треакторията си.Става въпрос за 2 или 3см ,но при тая скорост имам чувството ,че съм мръднал метър!Отначало косата ми опираше в тавана при тая "маневра" ,но после свикнах,но все пак е доста неприятно!В по-голяма час от случаите това се дължи на коловози образували се от тировете(особено на "Хемус"),но не малко пъти се е случвало и на видимо гладки участици,където наистина изтрещтявам от изненадата.Не го отдавам на атмосферните условия(вятър)преминаване по мостове и др.
Всичко по колата е перфектно-окачване,амортесиори,рейка и т.н.
Не търся съвет за проблем,защото нямам такъв по колата,а всеки който има мнение по въпроса да заповяда за коментар,било то и абсурден.
Поздрави на всички

- plradev
- старши ентусиаст
-
Ами колега k1k0,ходовата част е изцяло обновена-тампони ,накраици,шарнири ,амортесиорите са в норма(минах шок тестер),става въпрос и за двата моста.След това реглаж преден-заден мост+сходимост.Не жаля средства за колата си и всичко е ОК.Карам с 235х45х17 като джантите периодично ги изправям и балансирам без повод (профилактика).И те така...
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
писал съм няколко теми по въпроса- имам същия проблем- смених всичко -от-до като казвам чсичко значи говоря дословно- окачване цчлостно гуми дйанти-ходих да видят да не е удряна и осукана-абе побелях-проблема си остана-та и аз чакам някои по-вещ 

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
100% сте забелязали като карате по участъци които са в ремонт, на местата, където асфалтът е така да се каже "леко изяден" от машината - не е свален целият, но машината е минала и е свалила да речем 0.5 см. от повърхността - на тези места повърхността на асфалта е с едни улеи - широки са около 1 см. по моя преценка, и са дъговидни. Та мисълта ми беше - на тези места колата ходи в посоката на улеите и воланът изведнъж олеква.
plradev , да не би и твоята случка да е такава - по магистралата, особено пък Хемус, има много участъци с нарушена структура на настилката и ако са се образували някакви улеи, които не се набиват на очи, от водата, примерно? Преди подмяната на частите по предницата, пак ли ти се е случвало това?
plradev , да не би и твоята случка да е такава - по магистралата, особено пък Хемус, има много участъци с нарушена структура на настилката и ако са се образували някакви улеи, които не се набиват на очи, от водата, примерно? Преди подмяната на частите по предницата, пак ли ти се е случвало това?
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
buny_boy11 написа:Пробваи с по мальк размер гуми
В интерес на истината и на мен ми се е слу4вало, но с много широки гуми, става въпрос за е34 кораб голям, но въпреки вси4ко се слу4ва
- bate raiko
- кандидат ентусиаст
-
Колега, здрасти!! Почти съм сигурен, че причината за тия изненади са широките гуми. Известно време карах една А3, със 17 цолови Ес джанти и гумета 225 и точно като при теб от време на време ми се изправяха косите / те не останаха вече де
/. Усещането е отвратително, тъй като те хваща неподготвен / говорим за ситуацията, в която няма видима причина / и сърцето ти слиза в петите
. Поздрави!!!

- plradev
- старши ентусиаст
-
Първо,благодаря на всички за споделеното!
someone[/b],много пъти съм се замислял над това с настилката,защото си създадох навик като видя коловоз да се подготвя за неприятности
.Предполагам,че по-малко видимите надлъжни неравности по пътя оказват аболютно същия ефект,само че ме хващат неподготвен
Иначе клата не трепва при завои с високи скорости и реагира максимално адекватно при каквито и де е екстремни ситуации-дупки,хапречни вълни по асвалта и т.н.(гледам да съм далеч от тях ,но понякога се случа
).А това за по-тесни гуми съм го намислил отодавна да слеза на 215х50
Поздрави!!!
someone[/b],много пъти съм се замислял над това с настилката,защото си създадох навик като видя коловоз да се подготвя за неприятности

Иначе клата не трепва при завои с високи скорости и реагира максимално адекватно при каквито и де е екстремни ситуации-дупки,хапречни вълни по асвалта и т.н.(гледам да съм далеч от тях ,но понякога се случа

Поздрави!!!
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Хех, а от мен такава (благородна) завист струеше по адрес на колегите с широки гуми...ма явно ще си стоя с моите 205-ци...никога не се бях замислял, че е възможно подобно нещо. 

..
колеги искам да споделя нещо и аз... писах скоро... преди време ми се появи едно 325 Е36 блъснато много качествено.. постарахме се и колата стана добре. Карахме я на една машина да я разпъва отпред ( тези рогчета както им казват на амортисиорите ) привидно стана ,но предницата си остана нестабилна и имаще тези симптоми при по висока скорост... така и не се оправи и замина на парчета/...
мисълта ми беше да я огледате за някои бивши удари и тн. може нещо да не е сменено по окачванията
мисълта ми беше да я огледате за някои бивши удари и тн. може нещо да не е сменено по окачванията
- plradev
- старши ентусиаст
-
.....но предницата си остана нестабилна и имаще тези симптоми при по висока скорост... така и не се оправи и замина на парчета/...
Приятелю,когато си наумих да купувам coupe,го търсих 4 месеца и да не ти казвам на колко пари ми се върза ,за да е такова каквото искам да бъде(и още не е де).Аз зъм малко извратен по отношение на колите и искам всичко да е автентично,тоест абсолютно стоково както е проектирано да бъде!Единственото нещо което промених е ,че му сложих ангелски очи и ГИ(за това не ме нападайте сега,моля Ви).Та мисълта ми е че колата мина адските проверки за удъри,усуквания и т.н. и то при доверени хора с които се познавам от години и никога не са ме подвеждали.Затова в първото си мнение казах,че не търся съвет за проблем по колата а разсъждения и набюдения в/у даденото поведение на пътя.
Благодаря за мненията!Поздрави

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Широката гума обира свяка една неравност, за това е нормално, не се притеснявай!
Просто дръж волана по-здраво при тези скорости, макар, че от 140 нагоре нищо не се усеща. 

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2