Депресиран съм ... помагайте :(

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Депресиран съм ... помагайте :(

Мнение от bmwmaniq » 26 Юни 2008, 20:19

Здравейте пичове ... искам да се оплача и да ми дадете съвет... преди 2-3 седмици ми се разхлопа преден ляв вътрешен шарнир и до онзи ден е карах така че все не оставаше време от работа да го сменя... изведнъж тази кола започна да не се държи на пътя при най малката неравност... Смених шарнири щанги накрайници но резултата е същия само където хлопането от шарнира изчезна... Като вляза в някоиа малка дупка и волана почва да тресе ... имам чуствот че ще го изтърва :( Омразна ми от пишман майстори ... на всякъде казват 4е е добре ама дефакто въобще не е наред... какво да сменям още ???? одзаде е същата работа та, пък като тръгвам да набирам на завой десен цялата задна дясна гума подскача но там мога да приема че е амортисиор щото целия е омазнен ... но се пак дали е от това ????? за отпред най приемливото за сега е че имам малък луфт в рейката ... може ли от него да е тресенето и този луфт може ли да се обере или по добре нова рейка ???? Вече съм склонен да приема всякакви мнения баси ... мен така ма е страх и 90 да дигна .... благодаря ви предварително ... забравих да спомена ... БМВ-то е 318 и седан 91 година .....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 26 Юни 2008, 20:25

Амортесьори...провери първо тях...
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 26 Юни 2008, 20:27

за заден десен и преден ляв съм сигурен че са аут ... и тях ще сменям заедно с тампоните и сичките глупости но наистена трябва да разбера мизерията .... се едно си карам старата лада ... където си иска там ходи :(
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е36 Купе
Мечтае да кара: Същото с индекс ///М

Мнение от StefotoBMW » 26 Юни 2008, 20:38

колега това дето ти ходи каде си иска може и да е от накраиниците на реиката.....при мен са вътре6ен и вън6ен нз при теб как е ама ако не си ги сменил и двата(ако и при теб са така)може да е от това...но все пак нека и груги колеги дадат мнение :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 26 Юни 2008, 21:11

Ти в момента дефакто си без два амортесьора.Как искаш да се държи колата и да е стабилна при минаване през дупки.Първо си смени четирите амортесьора и после ще прецениш дали трябва да се ремонтира и друго.В София в Овча купел има страхотен сервиз със стенд за амортесьори.За 10лв проверяват четирите и направо ти дават графика на състоянието им.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 26 Юни 2008, 23:43

Ами аз съм от Бургас и още не съм намерил правелния сервиз за бмв ..... Миналия месец ходих да сменям масло уж в престижен сервиз а ония 3 пъти късаха пробката на картера и три пъти ходиха да ми купуват нова... другия пък уж главния механик трагна да спори че нямало нужда от зануляване на ойлсервиза .... какво да ви разправям някакъв ад е :( Това за ходенето добре ясно е че ще се сменят амотрисори там с всичките им тампони но това тресене на волана много ме притеснява.... гуми баланс сичко е ок на 2 места сам ги проверявал ... освен ако не може да се обере този луфт защото и това чух едни казват може други неможе и незнам кой път да хващам .... Ако не може ще сменям и нея няям избор ... искам си колицата и това си е ..... никакво продаване нищо че е малко дъртичка аз си е обичам ..... И нека някой ако може ме светне на кое викате биалетки .... може би глупав въпрос ама ........
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от overclock » 26 Юни 2008, 23:49

bmwmaniq написа: И нека някой ако може ме светне на кое викате биалетки .... може би глупав въпрос ама ........

№6 от схемата

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 26 Юни 2008, 23:55

Благодаря ти .... сега знам че са здрави :)
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 27 Юни 2008, 0:33

Колега, сервизът, за който ти казва overclock 99% е D&N. Аз лично също мога да ти потвърдя, че поне що се отнася до ходовата част, се справят добре. Имам впечатления от същия сервиз в Овча Купел, всъщност доста често си карам колата именно там. Същата фирма има сервиз и в Бургас Направи си теста на амортисьорите, ще ти изкарат разпечатка, направи си и една диагностика на предницата, и от там нататък мисли какво има да се оправя и какво не...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 27 Юни 2008, 0:37

приятелю това хлопане и нестабилност на колата ти идва от амортесиора . изпуснал ти е ! поне аз залагам на това . пробвай да натиснеш рязко предницата на доло и я пусни рязко . ако вземе да подскача , значи е от амортесиора . в момента предницата ти се държи само на прожини и затова е нестабилна . това е опасно при завой може да изгубиш контрол над колата . консултирай се с някои за амортесиора !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от overclock » 27 Юни 2008, 1:02

Точно за D&N съм писал :yes:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 27 Юни 2008, 8:25

someone написа:Колега, сервизът, за който ти казва overclock 99% е D&N. Аз лично също мога да ти потвърдя, че поне що се отнася до ходовата част, се справят добре. Имам впечатления от същия сервиз в Овча Купел, всъщност доста често си карам колата именно там. Същата фирма има сервиз и в Бургас Направи си теста на амортисьорите, ще ти изкарат разпечатка, направи си и една диагностика на предницата, и от там нататък мисли какво има да се оправя и какво не...

Аз съм си карал колата там два пъти. И двата пъти се бяха постарали да покажат върховна мърлящина. Първия път ми бяха изпразнили половината резервоар и не исках да признаят, че са се возили. Втория път ми скъсаха жилото на шофьорската врата, а накрая се опитаха да ме лъжат, че така съм им оставил колата, като през цялото време ме наричаха свойски "Батка" и ми говореха на ТИ.
Знам и друг случай с един съфорумец, който повечето от нас познават много добре. Та, записал пича час за диагностика за 9 сутринта идеята да е пръв, защото сервиза отваря в 9. Отива нашия там и гледа на стенда закачена друга кола. Повъртял се, почакал около половин час и накрая попитал какво става с неговия час. Отговора бил - Ми, глей ся, нали разбираш, колата е на едно приятелче. Аре като я опраа ще поледна твойта.
Е, мама ви кретенска ...
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 27 Юни 2008, 8:32

тампоните на предния носач как са?не си ги споменал :roll:
един приятел имаше подобен проблем и той първо си мислеше че са амортисьори и неможеше да вдигне повече от 100 :confused:
в крайна сметка се оказаха тампоните.смени първо тях те поне са евтини около 30лв. за комплект обикновенни и 50лв. за плътни тампони.
аз ти препоръчвам плътните тампони с тях ще усетиш голяма разлика.
това е моето мнение макар че е възможно да е и от амортисьорите.
п.с.имам един омплект плътни тампони ако искаш мога да ти ги пратя,аз съм с такива и чак се изненадах от разликата :winky:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 27 Юни 2008, 9:38

rado_rf написа:Аз съм си карал колата там два пъти. И двата пъти се бяха постарали да покажат върховна мърлящина. Първия път ми бяха изпразнили половината резервоар и не исках да признаят, че са се возили. Втория път ми скъсаха жилото на шофьорската врата, а накрая се опитаха да ме лъжат, че така съм им оставил колата, като през цялото време ме наричаха свойски "Батка" и ми говореха на ТИ.
Знам и друг случай с един съфорумец, който повечето от нас познават много добре. Та, записал пича час за диагностика за 9 сутринта идеята да е пръв, защото сервиза отваря в 9. Отива нашия там и гледа на стенда закачена друга кола. Повъртял се, почакал около половин час и накрая попитал какво става с неговия час. Отговора бил - Ми, глей ся, нали разбираш, колата е на едно приятелче. Аре като я опраа ще поледна твойта.
Е, мама ви кретенска ...

Съгласен съм, кретении има във всеки сервиз. Понякога и в най-прехвалените. За всеки един сервиз могат да се чуят всякакви истории - от хвалби, до неща, подобни на това, което ти разказваш. На мен също наскоро ми се случи да не съм доволен от един сервиз, адски прехвален във форума, но в крайна сметка това са нещата от живота - има и черно, има и бяло. Но пък специално за диагностиката на амортисьорите и предницата - стават бързо и нищо не пречи колегата да се върти там, докато ги правят, да си пази колата, ако им няма доверие.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 27 Юни 2008, 20:55

Много ви благодаря момчета за отзевите ви .... прочетох внимателно всеки какво е писал и ще го запомня... Днес обаче открих една немарливост и утре ще ходя да държа сметка.... преден десен накраиник на рейката хич не е баран а аз си мислех че е нов... Днес си сменях джантите и пича като ми свали гумата и са хванах за главата .... имаше яко изолирване с тиксо на накрайника както го взех ... незнам засхто са го слагали а аз изрично закарах да ми сменят двата ляв и десен и шарнирите ... в понеделник ще го сменя ще мина предница и изкрено се надявам да не е рейка .... чак после ще е закарам на теста на амортисиорите ... казахами за един сервиз муни ... ако има някой от бургас нека си каже мнението за тях ... за сега лека вечер ... по късно се заравям тук и яко четене :)
Изображение

Следваща

Назад към E36