Проблем Е36 М40/1.6
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем Е36 М40/1.6
Задравейте,проблема ми е:когато подам газ колата не ускорява а забива за известно време.Когато е студена и я форсирам притриса и пригармява.Смених свещите.Абе като цяло няма ряз.Предимно го прави като е студена,да ли може да е от температурния датчик или ландсондата?
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Ами братле според мен е по вероятно да е от сондата.Щот и при мен се получаваше един такъв ефект, ама като смених датчика и свещите, няма разлика.И майстора каза че искарал няква грешка в ламбдата.Той тогава я изчисти ама напоследък пак иска да ми прави такива мизерии.
Задължително обаче иди на диагностика
Задължително обаче иди на диагностика

- komarchyyyy
-
-
- Кара: Бавно м52б28
И аз мисля че е от сондата.. един приятел имаше същия проблем смени сондата и всичко се оправи
успех...

- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
абе я си виш маркуча на въздушния филтър,моя ми беше излязал(от колектора направо).и по този начин лапка много въздух и прави тея мизерий
успех

успех

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
BMWRACING написа:абе я си виш маркуча на въздушния филтър,моя ми беше излязал(от колектора направо).и по този начин лапка много въздух и прави тея мизерий![]()
успех
Огледай го също да няма дупка някъде.
трябва една добра диагностика. подобно нещо ми правеше кола с развален дебитомер преди време. Някои колеги споменаваха в подобни теми за замърсен катализатор. Може и сондата да е.. определено колегата е прав за центровката и компа... нещо може да дава грешни данни от някъде . Ако е температурния датчик не ми се струва че ще губиш мощност . Как работи колата на ниски обороти?
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
при мен ве4е 5 години е така(само4е не гърми) и никой не знае от какво е на вси4ки диагностики показва 4е работи перфектно без никакви гре6ки.Смених и кабели и све6ти и дебитомера,дюзита са ОК и ни6то пак е така няма мо6тност и ускороние........
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
Според мен проблема няма да е от компа щото нали невади грешки при диагностиката.Аз мисля че е от ламбдата, нали тя вади грешни стойности 

- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
ако вади гре6ни стойности диагностиката 6те го покаже оба4е при мен и това не показва нито пък има записани гре6ки от преди!!
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
невярвам да е от катализатора,предполагам 4е тогава 6те няма ускорение и мощност,а тя просто няма старт,след определени обороти изведнаж драпва и си е добе,даже когато карам на висока предавка и подам газ пак си поема добре,само при рязка газ не ускорява.Днес ще огледам марку4ите.
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
..
колега аз също бих те посъветвал да погледнеш катализатора. друга идея .... но нека колегите да потвърдят все пак.. някога отварял ли си онзи филтер преди дебитомера? как е положението там ??провери...
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2