Някой има ли идея как е направена тази снимка????

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от emo_325 » 26 Юни 2008, 0:24

преди време имах нокиа 6600 и имах няква програма точно за такива снимки ставше същото

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 26 Юни 2008, 2:09

Feanor написа:Панорамна снимка. Само че обикновено се правят по хоризонталата.

На моя апарат панорамните могат да се правят и по вертикала. Макар че, както казаха по-горе, вертикал и хоризонтал могат да бъдат относителни...
По-интересното за мен е как е постигната стабилната хоризонтална ос, около която се върти апарата...
Иначе е страхотна снимка! :D Само че, ще ми се завие свят, ако я погледам още малко... :mhihi:
"... _ _ _ ..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: форд мондео мк2
Мечтае да кара: е30 М3/е38 750iL

Мнение от HuKoTuH40 » 26 Юни 2008, 7:50

rado_rf написа:
HuKoTuH40 написа:...

А, не.
При теб това е просто огледален образ. Ако се вгледаш ще видиш че моста си продължава. Тоест не е огледален образ. Това все едно изобразява 180 градусово обръщане по вертикала, а не по хоризонтала. Ако погледнеш табелите в двата края на моста и дърветата ще видиш, че са различни.

Да втората и третата са огледални но първата е панорамна просто е по хоризонтала а не като снимката с моста
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 26 Юни 2008, 12:47

на мен ми приличат на 3 панорамни по вертикала снимки, навързани

ентусиаст
Аватар
Кара: триста двайсе и пеш

Мнение от h4ckED » 26 Юни 2008, 15:40

На Фотошоп съм правил такава панорамна снимка ... не се сетих на събора да направя нужните снимки и да постна после тука .... :confused: Щеше да се получи интересно
Изображение
M - The most powerful letter in the world

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от юли » 13 Юли 2008, 14:21

"Fotoshop" :D

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 14 Юли 2008, 12:33

Направена е както е направена и тази отдолу - най-обикновена панорамна снимка, само че въображението на фотографа е решаващо в случая и снимката с моста е в пъти по ефектна и впечатляваща от тази, която съм прикачил аз.

Изображение

Моята е правена с най-обикновен Sony Ericsson K810i - модел от преди поне 2 год.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от n1tr0s0x1d3s1st3m » 16 Юли 2008, 19:17

По-сложно защото в средата на моста обектива е точно над обекта, а не се виждат краката на фотографа... Не се вижда и никакви грешки при наслагването... Освен това толкова близко до обекта ако правиш панорамна снимка с такъв като нашите фотоапаратчета (сапунерки) и без статив - всичко ще се изкриви и т.н...
Иначе различните компании за фотоапарати си правят програми за "снаждане" на снимки - както някой каза на Canon тази програма се казва Photostich...
Иначе си има и професионални програми за това... Плъгини за Photoshop и прочее...
Най-вероятно на теб би ти свършила работа Photostich... При нея имаше ограничение, че снимките (които искаш да насложиш) трябва да са направени с еднакво фокусно разстояние (ако не се бъркам) и да имат припокриващи се части (препоръчителното беше 1/3 от всяка страна) - а когато си в такъв режим на фотоапарата (за Canon) - самия екран е такъв - показва се края на предходната снимка и ти се стараеш да ги нагодиш... Потърси някой приятел с такъв фотоапарат и го помоли да пробваш как става :)

успех
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа...
йохохо... КАСА бира и бутилка ром в КОВЧЕГА на... шофьора... не си в морето ;) не карай пил - стигни жив!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 17 Юли 2008, 1:05

n1tr0s0x1d3s1st3m написа:По-сложно защото в средата на моста обектива е точно над обекта, а не се виждат краката на фотографа... Не се вижда и никакви грешки при наслагването... Освен това толкова близко до обекта ако правиш панорамна снимка с такъв като нашите фотоапаратчета (сапунерки) и без статив - всичко ще се изкриви и т.н...

И според мен гвоздеят е тъкмо в това как е постигнато положението на апарата, а не в марката, модела или направленията на панорамните възможности... но и самото хрумване не е за подминаване. :D
Хайде, предаваме се... който знае - да казва! ;)
"... _ _ _ ..."

Предишна

Назад към Извън Темата