Carsoft - ABS/ASC - Error - питане
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Carsoft - ABS/ASC - Error - питане
Ровичкам с Carsoft 6.1 в мойто - Е46 320i 99г.
След като извади тази грешка забива програмата... Кабела и схемата са самоделка...
По таблото иначе не светят разни нередности. Някой може ли да удари едно рамо какво не е наред с колата плс? По показания парт номер не намирам такъв чарк...

След като извади тази грешка забива програмата... Кабела и схемата са самоделка...
По таблото иначе не светят разни нередности. Някой може ли да удари едно рамо какво не е наред с колата плс? По показания парт номер не намирам такъв чарк...

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
Ще бъдеш ли така любезен да споделиш как си направи кабела за диагностика? Много хора тук във форума питаха как става, но никой не даде отговор. Аз лично ще съм мн благодарен
Между другото и аз като купувах колата ме закачаха на carsoft 6.5 и показа грешка, която не искаше да се изчисти точно в ABS/ASC но нямам никакви лампи светещи на таблото и ABS/ASC работи на пушка. Пича дето диагностицираше каза нещо за някаква CAN пътечка .Ще ми е интересно, ако откриеш нещо и да споделиш и аз съм с '99 320и
п.п. Там не забиваше софтуерчето та сменяй версията!

п.п. Там не забиваше софтуерчето та сменяй версията!
- Vilio-SAXOTO
- кандидат ентусиаст
-
така като гледам по колата проблем няма,това което е изписано е грешка на самата ти програма,а това което си снимал е ECU INFO тоест инфо на самия компютър в които се мачиш да влезнеш 

смених файла abs1.dxt и изкара - 148 CAN ERROR : Engine speed (RPM)
Иначе за въпросите за кабела... Един зъл гений запоява нещо. Работи само с 6.1 версията и само на Е46 и Е34 (на Е30 не тръгна веднъж.. не съм пробвал други). 6.5 пише да си провера кабела и не сработва...
Незнам какво точно има в схемата нещо той си съчини.
Иначе за въпросите за кабела... Един зъл гений запоява нещо. Работи само с 6.1 версията и само на Е46 и Е34 (на Е30 не тръгна веднъж.. не съм пробвал други). 6.5 пише да си провера кабела и не сработва...
- боцко
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 520,523
и аз
пичове извинете че ви се нахаквам в подфорума ама в нашия няма никои които да е в час даите едно рамо . купих си от и беи карсофт 6.5 интерфеис с кракнат карсофт 6.5 и не мога да го подкарам с моита е 39 от 12.96 с 20 пина конектор нямам 16 пина на колата и подкрвам само лаив дата свалих карсофт от торент същата рабта или ми забива програмата или ми казва 4е имам лоша връзка да си проверя кабелите аз издивях и го пуснах на стационарно пс за да избегна съмненията около рсмсиа към рс 232 картата на лаптопа та ако знаета има ли няква разлика в подредбата на обд20 пин конекторана колата през годините на производство гледам че докато лаив датата работи зелените диоди премигват червено(без един)и много ми се иска само да сменя местата на някои кабел на конектора на интерфеиса и да трагне ама няма инфо та някои от вас ако е пекан да помага 4ерпнята от мен
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
maniakov написа:смених файла abs1.dxt и изкара - 148 CAN ERROR : Engine speed (RPM)
6.5 не сработва,защото търси една кутия, в която има някакъв процесор- тя се ползва за следващите модели на БМВ, а за тези до Е46, може само с кабел и Карсофт до версия 6.1
let the BMW be with you
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
krasy1982 написа:Ще бъдеш ли така любезен да споделиш как си направи кабела за диагностика? Много хора тук във форума питаха как става, но никой не даде отговор. Аз лично ще съм мн благодарен
от известно време с един приятел сме тръгнали да правим такъв кабел, ама все не остава време да го довършим , като го направим (и ако всичко е ОК)ще пусна DIY

let the BMW be with you
- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
14 мнения
• Страница 1 от 1