Питане относно АКТ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 22 Юни 2008, 11:49

:yes: никой не карам до го прави ..... а дали му дреме на някой !! ми НЕ !! аз за това което казвам съм убеден .. иначе няма за какво да се правя на интересен и да си пиша ей така .. убеден съм че ти е ясно, че има много не до измислени точки в пътния закон / а и не само там /
това което казах е че не трябва да се прекалява .. явно не си чел добре..и ако имаш малко точни и не си сигурен дали може да минеш метър по добре акт за без талон от колкото да се вайкаш после че висиш на косъм

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 22 Юни 2008, 13:13

Книжката я взимат на място само при алкохол - поне на мен ми се върти такова нещо ;)! Иначе и при над 50км/ч превишение да те хванат, нямат право да ти вземат книжката на място дори да не им дадеш синия талон - казваш им пишете ми акт, те ти пишат акт за скоростта + акт за синия талон и толкова - тия актове няма как да те накарат да ги платиш след като талона си е в теб - врътката е, че за следващите 3 години (май толкова беше давността) трябва да си изряден, щото ако ти го вземат по някъв начин талончето ще си платиш всичко като поп ;)! Или другия вариант е -> ламинираш си го талона и го оставяш във вас над бюрото да си го гледкаш колко е красив през следващите 3 години :mhihi: , но тогава вече много лесно можеш да станеш рецидивист, щото при всяко нарушение (ако не успееш да се измъкнеш с 20лв :mhihi: ) акт + акт за талона и става една лавинообразна лудница ;) !
Така че тоя подход аз бих го приложил само в краен случай - в смисъл ако искат да ми вземат книжката за 2 или 3 месеца за превишена скорост ;) !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 22 Юни 2008, 13:22

Maverick_VS написа:Книжката я взимат на място само при алкохол - поне на мен ми се върти такова нещо ;)! Иначе и при над 50км/ч превишение да те хванат, нямат право да ти вземат книжката на място дори да не им дадеш синия талон - казваш им пишете ми акт, те ти пишат акт за скоростта + акт за синия талон и толкова - тия актове няма как да те накарат да ги платиш след като талона си е в теб - врътката е, че за следващите 3 години (май толкова беше давността) трябва да си изряден, щото ако ти го вземат по някъв начин талончето ще си платиш всичко като поп ;)! Или другия вариант е -> ламинираш си го талона и го оставяш във вас над бюрото да си го гледкаш колко е красив през следващите 3 години :mhihi: , но тогава вече много лесно можеш да станеш рецидивист, щото при всяко нарушение (ако не успееш да се измъкнеш с 20лв :mhihi: ) акт + акт за талона и става една лавинообразна лудница ;) !
Така че тоя подход аз бих го приложил само в краен случай - в смисъл ако искат да ми вземат книжката за 2 или 3 месеца за превишена скорост ;) !

:yes: или си с малко точки и за да не трепериш ..

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 22 Юни 2008, 14:05

На такива дето се вживяват много не им вадя документи :twisted:

Пресен случай от вчера спирам пред един магазин на 20 метра от полицията ,слизам от колата и вървя към магазина и един се провиква пред полицията и мята и вика "вземи си документите и ела" аз се спрях огледах се данеби да не говори на мен но явно на мен говореше стана ми смешно и си влязох в магазина после си излязох изгледах ги те бяха групичка 3-4 полицая и си запалих и чао :D
Много се вживяват нещо тез,кво ше ми мята от 20 метра кат стопаджия :mhihi:
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 22 Юни 2008, 17:31

Мен са ми мятъли с ръка да спра ама аз не спрях.Като ме настигнаха на пооживено място и отбих след като видях палката през джама.Ония почнаха да ми бучат що не съм спрял а аз зех да им крищя как няма да им дам пари и ще ги съдя до дупка.На ония им се събраха очите щото поне 50 човека почнаха да ги гледат на кръв :mhihi: :mhihi: :mhihi:.

п.п На Такива безмислени актове пишете винаги че са ви искали пари и понеже не сте им дали са ви го написали тоя акт.Още на място като видят възражението и ги късат.Другия варянт е да пишете,че са се държали непристойно и са ви наранили гражданските права и са изложили личността ви пред околните.Проверени са и 2-те минават.Важно е да не им мълчите изобщо :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 22 Юни 2008, 20:49

А не е ли по-добре да помислим за културата си на каране, отколкото да се правим на дистарикати и да измисляме глупости. Това ако го направите някъде на вън, ще говорите само на металните пръчки пред лицето ви. То, че има и главанаци в униформи - има, но ако не им се дава повод да се заяждат ще тръгнат нещата по-добре.
Изображение

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 22 Юни 2008, 21:05

Vlados написа:А не е ли по-добре да помислим за културата си на каране, отколкото да се правим на дистарикати и да измисляме глупости. Това ако го направите някъде на вън, ще говорите само на металните пръчки пред лицето ви. То, че има и главанаци в униформи - има, но ако не им се дава повод да се заяждат ще тръгнат нещата по-добре.

Сега си говорим за главанаците.Аз имам супер много приятели и познати от МВР.Дали са катаджий,полицай,пожарникари или военни не е от значение.Въпроса е,че са интелигентни хора и никога няма да се хванат за такива глупости.Спирал ме е приятел и ми е писал фиш,защото бях грешен от всякаде и го накарах.

Тия тъпите фуражки,са хора готови за 5 кинта или за да си избият комплексите да изложат и съвестните.Аз също патя от това,че хората са чули,че всички автотърговци са измекяри и аз се причислявам към тях.
Българите сме такива,че заради един си правим изводи за 10000 и започваме да ги петним.Във всяко стадо си има черни овци.Проблема в МВР е,че съвестните са в пъти по малко заради тъпите парчета.

Ако тъпия копой от село не се прави на мъж а говори и се отнася с уважение няма проблеми.Но да тръгне да ми обяснява,че нямам право да карам с вкл. светлини през деня след като е изтекла наредбата за светлините и иска да ми пише акт си е за ебавка.От 6 години имам книжка,навъртял съм над 150000 км без да броя тези преди взимането й на летища и полигони.Досега имам 2 акт-а за превишена скорост и няколко фиша за неправилно паркиране.Като цяло съм изряден,но да вземе бай х** да се еб.ва с мен просто ще съжелява.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 22 Юни 2008, 22:13

RSxRacer написа:Мен са ми мятъли с ръка да спра ама аз не спрях.Като ме настигнаха на пооживено място и отбих след като видях палката през джама.Ония почнаха да ми бучат що не съм спрял а аз зех да им крищя как няма да им дам пари и ще ги съдя до дупка.На ония им се събраха очите щото поне 50 човека почнаха да ги гледат на кръв :mhihi: :mhihi: :mhihi:.

Съгласен съм донякъде, но в този случай, защо ти си се направил на главанак, та не спря, с какво те предизвикаха да правиш циркове?
Изображение

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 22 Юни 2008, 22:24

Vlados написа:
RSxRacer написа:Мен са ми мятъли с ръка да спра ама аз не спрях.Като ме настигнаха на пооживено място и отбих след като видях палката през джама.Ония почнаха да ми бучат що не съм спрял а аз зех да им крищя как няма да им дам пари и ще ги съдя до дупка.На ония им се събраха очите щото поне 50 човека почнаха да ги гледат на кръв :mhihi: :mhihi: :mhihi:.

Съгласен съм донякъде, но в този случай, защо ти си се направил на главанак, та не спря, с какво те предизвикаха да правиш циркове?

Бате да не съм луд да спирам на некъф дето е решил да ми мята с ръка,аз да не съм му такси?Има си палка като ми метне с нея си спирам и толкова,без да се разправям,защото знам че съм изряден.Ама не им плащаме заплатите на такива,че да се държат с нас като с отрепки.
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 22 Юни 2008, 22:47

RSxRacer написа:Бате да не съм луд да спирам на некъф дето е решил да ми мята с ръка,аз да не съм му такси?Има си палка като ми метне с нея си спирам и толкова,без да се разправям,защото знам че съм изряден.Ама не им плащаме заплатите на такива,че да се държат с нас като с отрепки.

Значи, първо ти си луд да не спираш на някакъв дето ти "мята" с ръка. Защо реши, че палката е единствения уред за спиране на автомобил.

Ако си толкова читав, както казваш, би трябвало да знаеш и какво пише в Закона за МВР:
Чл. 55. (1) Полицейските органи могат да издават разпореждания до държавни органи, организации, юридически лица и граждани, когато това е необходимо за изпълнение на възложените им функции. Разпорежданията се издават писмено или устно.
(2) При невъзможност да се издадат писмено или устно разпорежданията могат да се издават чрез действия, чийто смисъл е разбираем за лицата, за които се отнасят.
(3) При изпълнение на функциите по контрол на безопасността на движението разпорежданията могат да се издават чрез действия или знаци, посочени в закон.
(4) Разпорежданията на полицейския орган са задължителни за изпълнение, освен ако налагат извършването на очевидно за лицето престъпление или нарушение.
(5) (Изм. - ДВ, бр. 30 от 2006 г.) Разпорежданията, издадени в писмена форма, могат да се обжалват по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Но ти както повечето хора си знаете правата, но задълженията не ви интересуват. Те са за тъпаците. Чукай на дърво, че повечето полицаи на улицата са на по два петъка служба и нямат опит, но не си попаднал на някой с повече стаж, защото при ситуацията, която описваш трябваше да те заключат или най-малкото да ти напишат акт за неизпълнение на полицейско разпореждане, като любезно поканят за свидетели при съставянето на акта твоите зрители, които ти така любезно си сълбрал, за да видят най-новия цирков номер.
За това тази държава няма да се оправи. Полицаите на улицата се правят на интересни за 5 лв., но пък и шофьорите не отстъпват - само и само да могат да покажат колко са велики, ще направят чудеса от храброст.
Пожелавам ти същото да го направиш в друга държава - когато си редовен, да ти махне някой с ръка и ти да го отвееш... Ще дойда лично да ти донеса портокали.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 22 Юни 2008, 23:19

Я разтълкувай ал.3, щото май точно тя се коментира в темата, а не просто "действия на полицаи". Щото има "полицаи" и "полицаи" (напр. "катаджии" и "охранителна полиция").

Едит:
ЗДП
Чл. 170. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) Контролът по спазване на правилата за движение и на изискванията, определени от закона и издадените въз основа на него нормативни актове, се осъществява от съответните служби по тази глава. Същите налагат и предвидените в този закон наказания.
(2) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.)
(3) При спиране на пътно превозно средство за проверка или за оказване на съдействие служителят от органите за контрол подава своевременно ясен сигнал със стоп-палка. През нощта сигналът за спиране може да бъде подаден и с описваща полукръг червена светлина. Униформен полицай може да спира пътните превозни средства и чрез подаване на сигнал само с ръка. Сигнал за спиране може да бъде подаден и от движещ се полицейски автомобил или мотоциклет.

Блах, и с ръка можело :uups:
Последна промяна ivantchoG на 22 Юни 2008, 23:27, променена общо 1 път
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 22 Юни 2008, 23:22

Vlados написа:
За това тази държава няма да се оправи. Полицаите на улицата се правят на интересни за 5 лв., но пък и шофьорите не отстъпват - само и само да могат да покажат колко са велики, ще направят чудеса от храброст.
Пожелавам ти същото да го направиш в друга държава - когато си редовен, да ти махне някой с ръка и ти да го отвееш... Ще дойда лично да ти донеса портокали.

Ей това е истината!!! :bowdown:
Сами ние хората в скапаната си държава сме си виновни! Нямаме закони, нямаме органи на реда!
Има униформени субекти по улиците, които с палката раздават "правосъдие", получават по 400-500 лв заплати и за 10 лв са готови на всичко! Докато това така, докато се дават пари на полицаите и те ги вземат ще има много циркове и много нарушители без наказания. И аз давам пари, ама ме е яд! Не ми се минава през целия ад в КАТ после, заради някой, който ако не от мен, от следващите 10 след мен ще си прибере заработката, пък аз два месеца няма да си взема талона. Цялата ни оправия е такава. Да им дават хубави пари, пък като ги хванат с 20 лв дисциплинарно! Да видим ще взема ли! В другите държави, нямаш право да се приближиш до полицая, камо ли пари да му даваш, да му се присмиваш или да не му спреш! Когато и тук стане така, тогава ще има ред. Ама те са вързани нещата.
Обаче как българите като отидат в чужбина, веднага се усещат от къде духа вятъра, защо там се спазват ограничения, защо се кара с 16 отворени очи?! Защото 10-ка няма да те спаси.... Значи? Кучето скачало според тоягата ... не че не може :evil:

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 22 Юни 2008, 23:35

Мишел написа:Ей това е истината!!! :bowdown:
Сами ние хората в скапаната си държава сме си виновни! Нямаме закони, нямаме органи на реда!
Има униформени субекти по улиците, които с палката раздават "правосъдие", получават по 400-500 лв заплати и за 10 лв са готови на всичко! Докато това така, докато се дават пари на полицаите и те ги вземат ще има много циркове и много нарушители без наказания. И аз давам пари, ама ме е яд! Не ми се минава през целия ад в КАТ после, заради някой, който ако не от мен, от следващите 10 след мен ще си прибере заработката, пък аз два месеца няма да си взема талона. Цялата ни оправия е такава. Да им дават хубави пари, пък като ги хванат с 20 лв дисциплинарно! Да видим ще взема ли! В другите държави, нямаш право да се приближиш до полицая, камо ли пари да му даваш, да му се присмиваш или да не му спреш! Когато и тук стане така, тогава ще има ред. Ама те са вързани нещата.
Обаче как българите като отидат в чужбина, веднага се усещат от къде духа вятъра, защо там се спазват ограничения, защо се кара с 16 отворени очи?! Защото 10-ка няма да те спаси.... Значи? Кучето скачало според тоягата ... не че не може :evil:

Точно това исках да кажа, ама ти го написа по-добре :yes:

ivantchoG написа:Я разтълкувай ал.3, щото май точно тя се коментира в темата, а не просто "действия на полицаи". Щото има "полицаи" и "полицаи" (напр. "катаджии" и "охранителна полиция").

Полицейските органи са всички полицаи, които се вижда, че са такива (ясно е, че някой от Волф ако ти махне, е за да те пита нещо), а функции по контрола безопасността на движението имат и охранителна полиция... Говориме, че му дават знак да спре - това е полицейско разпореждане по смисъла на ЗМВР и той е длъжен да го изпълни. Все пак не е участвал в "Ясновидци" и не знае дали не го спират за проверка на самоличността... Да приемем следния казус: Има извършено тежко престъпление със същия автомобил като на колегата и е започнала "Акция" (както повечето я наричат), изкаран е целия униформен състав и е естествено всички да нямат палки. Какво става - дават му знак да спре, колегата си ги слага на к.ра, обаче колата му отговаря на описанието и какво следва... пази Боже... после - ама те нямаха палка... да, ама ти да си си научил урока...

П.С. Разбирам да е бил пиян или без книжка, ама да е редовен и да не спира, си е просто гъзария за пред малките момиченца...
Айде лека нощ от мен и стига толкова безмислени спорове. То каквото е писано, ще стане. Играча ще се наиграе, разумния ще поумнее...
Изображение

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 23 Юни 2008, 19:29

Vlados написа:.....................
П.С. Разбирам да е бил пиян или без книжка, ама да е редовен и да не спира, си е просто гъзария за пред малките момиченца...
Айде лека нощ от мен и стига толкова безмислени спорове. То каквото е писано, ще стане. Играча ще се наиграе, разумния ще поумнее...

Не е точно така но не ми се спори,че ще стане кървава и мътна и няма да стигнем до съгласие.А това с гъзарията пред момиченцата не се отнася надявам се за мен,защото изобщо не ме познаваш що за човек съм.Само ще ти кажа,че законите ги познавам по добре от 50% от органите на реда излезли с палки да земат нещо отгоре.Не ме питай от къде,но знам че това което си цитирал може да се тълкува по различни начини и в съда 99% акт-а отпада.

п.п Пак казвам,че с теб нямам никакви намерения да се заяждам,защото излгеждаш свестен тип и си сигурно от малкото носещи униформата,но и аз знам това онова за законите в наща мила родина.
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 23 Юни 2008, 20:14

RSxRacer написа:Не е точно така но не ми се спори,че ще стане кървава и мътна и няма да стигнем до съгласие.
Ако всичко ти е наред, какво има да съгласувате.
RSxRacer написа:А това с гъзарията пред момиченцата не се отнася надявам се за мен,защото изобщо не ме познаваш що за човек съм.
Това го казвам по принцип, повече за едни други хора...
RSxRacer написа:Само ще ти кажа,че законите ги познавам по добре от 50% от органите на реда излезли с палки да земат нещо отгоре.
Като гледам възрастта и опита на униформените на улицата, май не само ти ги познаваш законите повече...
RSxRacer написа:Не ме питай от къде,но знам че това което си цитирал може да се тълкува по различни начини и в съда 99% акт-а отпада.
Не ме питай и мен откъде, но ще ти кажа, че това са най-стабилните актове (за неизпълнение на полицейско разпореждане), написани добре и подплътени с доказателства, повечето от тях издържат в съда без проблем.

И аз нямам намерение да се заяждам с никой (е, има някои дразнители...), просто излагам гледната си точка и немалкия си опит в определени области. Старая се да бъда обективен и заставам зад думите си. Не пиша просто защото няма какво да правя, ама се ядосвам на хора, дето искат само тяхното мнение да е важно, а дори не прочитат това, което им пишат другите (не става въпрос за теб - личи си кой чете постовете и кой не)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата